ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ Ντέρμπι δείχνουν τα τελευταία γκάλοπ

«Η επιλογή του Πολ Ράιαν μεταθέτει το κέντρο βάρους από την οικονομία στην ιδεολογία», τιτλοφορούν εύγλωττα το σχετικό ρεπορτάζ τους οι «New York Times»Η μαχητικότητα με την οποία ο Ράιαν έχει..
προτείνει περικοπές στην περίθαλψη, καθώς και σε όλα τα κοινωνικά επιδόματα, καθιστά την υποψηφιότητά του ιδεολογικά φορτισμένη.. Ο Μπαράκ Ομπάμα όταν σχολίασε για πρώτη φορά την υποψηφιότητα του Ράιαν χαρακτήρισε τον 42χρονο «ιδεολογικό ηγέτη» των Ρεπουμπλικάνων, κάτι που υπονομεύει -με ευγενικό βέβαια τρόπο- το κύρος του άμεσου ανταγωνιστή του στις εκλογές, Μιτ Ρόμνεϊ.«Η επιλογή του Πολ Ράιαν μεταθέτει το κέντρο βάρους απ' την οικονομία στην ιδεολογία», τιτλοφορούν εύγλωττα το σχετικό ρεπορτάζ τους οι «New York Times». Κατά την αμερικανική εφημερίδα, για την εκστρατεία που διεξάγει ο Ρόμνεϊ η τοποθέτηση του Ράιαν στο κοινό κάδρο σημαίνει μια σοβαρή στρατηγική επιλογή, που μπορεί να λειτουργήσει εξίσου υπέρ της όσο και εναντίον της.Μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας Ράιαν, ο Μιτ Ρόμνεϊ πήρε κεφάλι έναντι του Ομπάμα (47%-45%) στην πιο πρόσφατη απ' τις κυλιόμενες εβδομαδιαίες μετρήσεις της εταιρείας Gallup για το διάστημα 8-14 Αυγούστου. Ο Ομπάμα προηγείτο με 7 ποσοστιαίες μονάδες έναντι του Ρόμνεϊ στις αρχές Ιουλίου.

Ντέρμπι δείχνουν τα τελευταία γκάλοπ
Βέβαια και το 2008 μόλις ανακοινώθηκε το όνομα της Πέιλιν για την αντιπροεδρία, ο τότε υποψήφιος πρόεδρος ΜακΚέιν, που βρισκόταν οκτώ μονάδες πίσω από τον Ομπάμα, πήρε πέντε μονάδες διαφορά, την οποία όμως κράτησε για πολύ λίγο καιρό.
Θολό τοπίο
Στην πραγματικότητα, η αποδοχή της υποψηφιότητας Ράιαν είναι η πιο αρνητική από την εποχή που κατέβηκε δίπλα στον πατέρα Μπους ως υποψήφιος αντιπρόεδρος ο Νταν Κουέιλ, που ωστόσο εξελέγη.
Ακόμα κι έτσι, το σκηνικό είναι πολύ θολό και η μάχη θα είναι αμφίρροπη, όπως δείχνουν οι τελευταίες σφυγμομετρήσεις της κοινής γνώμης. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του στατιστικολόγου Νέιτ Σίλβερ, ο Ομπάμα, παρότι υστερεί σε τέσσερις απ' τις 10 πολιτείες, έχει περισσότερες πιθανότητες να τις κερδίσει όλες. Πιο δύσκολη θα είναι η περίπτωση της Φλόριντα, η οποία στέλνει και πολλούς προεδρικούς εκλέκτορες, για την οποία ο Σίλβερ δίνει στον Ομπάμα 54% πιθανότητες νίκης.
phgh

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...