Ο Σάιφ αλ-Ισλάμ, ο γιος του Μουάμαρ Καντάφι, δεν θα έχει μια δίκαιη δίκη στη Λιβύη και υποστηρίζει ότι η εκτέλεσή του θα ισοδυναμεί με φόνο

«Δεν φοβάμαι να πεθάνω όμως αν με εκτελέσετε μετά από μια τέτοια δίκη, θα πρέπει να το αποκαλείτε φόνο» φέρεται να δήλωσε ο Σάιφ αλ-Ισλάμ αναφερόμενος στην πιθανότητα να δικαστεί στη Λιβύη..
«Η μόνη λύση για να αποδοθεί δικαιοσύνη για τη Λιβύη και τους Λίβυους είναι να εκδικαστεί η υπόθεση αυτή από το ΔΠΔ», πρόσθεσε.
Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, οι συνήγοροί του είπαν ότι οι δηλώσεις αυτές έγιναν στις 7 Ιουνίου στη Λιβύη. Μετά τη συνάντησή τους με τον πελάτη τους οι δικηγόροι συνελήφθησαν από τις λιβυκές αρχές και απελευθερώθηκαν στις 2 Ιουλίου.

Μετά τη σύλληψή του, τον Νοέμβριο του 2011, ο 40χρονος Σάιφ αλ-Ισλάμ κρατείται στο Ζεντέν, νοτιοδυτικά της Τρίπολης. Σε βάρος του είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από το ΔΠΔ για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που φέρεται να διέπραξε όταν ξέσπασε η εξέγερση η οποία οδήγησε τελικά στην ανατροπή και το θάνατο του πατέρα του.

«Θα ήθελα να δικαστώ στη Λιβύη από Λίβυους δικαστές, με βάση το λιβυκό δίκαιο», φέρεται επίσης να είπε ο Σάιφ, σημειώνοντας όμως ότι η δίκη αυτή δεν θα είναι δίκαιη: «Δεν θα λεχθεί η αλήθεια αν οι μάρτυρες απειλούνται με ισόβια απλώς και μόνο επειδή θα καταθέσουν υπέρ μου», τόνισε.

 πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...