Συνελήφθη ο πρώην πρόεδρος της Ένωσης Συνεταιρισμών Λάρισας

Ο ένας μετά τον άλλο οδηγούνται στη δικαιοσύνη για χρέη της ΕΑΣ Λάρισας προς το δημόσιο τα «γαλάζια» πρωτοπαλίκαρα του Θανάση Κοκκινούλη, του άλλοτε ισχυρού άντρα της ΕΑΣ και «στρατηγού των αγροτών» του θεσσαλικού κάμπου.
Μετά την σύλληψη την περασμένη εβδομάδα του προέδρου της ΕΑΣ, Χρήστου Σιδερόπουλου, χθες συνελήφθη ο πρώην πρόεδρος της Ένωσης -από το Σεπτέμβριο του 2010 ως τον περασμένο Φεβρουάριο- Σπύρος Τσικρίκας που διαδέχθηκε τον Κοκκινούλη, για οφειλές της ΕΑΣ προς το δημόσιο, ύψους 335.755 ευρώ..

Ο Σπ. Τσικρίκας οδηγήθηκε στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, η οποία τον παρέπεμψε στον συνάδερφό της στην Αθήνα, καθώς την προηγούμενη εβδομάδα το δικαστήριο έκρινε -με αφορμή την σύλληψη Σιδερόπουλου- αναρμόδιο να εκδικάσει την υπόθεση, καθώς η ΕΑΣ υπάγεται στη ΔΟΥ Μεγάλων Επιχειρήσεων με έδρα την Αθήνα και ως εκ τούτου η δικογραφία θα αποσταλεί στην εισαγγελία της Αθήνας.
Ο Σπ. Τσικρίκας συνελήφθη και κρατείται στην ασφάλεια Λάρισας και σήμερα θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ από το Αυτόφωρο θα ζητήσει αναβολή και θα οριστεί τακτική δικάσιμος.
«Η ΕΑΣ Λάρισας έχει μια τεράστια περιουσία, το κράτος όμως δεν μας αφήνει να πουλήσουμε κάποια ακίνητα για να ξεπληρώσουμε τα χρέη μας. Το ξέρουμε ότι χρωστάμε και θέλουμε να είμαστε συνεπείς, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε», είπε στο «Έθνος», ο κ. Τσικρίκας.
Η ΕΑΣ Λάρισας, η μεγαλύτερη δευτεροβάθμια συνεταιριστική οργάνωση της χώρας που άλλοτε κυριαρχούσε στο συνεταιριστικό κίνημα, σήμερα βυθίζεται στα χρέη και στην παρακμή, καθώς καταχρεωμένη δεν μπορεί πλέον να ανταποκριθεί ούτε στις βασικές της υποχρεώσεις, ενώ οι κατασχέσεις των περιουσιακών της στοιχείων δίνουν και παίρνουν από τις τράπεζες που ζητούν τις δόσεις των δανείων.
Οι συνολικές οφειλές της προς το δημόσιο και προς τρίτους φτάνουν στο ιλιγγιώδες ποσό των 60 εκατ. ευρώ και πλέον δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της, ενώ οι εργαζόμενοι βρίσκονται εδώ και μήνες σε επίσχεση εργασίας.
Παράλληλα, χθες αστυνομικοί της ασφάλειας Πτολεμαϊδας συνέλαβαν 42χρονο υπεργολάβο για οφειλές προς το δημόσιο ύψους 1.820.372 ευρώ. Ο 42χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κοζάνης και οι κατηγορίες που τον βαρύνουν αφορούν στις διατάξεις του νέου νόμου 3943/11 περί «Μη καταβολής χρεών προς το δημόσιο».
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...