Ν. ΚΟΡΕΑ Υποψήφια πρόεδρος η κόρη του πρώην δικτάτορα

ΜΕ ΔΩΔΕΚΑ ΜΟΝΑΔΕΣ προηγείται στα γκάλοπ η Παρκ Γκεούν-χιε, συγκεντρώνοντας το 38,8% των ερωτηθέντων Κόρη πρώην δικτάτορα είναι η πρώτη γυναίκα υποψήφια πρόεδρος μεγάλου κόμματος, και μάλιστα συντηρητικού, στην ιστορία της Νοτίου Κορέας..

ΜΕ ΔΩΔΕΚΑ ΜΟΝΑΔΕΣ προηγείται στα γκάλοπ η Παρκ Γκεούν-χιε, συγκεντρώνοντας το 38,8% των ερωτηθέντων
Κόρη πρώην δικτάτορα είναι η πρώτη γυναίκα υποψήφια πρόεδρος μεγάλου κόμματος, και μάλιστα συντηρητικού, στην ιστορία της Νοτίου Κορέας.
Ο λόγος για την Παρκ Γκεούν-χιε, υποψήφια του δεξιού Κόμματος Νέων Συνόρων, η οποία εφόσον νικήσει στις εκλογές της 19ης Δεκεμβρίου θα γίνει η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της χώρας.
Η 60χρονη κόρη του δολοφονηθέντος προέδρου-δικτάτορα Παρκ Τσουνγκ-χι νίκησε τους τέσσερις άντρες αντιπάλους της στις εσωκομματικές εκλογές λαμβάνοντας το συντριπτικό ποσοστό του 84% και η υποψηφιότητά της διχάζει, αφού είναι ακόμα νωπές οι μνήμες από τη δικτατορία του πατέρα της, που ανέβηκε στην εξουσία το 1961 έπειτα από στρατιωτικό πραξικόπημα και παρέμεινε μέχρι τη δολοφονία του το 1979 από τον επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών.
Οι δημοσκοπήσεις τη δείχνουν να προηγείται με 12 ποσοστιαίες μονάδες, εξασφαλίζοντας το 38,8%. Η υποψήφια δεσμεύτηκε για πάταξη της κυβερνητικής διαφθοράς, οικονομικό εκδημοκρατισμό της χώρας, βελτίωση των κοινωνικών παροχών και δημιουργία θέσεων εργασίας.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...