Dragon της SpaceX Απογειώθηκε με επιτυχία από το Κέιπ Κανάβεραλ

Απογειώθηκε με επιτυχία το απόγευμα της Τρίτης από το Κέιπ Κανάβεραλ το πρώτο διαστημόπλοιο ιδιωτικής κατασκευής της Space X, εταιρείας τεχνολογιών εξερεύνησης του διαστήματος, το οποίο μεταφέρει εφόδια βάρους 544 κιλών στο πλήρωμα του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού...

Η αρχική του εκτόξευση σε ύψος 340 χιλιομέτρων πάνω από τη γη κράτησε λιγότερο από 10 λεπτά, ενώ λίγο αργότερα η μη επανδρωμένη κάψουλα που ονομάζεται Dragon άνοιξε τα ηλιακά πλαίσιά της. Σε δύο ημέρες μάλιστα αν δε προκύψει κάποιο πρόβλημα, υπολογίζεται να φτάσει τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) όπου οι αστροναύτες που βρίσκονται εκεί θα συνδεθούν με την κάψουλα μέσω ενός ρομποτικού βραχίονα και θα αδειάσουν το Dragon από τρόφιμα, νερό και εξοπλισμό που ανέρχεται στα 500 κιλά.

Για τον Ελον Μασκ, ο ιδρυτής της εταιρίας SpaceX η στιγμή της απογείωσης ήταν γεμάτη αδρεναλίνη, ενώ συμπλήρωσε ότι «όταν το Dragon άνοιξε τα ηλιακά πλαίσιά του ήταν σαν να κέρδιζα το Σούπερμπουλ».

Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του το BBC αυτή η αποστολή είναι υψίστης σημασίας καθώς σηματοδοτεί μια τεράστια αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο οι ΗΠΑ επιθυμούν να διαμορφώσουν τη διαστημική πολιτική τους. Εξάλλου η ΝΑSA επιθυμεί να απαλλαγεί από τις πτήσεις ρουτίνας σε χαμηλή τροχιά ώστε να εκτελούνται από την εμπορική βιομηχανία, όπως άλλωστε έκανε κι η SpaceX (Space Exploration Technologies) μετέφερε φορτίο.

«Ακόμα κι αν υπάρχουν πολλά ακόμα για να ολοκληρωθεί η αποστολή, έχουμε κάνει μια πολύ καλή αρχή. Είναι μια εξαιρετική ημέρα για την Αμερική. Για την ακρίβεια είναι μια τέλεια ημέρα για όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Τσαρλς Μπόλντεν διοικητής της NASA.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...