Κωνσταντινούπολη .Ο Θρύλος πρωταθλητής Ευρώπης 62-61

Ο Ολυμπιακός του Ντούσαν Ίβκοβιτς καλείται σήμερα να κάνει μια ακόμη υπέρβαση, την μεγαλύτερη της φετινής χρονιάς. Καλείται να ξεπεράσει το - διαφαινόμενο ως ανυπέρβλητο - εμπόδιο της ρωσικής αρκούδας και να βάλει το 2ο αστέρι του πρωταθλητή Ευρώπης στην φανέλα του...

Απέναντι στον μοναδικό Βασίλη Σπανούλη και στις ψυχάρες του Πρίντεζη, του Παπανικολάου, του Ντόρσεϊ, του Μάντζαρη, του Άντιτς και των άλλων ερυθρόλευκων, η υπερομάδα του παλαιού γνώριμου Γιόνας Καζλάουσκας. Ένα σύνολο ...υπερηχητικό που προβάλει από την αρχή της διοργάνωσης ως τοι ακλόνητο φαβορί για την κούπα, έχοντας στη σύνθεσή της παιχταράδες όπως ο Κιριλένκο, ο Κρστιτς, ο Σβεντ, ο Σισκάουσκας, ο Χριάπα και, βεβαίως, ο δικός μας Μίλος Τεόντοσιτς που η ζωή το έφερε έτσι ώστε στην πρώτη του χρονιά μακριά από την ομάδα που έφτιαξε το μπασκετικό του όνομα να βρεθεί απέναντί της στον τελικό της κορυφαίας συλλογικής οργάνωσης της ηπείρου.
Όμως, όσο και αν το μπάσκετ δεν είναι παρά απλά ένα παιχνίδι, ο αποψινός τελικός δεν μπορεί παρά να έχει ιδιαίτερο συναισθηματικό βάρος για όλους μας. "Χώμα ελληνικό", με την ΑγιαΣοφιά λίγα χιλιόμετρα πιο πέρα από το Σινάν Ερντέμ Σπορ Σαλονού, με την αρμύρα του Βόσπορου παντού και με τα μνημεία από όπου "θαρρείς να σε κοιτάζουνε ψυχές".
Ίσως η μοίρα να έχει φυλάξει ένα μεγάλο δώρο στους Έλληνες, στην παλιά αγαπημένη, στην Πόλη. Γιατί το πρώτο αστέρι το είχε φορέσει ο Ολυμπιακός στη Ρώμη, πριν από δεκαπέντε χρόνια και καλείται, τώρα, για το μεγάλο κατόρθωμα, να φανεί αντάξιος στο ραντεβού της ιστορίας του στη "νέα Ρώμη", στην Κωνσταντινούπολη.
Ο Θρύλος πρωταθλητής Ευρώπης
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...