Φήμες για λάπτοπ αφής από την Google

Ενα νέο Chromebook με οθόνη αφής φημολογείται ότι «ψήνει» η Google
Λονδίνο 
Ένα λάπτοπ με οθόνη αφής και την υπογραφή της Google, ενδέχεται να κυκλοφορήσει στην αγορά μέχρι το τέλος του έτους, σύμφωνα με φήμες από τον χώρο της βιομηχανίας ηλεκτρονικών συσκευών...

Πριν από περίπου έναν χρόνο ο «βασιλιάς» του Διαδικτύου είχε παρουσιάσει δύο λάπτοπ σε συνεργασία με την νοτιοκορεατική Samsung και την ταϊβανέζικη Αcer με την ονομασία Chromebooks – από τον περιηγητή της Google, Chrome.
Οι υπέρλεπτοι φορητοί υπολογιστές, μπορεί σχεδιαστικά να θύμιζαν κάτι από το MacBook Air με τιμές που ξεκινούσαν από 199 δολάρια και έφταναν μέχρι 249 δολάρια (δηλαδή περίπου 154-193 ευρώ), ωστόσο δεν γνώρισαν την ίδια επιτυχία με το αντίστοιχο ισχνό μοντέλο της Apple.
H Google, παρόλα αυτά, ισχυρίζεται ότι πρόκειται για τους φορητούς υπολογιστές που σημείωσαν τις περισσότερες πωλήσεις μέσω του διαδικτυακού υπερκαταστήματος Amazon.
Πριν από λίγους μήνες, ο αντιπρόεδρος της εταιρείας Σουντάρ Πιτσάι στο πλαίσιο δηλώσεών του είχε αφήσει να εννοηθεί ότι είναι πιθανή η κυκλοφορία ενός νέου «εκσυγχρονισμένου» Chromebook με οθόνη αφής. «”Αγκαλιάζουμε” την αφή, οπότε εάν ο κόσμος επιθυμεί κάτι με οθόνη αφής, τότε μπορούμε να το κάνουμε και αυτό!» είχε πει χαρακτηριστικά.
Φήμες με δόση… αφής
Οι φήμες γύρω από την κυκλοφορία ενός νέου λάπτοπ από την Google ξεκίνησαν από την κινεζική εφημερίδα «China Times», σύμφωνα με την οποία η εταιρεία Wintek - γνωστή για την συνεργασία της με την Apple για τη δημιουργία της οθόνης αφής του iPhone – έχει αναλάβει την παραγωγή της οθόνης αφής του νέου μοντέλου.
Πηγές αναφέρουν μάλιστα ότι ο αμερικανικός κολοσσός έχει προχωρήσει στην παραγγελία 20 εκατομμυρίων μονάδων (της νέας συσκευής) οι οποίες αναμένεται να διατεθούν στην αγορά πριν την έλευση του 2013.
Μέχρι στιγμής, η Google δεν έχει προχωρήσει σε οποιαδήποτε ανακοίνωση γύρω από το αν η φήμη αυτή ευσταθεί ή ανήκει στη σφαίρα της φαντασίας.
phgh

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...