Βίντεο: Πολεμική Αεροπορία της Βραζιλίας με Mirage 2000 υπέρπτησης σπάει τα παράθυρα του κτιρίου του Ανώτατου Δικαστηρίου, στην Μπραζίλια.σπάζοντας το φράγμα του ήχου..

Πολεμική Αεροπορία της Βραζιλίας Mirage 2000 υπέρπτησης σπάει τα παράθυρα του κτιρίου του Ανώτατου Δικαστηρίου, στην Μπραζίλια.
 Μία επίδειξη των ικανοτήτων της βραζιλιάνικης αεροπορίας αποδείχθηκε πολύ δαπανηρότερη από τα καύσιμα των Mirage της συγκεκριμένης μονάδας.
Μαχητικά «γκρέμισαν» πρόσοψη κτιρίου σπάζοντας το φράγμα του ήχου..

Την περασμένη Κυριακή το σμήνος επιδείξεων της βραζιλιάνικης πολεμικής αεροπορίας ενθουσίασε χιλιάδες κατοίκους της πρωτεύουσας με τους ελιγμούς του και τα σχέδια τα οποία έφτιαξε στον ουρανό με τα ειδικά καπνογόνα που χρησιμοποίησε.
Σαν εντυπωσιακό φινάλε, οι διοργανωτές είχαν αποφασίσει να περνούν πάνω από το συγκεντρωμένο πλήθος ακριβώς τη στιγμή που θα σπάζουν το φράγμα του ήχου, προκειμένου να προκαλέσουν τον χαρακτηριστικό εκκωφαντικό θόρυβο.
Αυτό που δεν είχαν σκεφτεί ήταν η ένταση του ωστικού κύματος και η επίδρασή της στο Δικαστικό Μέγαρο που βρισκόταν 100-200 μέτρα μακρύτερα. Με το πρώτο πέρασμα, όλη η γυάλινη πρόσοψη του κτιρίου «κατέβηκε» σαν να ήταν απλό τζάμι, ευτυχώς χωρίς να τραυματιστεί κανείς.
Το δεύτερο μαχητικό έκανε και αυτό το ίδιο, ολοκληρώνοντας το πραγματικά σπάνιο φινάλε, πριν φτάσει η πληροφορία στους υπόλοιπους να εγκαταλείψουν. Σε μια δήλωση , ο ταξίαρχος Ar Kanitz Μαρσέλο Damasceno, επικεφαλής του Κέντρου για την Κοινωνική ανακοίνωση της Forca Aérea Brasileira (FAB), δήλωσε ότι η Διοίκηση της Βραζιλίας Πολεμική Αεροπορία έχει ξεκινήσει τη διερεύνηση του περιστατικού και θα αντισταθμίσουν την προκληθείσα ζημία. phgh

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...