ΣΥΡΙΖΑ: «Πρόγραμμά τους το μνημόνιο - ψέμα η επαναδιαπραγμάτευση»

«Πρόγραμμα της τρικομματικής κυβέρνησης είναι το μνημόνιο και η συζήτηση περί αναδιαπραγμάτευσης ήταν ένα προεκλογικό ψέμα», σημειώνουν στην Κουμουνδούρου εν όψει της προγραμματισμένης για την Τετάρτη συνάντηση του Πρωθυπουργού κ. Αντ. Σαμαρά με τους κκ. Ευ. Βενιζέλο και Φ. Κουβέλη...



Θεωρώντας τα αποτελέσματα της συνάντησης ήδη δεδομένα, στον ΣΥΡΙΖΑ σημειώνουν ότι η νέα κυβέρνηση ως προς το περιεχόμενο της πολιτικής της αποτελεί «φυσική συνέχεια των κυβερνήσεων Παπανδρέου και Παπαδήμου» και ότι τα σχέδιά της δεν παρεκκλίνουν ούτε κατ' ελάχιστον από τα όσα προβλέπει το μνημόνιο που έλεγαν ότι θα αναδιαπραγματευτούν.

«Τα νέα αντιδραστικά μέτρα έρχονται να επιβεβαιώσουν ότι πρόγραμμα των τριών κομμάτων είναι το μνημόνιο και στόχος τους είναι η απαρέγκλιτη εφαρμογή του, ενώ η όλη συζήτηση περί αναδιαπραγμάτευσης ήταν άλλο ένα συνειδητό προεκλογικό ψέμα», σημείωναν την Τρίτη το απόγευμα στην Κουμουνδούρου.

Παράλληλα, υπογράμμιζαν πως οι επιπτώσεις της εφαρμογής του μνημονίου στην οικονομία και την κοινωνία «θα είναι τραγικές, με νέα επιδείνωση της ύφεσης και της ανεργίας και πλήρη εξαθλίωση των εργαζομένων και των συνταξιούχων», ενώ από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύεται ήδη μία συντονισμένη αντεπίθεση κατά όσων κατηγορούν την αξιωματική αντιπολίτευση για τον ενδεχόμενο κίνδυνο εξόδου της Ελλάδα από την ευρωζώνη.

«Όλοι αυτοί που κατηγορούσαν προεκλογικά τον ΣΥΡΙΖΑ-EKM ότι οδηγεί τη χώρα στην καταστροφή και την έξοδο από την ευρωζώνη είναι υπόλογοι απέναντι στον ελληνικό λαό για την απομόνωση της χώρας, το ξεπούλημά της στους δανειστές, την καθημερινή χειροτέρευση του βιοτικού επιπέδου της πλειοψηφίας των συμπολιτών μας», υπογραμμίζεται σε επίσημο σχόλιο στελεχών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...