Παπούλιας: Οι αποφάσεις θα αλλάξουν την συμπεριφορά των αγορών

Η Ελλάδα με νέα ισχυρή κυβέρνηση έχει τη βούληση να προωθήσει πολιτικές δημοσιονομικής εξυγίανσης για να τονωθεί η ανάπτυξη και η απασχόληση, ανέφερε ο Πρόεδρος της ελληνικής Δημοκρατίας, μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ την Παρασκευή στις Βρυξέλλες..


Ο κ. Παπούλιας τόνισε ότι χωρίς μονομερείς ενέργειες πρέπει να γίνουν προσαρμογές στο οικονομικό πρόγραμμα της Ελλάδας για να γίνει πιο αποτελεσματικό και κοινωνικά δίκαιο.

«Χρειάζεται να καταστεί πιο αποτελεσματικό το οικονομικό πρόγραμμα της Ελλάδας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, προσθέτοντας ότι «η ανάπτυξη είναι η μέγιστη προτεραιότητα».

Ο κ. Παπούλιας τόνισε ότι το ευρωπαϊκό συμβούλιο ήταν μια μαραθώνια συνεδρίαση, όπου εγκρίθηκε η συμφωνία για ανάπτυξη και απασχόληση, υπογραμμίζοντας ότι τα μέτρα αυτά αναμένεται να συμβάλλουν αποφασιστικά στην ανατροπή της συμπεριφοράς των αγορών προς τις αδύναμες χώρες.

Σημείωσε ακόμη ότι με την απόφαση για απευθείας στήριξη των τραπεζών από τους μηχανισμούς διάσωσης, δίνεται η δυνατότητα μελλοντικά αφαίρεσης της βοήθειας προς τις τράπεζες από το δημόσιο χρέος, εάν εφαρμόζεται σωστά το πρόγραμμα.

Παράλληλα, τόνισε πως κατά τη διάρκεια της Συνόδου επισήμανε τον επείγοντα χαρακτήρα της ευρωπαϊκής εγγύησης καταθέσεων γιατί η Ελλάδα, όπως είπε, αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας.

Ο Παπούλιας συναντήθηκε στη βελγική πρωτεύουσα με τον Χέρμαν βαν Ρομπάι, Ζαν κλοντ Γιουνκέρ, Άνγκελα Μέρκελ αλλά και τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια. video platformvideo managementvideo solutionsvideo player πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...