Η μάχη του με τον καρκίνο δεν πτοεί τους υποστηρικτές «Εικονική» προεκλογική εκστρατεία Τσάβες στην Βενεζουέλα

Η φωνή του Ούγκο Τσάβες ακούγεται δυνατή από τα μεγάφωνα στην πλατεία του Καράκας, ενώ μια κούκλα στο μέγεθος ανθρώπου με τη μορφή του προέδρου της Βενεζουέλας χορεύει ρυθμικά στη σκηνή...

Ακόμα και αν η υποστήριξη στο πρόσωπο του Τσάβες για τις εκλογές της 7ης Οκτωβρίου έχει ήδη φτάσει στο κόκκινο, ο ίδιος ο πρόεδρος σπάνια κάνει την εμφάνισή του, πέρα από την 15λεπτη παρουσία του στο πλευρό του Λευκορώσου αντιπροέδρου Βλαντίμιρ Σεμάσκο.
Κι όμως η μάχη που δίνει με τον καρκίνο τους τελευταίους μήνες, δεν φαίνεται να πτοεί τους υποστηρικτές του. «Χωρίς την φυσική του παρουσία, απλώς διπλασιάζουμε τις δυνάμεις μας», είπε ο Αρμάντο Μαρένκο φανατικός οπαδός του στο Reuters και βοηθός στη διοργάνωση της προεκλογικής εκστρατείας του.
«Πιστεύουμε ότι θα επιβιώσει. Ακόμα και δεν συμβεί αυτό, ο «chavismo» θα ζήσει χωρίς εκείνον. Εμείς, ο κόσμος είμαστε ο Τσάβες. Δεν είναι μόνος», συμπλήρωσε ο Μαρένκο. Στην πλατεία, ο ράπερ που εμψύχωνε το πλήθος τραγουδούσε ρυθμικά «είναι υγιής, είναι υγιής, σηκώστε το χέρι σας ψηλά» για να ακολουθήσει πιστά ο κόσμος τις μουσικές προσταγές του. Αλλωστε για τον χαρισματικό ηγέτη ο λαός του είναι έτοιμος να κάνει πολλά. Ακόμα και αν τον τελευταίο καιρό ο Τσάβες επικοινωνεί με το κοινό του μέσω του διαδικτύου σε μια προσπάθεια «εικονικής» καμπάνιας, η δημοτικότητά του δεν δείχνει να πλήττεται.
Άλλωστε το κενό προσπαθούν να αναπληρώσουν ο αντιπρόεδρος και οι υπουργοί του, οι οποίοι καθώς δεν έχουν το επικοινωνιακό ταλέντο του αρχηγού τους, καταφεύγουν στις δημοφιλείς ιδέες του.
«Είναι σαν τον Ιησού και τους αποστόλους», λέει ο ζωγράφος Λεονάρντο Αγουαλίμπιας. «Φυσικά το πάθος και η θέρμη που μπορεί να προκαλέσει στον άνθρωπο ο Ιησούς είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή των αποστόλων. Όμως ας μη παρεξηγηθώ. Η αντιπολίτευση πιστεύει ότι χωρίς την παρουσία του Τσάβες στην καμπάνια, οι εκλογές θα είναι εύκολες. Δεν υπάρχει περίπτωση. Όπως και να έχει ο Τσάβες θα επιστρέψει σύντομα. Θα δείτε».
Παρόλα αυτά, η σιγουριά του Αγουαλίμπιας ίσως κλονιστεί από τις δηλώσεις του δημοσιογράφου Νταν Ράδερ ο οποίος επικαλείται πηγές στο περιβάλλον του προέδρου της Βενεζουέλας που τον θέλουν να αντέχει μόνο για λίγους μήνες ακόμα.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...