Η βρετανική αστυνομία εντοπίζει τους ταραξίες... μέσω smartphone

Η βρετανική αστυνομία καταχώρησε σήμερα περίπου 3.000 εικόνες σε μια εφαρμογή του smartphone και κάλεσε τους πολίτες να βοηθήσουν στον εντοπισμό των ταραξιών που συμμετείχαν στα επεισόδια τα οποία σημειώθηκαν το περασμένο καλοκαίρι στο Λονδίνο...

Η αστυνομία της βρετανικής πρωτεύουσας φόρτωσε 2.880 εικόνες από κάμερες ασφαλείας σε μια εφαρμογή του smartphone και ζήτησε από τους χρήστες να τις κοιτάξουν προσεκτικά και να αναφέρουν τα ονόματα και τις διευθύνσεις όσων αναγνωρίζουν.
"Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για τον κόσμο να μάς βοηθήσει να πατάξουμε το έγκλημα και να συλλάβουμε αυτούς που πρέπει να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης", δήλωσε ο Μάρκ Ρόουλι, εκπρόσωπος της αστυνομίας.
"Πρέπει οι Λονδρέζοι να ανατρέχουν στην εφαρμογή αυτή κάθε εβδομάδα γιατί θα φορτώνονται τακτικά νέες εικόνες.
Είναι ένας σημαντικός τρόπος να μάς βοηθήσουν οι κάτοικοι του Λονδίνου να πατάξουμε το έγκλημα", τόνισε.
Οι οργανώσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων δε σταματούν να επικρίνουν την ευρεία χρήση καμερών ασφαλείας στη Βρετανία.
Η πιο ολοκληρωμένη έρευνα για το ζήτημα αυτό αποκάλυψε πέρυσι ότι 1,85 εκατ. κάμερες ασφαλείας είχαν τοποθετηθεί σε ολόκληρη τη χώρα, μια για κάθε 32 Βρετανούς, ωστόσο η μεγάλη πλειοψηφία τους βρίσκεται σε ιδιωτικούς χώρους ή τις διαχειρίζονται ιδιωτικές εταιρείες.
Η αστυνομία έχει δεχθεί επικρίσεις για τη χαλαρή αντίδρασή της στο πρώτο κύμα βίας που ξέσπασε στη συνοικία Τότεναμ, στις 6 Αυγούστου, μετά το θάνατο ενός νεαρού άνδρα από πυρά αστυνομικών.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...