«Μάχεται» για τη ζωή της η Ντε Βιγιότα!

Με πολύ σοβαρά τραύματα νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Addenbrooke η πιλότος δοκιμών της Marussia, Μαρία ντε Βιγιότα.
Η Ισπανίδα πιλότος δοκίμαζε στην πίστα του Duxford στο Cambridgeshire το νέο αεροδυναμικό πακέτο που σκοπεύει να χρησιμοποιήσει η ομάδα στο ερχόμενο γκραν πρι της Formula 1 στο Σίλβερστοουν όταν έπεσε με μεγάλη ταχύτητα πάνω στη ράμπα σταματημένου φορτηγού που χρησιμοποιείται για να μεταφέρει το μονοθέσιο στην προσπάθειά της να επιστρέψει στα πιτ...

Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι πριν τη σύγκρουση, η Ντε Βιγιότα είχε μπλοκάρει τα πίσω ελαστικά της, χάνοντας τον έλεγχο του μονοθεσίου το οποίο είχε αναπτύξει απότομα ταχύτητα.
Η κρισιμότητα της κατάστασής της δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή, αλλά αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι χρειάστηκε η βοήθεια τον γιατρών για να απομακρυνθεί από το κατεστραμμένο μονοθέσιο και στη συνέχεια μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο.

«Περίπου στις 9:15 τοπική ώρα, η δοκιμαστής της Marussia F1, Μαρία ντε Βιγιότα είχε ατύχημα με την αγωνιστική MR-01 στο Duxford Airfield όπου δοκίμαζε το μονοθέσιο για πρώτη φορά. Το ατύχημα συνέβη στον πρώτο της γύρο και σε αυτό ενεπλάκη και το φορτηγό της ομάδας.

Η Μαρία έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Όταν ολοκληρωθεί η εκτίμηση της κατάστασής της, θα βγάλουμε νέα ανακοίνωση»
, αναφέρει η ανακοίνωση της ομάδας.
Η 32χρονη Ισπανίδα έμεινε ακίνητη στο μονοθέσιό της για περίπου 15 λεπτά, αλλά κατά τη μεταφορά της φέρεται να κούνησε τα χέρια της.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των ιατρικών συνεργείων της πίστας, Γκάρι Σάντερσον, η πιλότος φέρει πολύ σοβαρά τραύματα «που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή της».
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...