ΟΙ ΡΕΠΟΥΜΠΛΙΚΑΝΟΙ ΠΟΝΤΑΡΟΥΝ ΣΤΟΝ ΠΟΛ ΡΑΙΑΝ Ενα «γεράκι» με σεξαπίλ απέναντι στον Ομπάμα

Αποστολή του υποψήφιου αντιπροέδρου είναι να «μαντρώσει» την πιο αντιδραστική πτέρυγα της παράταξης, τους φίλους του Tea Party..

Ενα «γεράκι» με σεξαπίλ απέναντι στον Ομπάμα
Ο Πολ Ράιαν θα πλαισιώσει τον Μιτ Ρόμνεϊ στην κούρσα των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου ως υποψήφιος αντιπρόεδρος των ΗΠΑ. Ο 42χρονος πολιτικός, όπως η Σάρα Πέιλιν πριν από τέσσερα χρόνια, επελέγη προκειμένου να ικανοποιηθεί η πιο αντιδραστική πτέρυγα των Ρεπουμπλικάνων, αυτή που εκφράζεται και διαμέσου των θέσεων του Tea Party («Κόμμα του Τσαγιού»).
Στον Πολ Ράιαν, το προφίλ του οποίου είναι αναμφισβήτητα πιο σοβαρό από εκείνο της Πέιλιν, το νεοσυντηρητικό κινηματικό μόρφωμα του «Τσαγιού» βλέπει κάποιον που απηχεί πλήρως τις απόψεις του: τον ατομικισμό, τη δυσπιστία προς την κυβέρνηση, την απόρριψη του κράτους-πρόνοιας και την προσήλωση σε φανατικές εκδοχές του χριστιανισμού.
«Οι εθνοπατέρες το κατέστησαν ιδιαίτερα σαφές. Τα δικαιώματά μας πηγάζουν από τη Φύση και τον Θεό, και όχι από την κυβέρνηση», είπε την προηγούμενη Κυριακή ο Ράιαν, αιχμαλωτίζοντας τις καρδιές του συντηρητικού ακροατηρίου.
Το δίδυμο των Ρεπουμπλικάνων Μιτ Ρόμνεϊ και Πολ Ράιαν. Μόνο το 39% των Αμερικανών θεωρεί τον Ράιαν μια αξιόλογη ή καλή υποψηφιότητα.
Το δίδυμο των Ρεπουμπλικάνων Μιτ Ρόμνεϊ και Πολ Ράιαν. Μόνο το 39% των Αμερικανών θεωρεί τον Ράιαν μια αξιόλογη ή καλή υποψηφιότητα.

Η συμβολή του δεξιού ακτιβισμού φάνηκε στις εκλογές του 2010, όταν οι Ρεπουμπλικάνοι επανέκτησαν τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων, κερδίζοντας 63 έδρες. Πολλές από τις έδρες κατελήφθησαν από αναδεδειγμένους «αντισυστημικά» υποψηφίους που κέρδισαν προκριματικές κόντρα στον επίσημο υποψήφιο. Προερχόμενοι από την τοπική βάση των οργανώσεων του «Τσαγιού», οι βουλευτές αυτοί δεν ενδιαφέρονται να επανεκλεγούν τόσο, όσο να προωθήσουν την ατζέντα τους, γεγονός που εντυπωσιάζει αρκετούς στην Ουάσιγκτον.
Ο Πολ Ράιαν, σε αντίθεση με τους «ερασιτέχνες» βουλευτές του Tea Party, είναι «παλιός» στον Λόφο του Καπιτωλίου. Εκλέγεται ανελλιπώς βουλευτής Ουισκόνσιν από το 1998 και βρίσκεται στην έβδομη θητεία του στο Κογκρέσο. Είναι μάλιστα πρόεδρος της Επιτροπής Προϋπολογισμού καθώς και μέλος της Επιτροπής Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων.
«Εϊ, κορίτσι, έλα να γκρεμίσουμε μαζί το χρέος...», εμφανίζεται να λέει στις... θαυμάστριές του μέσω της ιστοσελίδας Hey Girl, It’s Paul Ryan (Κορίτσια ο Πολ Ράιαν!) που στήθηκε από φίλους των Ρεπουμπ
«Εϊ, κορίτσι, έλα να γκρεμίσουμε μαζί το χρέος...», εμφανίζεται να λέει στις... θαυμάστριές του μέσω της ιστοσελίδας Hey Girl, It’s Paul Ryan (Κορίτσια ο Πολ Ράιαν!) που στήθηκε από φίλους των Ρεπουμπλικάνων
Ηγέτης
Από τις απαρχές της ανόδου της επιρροής του Tea Party, ο Ράιαν έπαιξε τον ρόλο του κοινοβουλευτικού ηγέτη του, ειδικά στην οικονομία, ως «γεράκι» της ισοσκέλισης του προϋπολογισμού και των περικοπών των κρατικών δαπανών. Το συντηρητικό περιοδικό Human Events, το οποίο εκδίδεται από το 1944, απένειμε στον Πολ Ράιαν τον τίτλο του «Συντηρητικού της Χρονιάς» για το 2011.
Εκτός από τον τίτλο του συντηρητικού ο Ράιαν πλασάρεται και γαι γοητευτικός. Μάλιστα η ιστοσελίδα που έχει στηθεί από δυο γυναίκες δημοσιογράφους και μπλόγκερ του συντηρητικού χώρου, φροντίζει με τις εικόνες που διαλέγει να τονίσει ταυτόχρονα και το σεξαπίλ του Πολ Ράιαν. Το πάθος του Πολ Ράιαν είναι η γυμναστική, καθώς κάθε πρωί στις 6 βρίσκεται στο γυμναστήριο της Βουλής των Αντιπροσώπων για να εκτελέσει τις ασκήσεις του. Εκείνο που τον έστρεψε στην άσκηση, όπως έχει εξομολογηθεί, ήταν το γεγονός ότι οι άντρες στην οικογένειά του πέθαναν πριν φτάσουν στα 60. Ακμαίος όσο λίγοι, ο Ράιαν προσπαθεί για το καλύτερο και είχε δηλώσει υπερήφανα -το 2010- πως υπάρχει μόνο 6-8% λίπος στο σώμα του...
Ο 42χρονος είναι επίσης φανατικός οπαδός μιας σειράς DVD με πρόγραμμα ασκήσεων και διατροφής, που λέγεται P90X. Οι πωλήσεις της σημείωσαν αξιοπρόσεχτη άνοδο από τότε που ο πιο γυμνασμένος πολιτικός του Ουισκόνσιν έλαβε το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων, γράφουν οι «NY Times».
Ιδεολόγος των περικοπών
Ανθρωπος των μηχανισμών και βουλευτής από τα 28
Ο υποψήφιος αντιπρόεδρος των ΗΠΑ είναι ένας άνθρωπος του μηχανισμού του Ρεπουμπλικανικού κόμματος. Εξελέγη όταν ήταν μόλις 28, ο δεύτερος νεότερος βουλευτής που αναδείχτηκε ποτέ, έχοντας προωθηθεί απ' το κόμμα, στα επιτελεία του οποίου δούλευε μετά τις σπουδές του.
Τα «μεγάλα κεφάλια» των Ρεπουμπλικάνων εντυπωσιάστηκαν απ' την ιδεολογική κατάρτιση του λαμπρού νέου πάνω στο έργο των νεοκλασικών φιλελεύθερων, Χάγιεκ, Φρίντμαν και Ραντ. Την τελευταία διανοήτρια ο Ράιαν την αναφέρει ως βασική φιλοσοφική επιρροή του. Ενίοτε, όμως, όταν γίνεται πολύ «άθεη», προτιμά στη θέση της τον... Θωμά τον Ακινάτη (Ιταλός ιερέας του 13ου αιώνα, εκπρόσωπος της σχολής του σχολαστικισμού).
Σε κάθε περίπτωση, μόνο το 39% των Αμερικανών θεωρεί τον Ράιαν μια αξιόλογη ή καλή υποψηφιότητα έναντι 42% που τον θεωρούν μια μέτρια ή κακή υποψηφιότητα. Μόνο 17% των ερωτώμενων δήλωσε ότι είναι πιθανότερο πλέον να ψηφίσει Ρεπουμπλικάνους, μετά την ανακοίνωση του χρίσματος στον Πολ Ράιαν. Μάλιστα ο Ομπάμα έχει ήδη αρχίσει να εξηγεί στους ψηφοφόρους -και ιδιαίτερα στους συνταξιούχους της Φλόριντα- ότι το δίδυμο Ρόμνεϊ-Ράιαν θα πορευθεί με βάση την κοινωνική και οικονομική ατζέντα του υποψήφιου αντιπροέδρου. Οι δημοσκοπήσεις του περασμένου Μαΐου για τη δέσμη προτάσεων του Ράιαν για μεγάλες περικοπές στην περίθαλψη, είχαν δείξει πως μόλις το 39% τις υποστήριζε, έναντι 48% που ενέκριναν τις θέσεις Ομπάμα. Μεταξύ όσων απέρριπταν τις προτάσεις του Ράιαν, και το 25% των Ρεπουμπλικάνων.
Υποτροφίες
Ο Πολ Ράιαν γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Τζέινσβιλ του Ουισκόνσιν, ήταν ο μικρότερος από τα τέσσερα παιδιά της πέμπτης γενιάς της οικογένειας Ράιαν στην περιοχή. Στα 16 χρόνια του έχασε τον δικηγόρο πατέρα του -λεγόταν επίσης Πολ- και σπούδασε δουλεύοντας και κερδίζοντας υποτροφίες με τις επιδόσεις του στα μαθήματα και στον αθλητισμό. Αποφοίτησε από το λύκειο Joseph A. Craig στο Τζέινσβιλ, ενώ σπούδασε πολιτικές και οικονομικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο του Οχάιο. Είναι παντρεμένος και έχει τρία παιδιά, δύο αγόρια και ένα κορίτσι.
  • 5 τρισ. $ υπολογίζεται ότι θα εξοικονομηθούν μέσα στην επόμενη δεκαετία, αν γίνουν πράξη οι προτεινόμενες περικοπές στον προϋπολογισμό, που περιέχονται στο σχέδιο του Ράιαν με τον -ιδιαίτερα ευφημιστικό- τίτλο «Ο Δρόμος Προς Την Ευημερία»
  • 25% φορολογικό συντελεστή προβλέπει το σχέδιο Ράιαν για τις επιχειρήσεις, ενώ 10% και 25% είναι οι προτεινόμενοι συνελεστές για τον φόρο εισοδήματος
  • 153 χιλιάδες «Like» είχε το προφίλ του Ράιαν στο Facebook πριν την υποψηφιότητα, ενώ σήμερα έχει 252.000
ΝΙΚΗΤΑΣ ΚΟΥΡΙΔΑΚΗΣ
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...