Με το δεξί η Εθνική στο Προολυμπιακό Τουρνουά του Καράκας Ισοπέδωσε με 107- 63 την αδύναμη Ιορδανία

Ιδανική αρχή για την Εθνική Ανδρών στο Προολυμπιακό Τουρνουά του Καράκας. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα συνέτριψε 107-63 την αδύναμη Ιορδανία στην πρεμιέρα του Α' ομίλου της διοργάνωσης. Τα ξημερώματα της Πέμπτης (03:00) η Εθνική θα αντιμετωπίσει το Πουέρτο Ρίκο και στοχεύει μόνο στη νίκη προκειμένου να καταλάβει την πρώτη θέση του ομίλου..

Απόλυτη κυριαρχία του... εναέριου χώρου (51 ριμπάουντ έναντι 31 της Ιορδανίας) και ομαδικό παιχνίδι με 31 ασίστ ήταν τα συστατικά της επιτυχίας της εθνικής ανδρών στην αποψινή αναμέτρηση, που δε χρήζει κριτικής. H Ιορδανία τα... είχε με την αστοχία της (13/40 δίποντα, 9/27 τρίποντα) και με την αδυναμία της να βρει λύσεις απέναντι στην καλά οργανωμένη άμυνα της Ελλάδας.

Η Ιορδανία σε καμία περίπτωση δεν μπορούσε να θεωρηθεί φόβητρο για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, το οποίο όμως την αντιμετώπισε με τη δέουσα σοβαρότητα. Παπανικολάου και Πρίντεζης διακρίθηκαν στο πρώτο δεκάλεπτο για την εθνική, η οποία από το 19-12 που βρέθηκε να κερδίζει στο 7ο λεπτό πραγματοποίησε ένα ξέσπασμα και καθάρισε τον αγώνα.


Εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας, γρήγορος ρυθμός και δυνατή άμυνα συνέβαλαν ώστε η ομάδα του Ηλία Ζούρου να τρέξει ένα εντυπωσιακό σερί 23-0 και στο 13' να εκτοξεύσει τη διαφορά στους +30 (42-12). Η άμυνα ζώνης της Ιορδανίας σε καμία περίπτωση δεν ανησύχησε τους διεθνείς, οι οποίοι συνέχισαν να ανεβάζουν τη διαφορά σε αστρονομικές διαστάσεις και πήραν το δρόμο προς τα αποδυτήρια με το σκορ στο 56-23.


Τυπικής διαδικασίας το δεύτερο ημίχρονο, διάστημα κατά το οποίο η εθνική προσέφερε πλούσιο θέαμα χωρίς να κατεβάσει... ταχύτητα. Το τελικό 107-63 εξελίχθηκε σε μία καλή προπόνηση για τους Ελληνες διεθνείς, ενόψει του δυνατού αγώνα με το Πουέρτο Ρίκο.


Τα δεκάλεπτα: 33-12, 56-23, 85-43, 107-63.


ΕΛΛΑΔΑ (Ηλίας Ζούρος): Ζήσης 7 (2), Καλάθης 11 (1), Μπράμος 4 (1), Μαυροειδής 15, Καϊμακόγλου 9 (1), Βασιλειάδης 5 (1), Μπουρούσης 4, Σπανούλης 6, Φώτσης 11 (3), Πρίντεζης 16, Παπανικολάου 19 (1).


ΙΟΡΔΑΝΙΑ (Ταμπ Μπάλντγουϊν): Ναγιάρ 6 (2), Σαχίρ 3, Καμέλ, Σοομπζόκοφ 14 (4), Τζαμάλ 2, Αμπουκούρα 8, Ντάγκλις 9 (1), Αλαβάντι 10 (1), Αμπάς 11 (1), Αμπντίν, Ρουκαγιάχ.


Ζούρος: «Κρατάω τη σοβαρότητα της ομάδας»


«Δεν μπορώ να πω ότι είδα πολλά πράγματα... Δεν γίνεται σε τέτοιου είδους παιχνίδια. Κρατάω τη σοβαρότητα της ομάδας σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Και για μία ακόμη φορά θα πω ότι είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από την προσπάθεια που κάνουν όλα τα παιδιά από την πρώτη κιόλας μέρα που είμαστε μαζί. Ουσιαστικά προκριθήκαμε με αυτή τη νίκη στην επόμενη φάση του Προολυμπικού, αλλά φυσικά δεν μπορώ να πω ότι δεν με νοιάζει ο αγώνας της Τετάρτης. Πρέπει να το αντιμετωπίσουμε σοβαρά το παιχνίδι αυτό, αλλά είναι αυτονόητο ότι το μυαλό μας είναι στο καθοριστικό παιχνίδι της Παρασκευής, το πρώτο μεγάλο παιχνίδι αυτής της προσπάθειας. Το στυλ μας έχει αλλάξει... Έχουμε χαμηλώσει τα σχήματα, χρησιμοποιούμε περισσότερα τεσσάρια και αυτό που μας διακρίνει είναι ότι πιέζουμε περισσότερο και τρέχουμε περισσότερο με αποτέλεσμα να βγαίνουν και κάποιες όμορφες φάσεις», είπε μετά το τέλος του αγώνα, ο Ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής, Ηλίας Ζούρος.


Μπάλντγουϊν: «Η Ελλάδα έχει ένα σοβαρό πρόβλημα στο inside game»


Στο συμπέρασμα ότι η Εθνική Ανδρών έχει σοβαρό πρόβλημα στο inside game, κατέληξε ο προπονητής της Ιορδανίας, Ταμπ Μπάλντγουϊν, μετά την ήττα της ομάδας του από το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στην πρεμιέρα του Α' ομίλου του Προολυμπιακού Τουρνουά Ανδρών στο Καράκας. «Είναι δύσκολο να αντιμετωπίσεις μία ομάδα σαν την Ελλάδα, που μοιράζει τόσο καλά τη μπάλα, που τρέχει χωρίς αυτή, που έχει τέτοιο passing game. Η Ελλάδα είναι φοβερή στη δημιουργία. Το είχαμε συζητήσει και πριν με τους παίκτες μου, αλλά δεν είναι εύκολο να το κοντράρεις όσο και να το λες», είπε αρχικά ο γνώριμος μας από τη θητεία του στον ΠΑΟΚ και συνέχισε: «Ωστόσο, έχει ένα σοβαρό πρόβλημα στο inside game. Όχι τόσο αμυντικά, όσο επιθετικά. Η Ελλάδα θα έχει πρόβλημα, αν κάποιος της απαγορέψει την καλή κυκλοφορία της μπάλας. Αλλά θα πετάξει έξω απ' το γήπεδο όποια ομάδα της επιτρέψει να μοιράσει τη μπάλα».


Πρίντεζης: «Προτεραιότητά μου ο Ολυμπιακός»


Την επικινδυνότητα του Πουέρτο Ρίκο, το οποίο θα βρεθεί στο δρόμο της Εθνικής Ανδρών στο Προολυμπιακό Τουρνουά στο Καράκας την Τετάρτη (σ.σ. ξημερώματα Πέμπτης στην Ελλάδα), επισήμανε σε δηλώσεις του ο Γιώργος Πρίντεζης. Παράλληλα, ο Έλληνας φόργουορντ αναφέρθηκε και στο μέλλον του σε συλλογικό επίπεδο, τονίζοντας ότι προτεραιότητα του είναι η παραμονή του στον Ολυμπιακό.


«Η ομάδα βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, το δείξαμε και στα φιλικά, με εξαίρεση ίσως το ματς με την Βραζιλία, που είχαμε και κάποιους τραυματισμούς. Τώρα κοιτάζουμε το επόμενο παιχνίδι καθως έχουμε μπροστά το Πουέρτο Ρίκο που είναι μια πολύ επικίνδυνη ομάδα», είπε ο διεθνής φόργουορντ και συνέχισε αναφερόμενος στο μέλλον του στους «ερυθρόλευκους»: «Θέλω να μείνω στον Ολυμπιακό, είναι η προτεραιότητά μου».


Παπανικολάου: «Αφοσιωμένοι στο στόχο»


Ο Κώστας Παπανικολάου πραγματοποίησε μια πολύ καλή εμφάνιση και ήταν ο πρώτος σκόρερ της Εθνικής Ελλάδας. Λίγο μετά το τέλος της αναμέτρησης τόνισε: «Σε αυτά τα παιχνίδια το βασικό είναι να είσαι συγκεντρωμένος από την αρχή. Εμείς από το πρώτο λεπτό προσέχαμε αυτά που έπρεπε, παίξαμε καλή άμυνα, τρέξαμε και από εκεί και πέρα όλα έγιναν πιο εύκολα. Δεν είναι όμως ενδεικτικό το παιχνίδι αυτό για τη συνέχεια, καθώς έρχονται δυσκολότερες αναμετρήσεις. Από τη στιγμή που φτάσαμε στους 10 πόντους σήμερα τη διαφορά, ουσιαστικά βλέπαμε ότι δεν υπήρχε περίπτωση να μας απειλήσουν. Όλοι στο μυαλό μας έχουμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Θέλουμε να φτάσουμε ως εκεί παιχνίδι με το παιχνίδι, θέλουμε να παραμείνουμε αφοσιωμένοι να φτάσουμε ως το τέλος του δρόμου».


Ο Παπανικολάου ρωτήθηκε για την επιστροφή των Σπανούλη και Πρίντεζη στην Εθνική Ομάδα, οι οποίοι απουσίαζαν πέρυσι, αλλά και τη δική του παρουσία σε σχέση με το Ευρωμπάσκετ του 2011: «Σίγουρα είναι σημαντική ενίσχυση η επιστροφή του Βασίλη και του Γιώργου, αλλά κι εμείς τα νέα παιδιά έχουμε ένα χρόνο επιπλέον εμπειρίας. Πέρυσι στον πρώτο αγώνα στο Ευρωμπάσκετ έτρεμαν τα πόδια μου. Φέτος αισθανόμουν πολύ πιο άνετος. Είναι φυσιολογικό να βελτιώνεται η ομάδα, να αποκτά μεγαλύτερη ομοιογένεια όσο περισσότερο βρισκόμαστε μαζί».


Η επόμενη ερώτηση αφορά το ΝΒΑ και την επιλογή του στο ντραφτ από τους Νιου Γιορκ Νικς: «Είναι κάτι ευχάριστο για μένα, αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει κάτι φέτος. Θα δούμε από την επόμενη χρονιά».

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...