F1 McLaren: Κάναμε λάθος στις δοκιμές

Ο διευθύνων σύμβουλος της ομάδας, Μάρτιν Ουίτμαρς έκανε την αυτοκριτική του αφού κρύωσε το μυαλό και έπεσαν οι τόνοι και η καρό σημαία του Ισπανικού GP...

Θυμίζουμε ότι ο Χάμιλτον το Σάββατο στις δοκιμές
, σημείωσε την ύστατη στιγμή τον καλύτερο χρόνο ημέρας που τον έφερε στην pole position.
Αμέσως μετά όμως αναγκάστηκε να σταματήσει το μονοθέσιο στην πίστα
καθότι δεν υπήρχε αρκετό καύσιμο στο ρεζερβουάρ ώστε να φτάσει στα πιτ και να πάρουν δείγμα 1 lt όπως προβλέπει ο κανονισμός οι άνθρωποι της FIA.
Μιλώντας σχετικά ο Μάρτιν Ουίτμαρς τόνισε μεταξύ άλλων:
« Εκ των υστέρων είναι προφανές ότι πήρα λάθος απόφαση. Όμως δύσκολα μπορούσα να εκτιμήσω εκείνη τη στιγμή ότι η τιμωρία μας θα ήταν να εκκινήσουμε τελευταίοι. Στην αρχή του γρήγορου γύρου είδαμε στην τηλεμετρία ότι τα καύσιμα ήταν λιγότερα απ’ όσα νομίζαμε. Ξέραμε πως πρέπει να μείνει ένα λίτρο στο τέλος για δείγμα. Όταν σταμάτησε το μονοθέσιο είχε μέσα όπως αποδείχτηκε εκ των υστέρων 1.3lt. Με την εκ των υστέρων γνώση θα του είχα πει να μην ολοκληρώσει τον γρήγορο γύρο και να επιστρέψει στα πιτ».
Αν συνέβαινε αυτό ο Χάμιλτον με την επίδοση που είχε σημειώσει στην 1η του προσπάθεια
στο Q3 θα εκκινούσε από την έκτη θέση και όχι από την τελευταία.
Η πορεία του Χάμιλτον στους δυο τελευταίους αγώνες
δείχνει πόσο απρόβλεπτη είναι η εξέλιξη του φετινού πρωταθλήματος και κάθε αγώνα. Ο έγχρωμος Βρετανός εκκίνησε στο Μπαχρέιν 2ος και τερμάτισε 7ος μετά και τα προβλήματα που είχε στα πιτ. Στην Ισπανία εκκίνησε τελευταίος και τερμάτισε στην ίδια θέση (7ος), μπροστά από τον teammate του, Τζένσον Μπάτον που εκκινούσε 10ος. 
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...