Η τιμή της «φανέλας με το νούμερο 10» του ΠΑΟΚ...

Το «10 το καλό» του ΠΑΟΚ δόθηκε στο εκκολαπτόμενο …αετόπουλο Δημήτρη Πέλκα! Με εντολή μάλιστα, του Γιώργου Δώνη. Αφού επί πολλά χρόνια γινόταν επίδειξη ασέβειας με την διάθεση της «φανέλας με το νούμερο 10» σε απίθανους και σε ακατάλληλους παίκτες για τέτοια τιμή..

Αρχηγού – ως είναι ο προπονητής, φυσικά – παρόντος, πάσα αρχή παυσάτω μεν. Οι αποφάσεις του είναι διαταγές αλλά … Όπως και να το κάνουμε έπρεπε να είναι αρχή στον ΠΑΟΚ: Το «1ο το καλό» είναι παράσημο. Και κερδίζεται στον στίβο της μάχης. Στο γήπεδο…
Παλιότερα όποιος παίκτες έπαιρνε το «10 το καλό» του ΠΑΟΚ χριζόταν και διάδοχος του «μεγαλέξανδρου». Έβαζε βέβαια, κι ο Γιώργος Κούδας το χεράκι του στη χρίση τους. Είχε νταλκά – βλέπετε – κι ακόμη έχει, να βρεθεί διάδοχος του. Τέλος πάντων …
Σημασία έχει ότι, στη μετά Κούδα εποχή δεν φορούσε οποιοσδήποτε τη φανέλα με το νούμερο 10». Τη φόρεσαν ο, ο Γιώργος  Σκαρτάδος, ο Λάκης Παπαιωάννου , ο Γιώργος Τουρσουνίδης (ο ισχυρότερος διαδοχής του Γιώργου Κούδα) εξ ημεδαπών παικτών. Εξ αλλοδαπών ο Βραζιλιάνος Λουίς Φερνάντο, ο Αιγύπτιος Μαγκντί Τολμπά, ο Αργεντινός Πατρίσιο Καμπς.
Όλοι αυτοί ήταν αστέρια, τα οποία έλαμπαν. Και στον ουρανό της Τούμπας και πριν από αυτόν σε άλλους. Μετά από αυτούς;  Χάθηκε κάθε έννοια σεβασμού στην ιστορία του ΠΑΟΚ.
Κι είναι ιστορία του ΠΑΟΚ το «10» του Γιώργου Κούδα, το «8» του Σταύρου «Καίσαρα» Σαράφη και το «4» του Κώστα Ιωσηφίδη. Μόνον αυτή η «αγία» - κατά τους φονταμενταλιστές φίλους του ΠΑΟΚ – διεθνής τριάδα δεν άλλαξε φανέλα στην καριέρα της αποτελώντας διαχρονικά κομμάτι της πολύ υψηλής κοινωνίας , της enfant gâté… βρε αδελφέ,  του ελληνικού φουτμπόλ! Απλά οι δυο (εξίσου μέγιστοι ως παίκτες με το «μεγαλέξανδρο») αποτελούν τους παραστάτες της ιστορίας του ΠΑΟΚ, τη σημαία του οποίου φέρει  σημαιοφόρος γαρ – ο Γιώργος Κούδας.
Από το 2001 λοιπόν, οπότε και παρέδωσε το «10 το καλό» ο – μέγας Αργεντινός μπαλαδόρος -  Πατρίσιο Καμπς όσοι το παρέλαβαν δεν είχαν και δεν επρόκειτο να έχουν και την ελάχιστη σχέση με τον Γιώργο Κούδα και το ρολό του επί σκηνής ΠΑΟΚ!
Μέχρι κι ο απίθανος Βραζιλιάνος (ήλθε, είδε και απήλθε…) Τζουλιάνο Σπαντάσιο του οποίου το κόστος στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ ήταν φύκια για μεταξωτές κορδέλες, φόρεσε τη «φανέλα με το νούμερο 10».
Έτσι φθάσαμε στο νεαρότερο όλων των εποχών στην περίπτωση μας,  Δημήτρη Πέλκα – σαρξ εκ σαρκός του «δικέφαλου» - ο οποίος πήρε από τον Γιώργο Δώνη το «10 το καλό» του ΠΑΟΚ. Αμέσως μετά την ένταξη του στην επαγγελματική ομάδα.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...