Διαφωνίες Ολάντ-Μέρκελ για την παροχή νέας βοήθειας προς την Ελλάδα

Αντίθετες απόψεις φαίνεται να έχουν ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, με την Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, στο ζήτημα της παροχής νέας βοήθειας στην Ελλάδα, λίγες μόλις ημέρες πριν από την συνάντησή τους στο Βερολίνο..

Σύμφωνα με τα όσα δημοσιεύει η γερμανική εφημερίδα «Welt am Sonntag» που θα κυκλοφορήσει την Κυριακή, το Βερολίνο εμφανίζεται κάθετα αντίθετο στο ενδεχόμενο αυτό. Η γερμανική κυβέρνηση φαίνεται να αρνείται την παροχή τρίτου πακέτου βοήθειας προς την χώρα μας, ενώ είναι αντίθετη ακόμη και στο να δοθεί στην Ελλάδα περισσότερος χρόνος για την εξυγίανση των δημοσιονομικών της.
«Περισσότερος χρόνος σημαίνει περισσότερα χρήματα» φαίνεται να λένε στο Βερολίνο σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές που επικαλείται η «Welt am Sonntag». Ο Στέφεν Ζάιμπερτ μάλιστα, εκπρόσωπος της Γερμανίδας καγκελαρίου, δήλωσε την Τετάρτη ότι η Άνγκελά Μέρκελ είναι προσηλωμένη στην συμφωνία που ισχύει σήμερα, όσον αφορά τις υποχρεώσεις της Ελλάδας, δίνοντάς της περιθώριο μέχρι το 2014 για να εξυγιάνει τα δημοσιονομικά της και να εφαρμόσει τις διαρθρωτικές αλλαγές στις οποίες έχει δεσμευθεί, με αντάλλαγμα την παροχή οικονομικής βοήθειας.
Αυτή τη θέση έχουν υιοθετήσει και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Φινλανδία, η Εσθονία και η Σλοβακία, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.
Ο Φρανσουά Ολάντ από την άλλη, μαζί με χώρες από την νότια Ευρώπη δεν φαίνονται να είναι αντίθετοι με το ενδεχόμενο παροχής νέας βοήθειας προς την Ελλάδα, για να μην αναγκαστεί να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...