100 χρόνια της Ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας

Στην πόλη Ζούκοφσκι στα κοντινά περίχωρα της Μόσχα διεξάγεται το Σάββατο αεροπορική εορτή, που είναι αφιερωμένη στα 100χρονα των πολεμικών αεροπορικών δυνάμεων της Ρωσίας. Για τους θεατές, μεταξύ των οποίων ήταν και ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, οι αεροπόροι ετοίμασαν ένα.. μοναδικό σόου, στο οποίο συμμετέχουν τόσο τα πλέον σύγχρονα αεροπλάνα, όσο και σπάνια αεροσκάφη των αρχών του 20ού αιώνα.Το τριήμερο σόου στο Ζούκοφσκι, το αεροδρόμιο του οποίου είναι γνωστό στους ξένους ειδικούς ως τόπος διεξαγωγής της αεροπορικής έκθεσης MAKS, θα αποτελέσει μια από τις μεγαλύτερες αεροπορικές επιδείξεις στον κόσμο για τη φετινή χρονιά. Αφορμή είναι τα 100χρονα της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας. Για να συγχαρούν τους Ρώσους συναδέλφους τους έχουν φθάσει αεροπορικές ομάδες επίδειξης από τη Μεγάλη Βρετανία, τη Γαλλία, την Τουρκία, την Πολωνία, τη Λιθουανία, την Ιταλία και τη Φινλανδία. Οι θεατές θα είναι σε θέση να παρακολουθήσουν τα στάδια του σχηματισμού των δυνάμεων της Πολεμικής Αεροπορίας: από τα ελαφρά και ατελή με τα σημερινά κριτήρια ρετρο-πλάνα των αρχών και του πρώτου μισού του περασμένου αιώνα, έως τα υπερσύγχρονα σημερινά αεροσκάφη.

Ο πρόεδρος Πούτιν, ο οποίος επισκέφθηκε την εορτή, έγινε μάρτυρας της πτήσης του αεροσκάφους πέμπτης γενεάς Τ-50 από κοινού με το εκσυγχρονισμένο μαχητικό MiG-29M2. Και λίγο νωρίτερα μιλώντας ενώπιον βετεράνων και σημερινών στελεχών της Πολεμικής Αεροπορίας θυμήθηκε την ιστορία των ρωσικών αεροπορικών δυνάμεων και διαβεβαίωσε ότι οι πολίτες της χώρας ποτέ δεν θα ξεχάσουν την ανδρεία των αεροπόρων κατά τη διάρκεια του Μεγάλου Πατριωτικού (Β΄ Παγκοσμίου) Πολέμου και τις επιχειρήσεις σε θερμές ζώνες. Και φυσικά ο Β.Πούτιν αναφέρθηκε στα σχέδια για τον εκσυγχρονισμό της Πολεμικής Αεροπορίας:
Η ένδοξη ιστορία της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας έχει ενσωματώσει παραδείγματα πραγματικής ανδρείας και αυτοθυσίας, επίμονης εργασίας και μεγαλοφυών τεχνολογικών αλμάτων. Η Πολεμική Αεροπορία πάντοτε είχε ειδική θέση στη χώρα μας. Και σήμερα καθώς υλοποιούμε μεγάλης κλίμακας σχέδια για τον επανεξοπλισμό του Στρατού και του Στόλου, μία από τις κομβικές προτεραιότητές μας είναι αναμφίβολα η ανάπτυξη και η τελειοποίηση της Πολεμικής Αεροπορίας, η σημασία της οποίας μπορεί μόνο να αυξηθεί. Σήμερα στις μάχιμες μονάδες πτήσης και τα τμήματα της αεροπορίας εξελίσσεται εντατική πολεμική εκπαίδευση, αποκαταστάθηκαν οι τακτικές πτήσεις των στρατηγικών μας αεροσκαφών, βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες για τον εκσυγχρονισμό της επίγειας αεροπορικής υποδομής, δημιουργούνται νέες αεροπορικές βάσεις και αεροπορικά σμήνη πολλαπλής στόχευσης. Πρωτίστως λόγος γίνεται για τον εξοπλισμό των ενόπλων μας δυνάμεων με προωθημένη σύγχρονη τεχνολογία. Έως το 2020 θα ενταχθούν στο οπλοστάσιο της Αεροπορίας περισσότερα από 600 νέα αεροσκάφη και 1000 ελικόπτερα.
Επίσης ο πρόεδρος της Ρωσίας δήλωσε ότι το κράτος θα στρέφει και στο εξής την προσοχή του στην εδραίωση των κοινωνικών εγγυήσεων για τους πολεμικούς αεροπόρους και τους βετεράνους.



πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...