ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ » Λονδίνο 2012 Ενα ατελείωτο πάρτι στην πόλη του... Λονδίνου

Το Ολυμπιακό στάδιο γέμισε χρώματα για να αποχαιρετήσει αυτούς τους Αγώνες
 Ολα τελείωσαν. Οι 30οί Ολυμπιακοί Αγώνες ολοκληρώθηκαν. Οπως ακριβώς ξεκίνησαν. Με ένα πάρτι που κανείς δεν ήθελε να σταματήσει.
Αν και η αλήθεια είναι πως η έναρξη της τελετής λήξης, στο Ολυμπιακό στάδιο του Λονδίνου, ξεκίνησε με σοβαρό σκοπό..




Ο χώρος όπου φιλοξενούνταν το γρασίδι είχε πάνω του μία κατασκευή σαν χταπόδι. Στο κέντρο του μία μικρογραφία του «London Eye». Στα δύο κεντρικά... πλοκάμια, γνωστά λονδρέζικα μνημεία. Η γέφυρα του Λονδίνου, ο καθεδρικός Ναός του Αγίου Παύλου, το «Μπιγκ Μπεν»... Ενώ σε όλα έχουν εμφανιστεί αυτοκίνητα. Ολα καλυμμένα σε χαρτί εφημερίδας. Οπου επάνω τους αναγράφονται διάφορες σημαντικές ειδήσεις και λογοτεχνικά κείμενα.
Ολα ξεκινούν με το πολυσύχναστο Λονδίνο. Αναπόσπαστο κομμάτι από την καθημερινότητα ενός Αγγλου. Τα μνημεία και τα αυτοκίνητα οδηγήθηκαν στο κέντρο σε ένα ατελείωτο μποτιλιάρισμα! Την ίδια στιγμή, η τραγουδίστρια Εμιλί Σαντέ, επάνω σε ένα φορτηγό, τραγουδάει το «Read all about it», αποχαιρετώντας τους Αγώνες. Σειρά παίρνουν τα μέλη του συγκροτήματος «Stomp». Χτυπούν ό,τι βρίσκουν μπροστά τους και τα ντεσιμπέλ του ήχου ανεβαίνουν...







Από την κορυφή του «Μπιγκ Μπεν» εμφανίζεται η μορφή του Ουίνστον Τσόρτσιλ. Την ίδια στιγμή το γήπεδο πλημμύρισε με βρετανικές σημαίες. Ο ήχος και τα χρώματα γίνονται ένα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι Βρετανοί είναι εκείνοι που δημιούργησαν την ποπ κουλτούρα.
Μία έκρηξη δονεί το στάδιο. Και ακούγεται η φωνή του Μάικλ Κέιν. «Σου είπα να ανατινάξεις μόνο την πόρτα». Δανεισμένη από την ταινία «The Italian job». Η έκρηξη δημιουργεί ένα χάος χρωμάτων. Και κάπου εδώ ουσιαστικά ξεκινάει το πάρτι. Τεράστια φορτηγά? ξεφορτώνουν ανθρώπους. Η πολυκοσμία του Λονδίνου σε όλο της το μεγαλείο! Ο ήχος παίρνει σειρά. Ακούγονται τραγούδια των Μπιτλς και του Ρέι Ντέιβις. Προοίμιο της παρέλασης των αθλητών. Με τον Σπύρο Γιαννιώτη να μπαίνει πρώτος στο στάδιο με την ελληνική σημαία.
Ακολουθεί η νοσταλγία. Και ένας φόρος τιμής στη βρετανική μουσική. Και στα πρόσωπα που χάθηκαν νωρίς...
Τα μοντέλα
Τα μεγάφωνα παίζουν τραγούδια των Queen, με τη φωνή του θρύλου Φρέντι Μέρκιουρι. Λίγο αργότερα, ο τραγουδιστής της αγγλικής μπάντας θα ζήσει ξανά μέσω της προβολής ενός βίντεο. Στο κέντρο του γηπέδου 101 σπασμένα κομμάτια ενώνονται και σχηματίζουν το πρόσωπο του Τζον Λένον, κεντρικής φυσιογνωμίας των Μπιτλς.
Η νοσταλγία σταματά. Και περνάμε στο παρόν. Τζορτζ Μάικλ, Ανι Λένοξ, Spice Girls, Muse και «δώρο» η εμφάνιση αρκετών βρετανικών τοπ μόντελ. Η διασκέδαση μόλις έχει ξεκινήσει. Και κρατάει για αρκετή ώρα. Μέχρι να ξεκινήσει η διαδικασία παράδοσης. Ενα βέλος στο Νότιο κομμάτι του σταδίου δείχνει προς το Ρίο Ντε Τζανέιρο. Την επόμενη Ολυμπιακή πόλη. Εμφανίζεται η ελληνική σημαία και ακούγεται ο εθνικός μας ύμνος, προτού η σημαία των Ολυμπιακών Αγώνων καταλήξει στο Ρίο. Αυτή ξεκινάει από τα χέρια του δημάρχου του Λονδίνου, Μπόρις Τζόνσον. Φτάνει σε αυτά του Ζακ Ρογκ και από εκεί στον Εδουάρδο Πάες, δήμαρχο του Ρίο. Φυσικά και σειρά έχει η σάμπα. Σήμα κατατεθέν των Βραζιλιάνων.
Η φλόγα σβήνει... Οι Ολυμπιακοί Αγώνες ολοκληρώθηκαν. Στο Λονδίνο, γιατί στη ζωή μας θα συνεχίσουν. Αυτό συμβολίζει και η εμφάνιση ενός φλεγόμενου φοίνικα. Ο,τι «πεθαίνει», «γεννιέται» ξανά μέσα από τις στάχτες του.
Το μόνο που απομένει στο τέλος είναι το άκουσμα του «My Generation» (σ.σ.: «η γενιά μου»), εμβληματικού τραγουδιού των Who. Είπαμε, όλα τελικά ήταν μία τεράστια γιορτή. Oχι μόνο για τη δική τους γενιά. Αλλά για όλες...
ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ: ΜΙΧ. ΓΚΙΟΥΛΕΝΟΓΛΟΥ
phgh

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...