Η Apple και η Αmazon αλλάζουν τις πολιτικές ασφαλείας τους

Η παραβίαση των δεδομένων του Ματ Χόναν, συντάκτη του διάσημου περιοδικού τεχνολογίας Wired, πριν από μερικές ημέρες, έγινε γνωστή σε όλο το Ίντερνετ, φέρνοντας σε δύσκολη θέση την Apple και της Amazon. Οι δύο μεγάλες εταιρίες τεχνολογίας εκτέθηκαν σε μεγάλο βαθμό, καθώς οι χάκερ που «χτύπησαν» τους λογαριασμούς του Χόναν εντόπισαν και χρησιμοποίησαν τρωτά σημεία στα συστήματα ασφαλείας των δύο εταιρειών..


Το πιο εξευτελιστικό σε όλη την υπόθεση ήταν ότι οι χάκερ δεν δυσκολεύτηκαν και πολύ να «χακάρουν» τους λογαριασμούς του συντάκτη, παραβιάζοντας με πολύ απλές μεθόδους τα δεδομένα στο MacBook Air, το iPhone και το iPad του.

Όπως είπε ο ίδιος, το περιστατικό καταδεικνύει τα νέα δεδομένα της cloud εποχής, που απαιτεί πολύ αποτελεσματικότερα μέτρα ασφαλείας, αντί για απλά συστήματα κωδικών.

Η Apple απάντησε με επίσημη ανακοίνωσή της: «η Apple λαμβάνει την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων πολύ σοβαρά και θέτει πολλά στάδια ταυτοποίησης πριν γίνει το reset ενός κωδικού Apple ID. Επί της προκείμενης, τα δεδομένα του πελάτη παραβιάστηκαν από κάποιους που είχαν αποκτήσει πληροφορίες σχετικά με το πρόσωπο του πελάτη. Επιπροσθέτως, διαπιστώσαμε πως δεν τηρήθηκαν πλήρως οι πολιτικές μας. Επανεξετάζουμε τις διαδικασίες μας για να εξασφαλίσουμε πως τα δεδομένα των πελατών μας είναι επαρκώς προστατευμένα».

Η εταιρεία επιβεβαίωσε χθες πως αναστέλλει προσωρινά την υπηρεσία αλλαγής κωδικού Apple ID μέσω τηλεφώνου μέχρι νεωτέρας, ενώ από δω και στο εξής θα απαιτούνται περισσότερα στοιχεία για να γίνει η ταυτοποίηση του πελάτη.

Από πλευράς της, η Amazon δεν έχει προβεί σε κάποια επίσημη ανακοίνωση σχετικά με αλλαγές στην πολιτική ασφαλείας της. Παρόλα αυτά, όπως αναφέρθηκε σε άρθρο που δημοσιεύτηκε στο Wired, ότι θα γίνουν και εκεί αντίστοιχες αλλαγές.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...