Ο Ταμήλος προτείνει ημερήσια αποζημίωση 240 ευρώ για τους βουλευτές

Ο βουλευτής της ΝΔ Μ. Ταμήλος, γνωστός για τις θέσεις του περί των βουλευτικών αμοιβών στις επιτροπές, «ξαναχτύπησε». Αυτή τη φορά ο κ. Ταμήλος έρχεται με νέα πρόταση, η οποία αφορά και πάλι τα χρήματα που θα λαμβάνουν οι βουλευτές. Όπως αποκαλύπτει ο Βηματοδότης, ο κ. Ταμήλος αυτές τις ημέρες.
παρουσιάζει στους συναδέλφους του στη Βουλή σχέδιο νέου τρόπου μισθοδοσίας τους. Συγκεκριμένα προτείνει αντί οι βουλευτές να έχουν μηνιαίο μισθό, να λαμβάνουν ημερήσια αποζημίωση της τάξης των 240 ευρώ! «Εάν καθιερωθεί η ημερήσια αποζημίωση, όπως συμβαίνει και στο Συμβούλιο της Ευρώπης, τότε δεν θα είχαμε άδειες αίθουσες στο Κοινοβούλιο, όλοι θα έρχονταν για να παρακολουθήσουν και να εισπράξουν τα χρήματά τους», έλεγε ο κ. Ταμήλος, υπογραμμίζοντας ότι όποιος δεν έρθει έστω και σε μία συνεδρίαση δεν θα πληρώνεται.

 Ο «Γαλάζιος» Βουλευτής Που Κέρδισε Το… Ξυστό

Μακρύ… παρελθόν έχει ο βουλευτής της ΝΔ στα Τρίκαλα Μιχάλης Ταμήλος, που υπήρξε ο αρνητικός πρωταγωνιστής με όσα προκλητικά εκστόμισε στη διάρκεια συνεδρίασης της υποεπιτροπής υδατικών πόρων, όταν δήλωσε ότι δεν έχει νόημα να πραγματοποιούν περισσότερες συνεδριάσεις τον μήνα αφού πληρώνονται μόνο για μία (!).Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε ότι δεν έχει νόημα να παρίσταται σε συνεδριάσεις της Βουλής, για τις οποίες δεν πληρώνεται…
Βλέπετε, στον κ. Ταμήλο κάθισε άσχημα το γεγονός ότι η συμμετοχή στις συνεδριάσεις των επιτροπών αμείβεται πλέον με το ποσό των 75 ευρώ από 300 που ήταν προ κρίσης.

«Δεν είναι εδώ πανεπιστήμιο να μάθουμε εμείς τι συμβαίνει στο περιβάλλον! Δεν θα καθίσω να μάθω! Οποιος ξέρει, ξέρει… Να καθίσουμε να κάνουμε επιστημονική ανάλυση;» είπε ακόμη, δείχνοντας ότι χωρίς επιπλέον αμοιβή μάλλον τον άφηνε αδιάφορο το έργο της υποεπιτροπής της Βουλής. Ομως ο Μ. Ταμήλος, που προφανώς δεν είχε συνείδηση του ατοπήματός του, προχώρησε ακόμη περισσότερο με μια νέα επίθεση-παροξυσμό κατά των δημοσιογράφων. «Εσείς οι δημοσιογράφοι αντί να μας κατηγορήσετε εμάς τους βουλευτές που πήγαμε και ψηφίσαμε αυτά τα μέτρα, μας κατηγορείτε που ξύνουμε τα αρχ…. μας» ήταν η απάντησή του, αν και είναι δύσκολο να μεταφερθεί ακριβώς στην άψογη τρικαλινή διάλεκτο στην οποία ξεστομίστηκε.

Συχνές αντιπαραθέσεις Οι Τρικαλινοί πάντως τον γνωρίζουν πολύ καλά, αφού οι δημόσιες παρεκτροπές του είναι συχνές, και τον απολαμβάνουν ως… θέαμα συχνά στα ηλεκτρονικά ΜΜΕ της περιοχής. Διαλόγους απείρου κάλλους παρακολουθούσαν από τα ερτζιανά οι ακροατές στην αντιπαράθεση που είχε με τον πρώην προέδρο της ΝΟΔΕ Τρικάλων Ντίνο Κοτρώνη στα τέλη του περασμένου Αυγούστου. Ο κ. Ταμήλος ζητούσε από τον τελευταίο να μη μιλάει, αφού «ήταν πρόεδρος της τοπικής ΝΔ αποσπασμένος σε βουλευτικό γραφείο και υπάλληλος του ΟΤΕ εισπράττοντας 3 μισθούς» και προσέθεσε ότι «είναι απολίθωμα κομματικού μηχανισμού που ψάχνει ρόλο στα τοπικά δρώμενα, όταν αυτό που ξέρει μόνο να κάνει είναι να κάνει… μπεεεε».

Το μακρύ μπεεεε και τα βελάσματα του Ταμήλου ακολούθησε βέβαια μια ανάλογη απάντηση: «Εγώ δεν είμαι… γκαφάλι ούτε έκανα τριώροφο εξοχικό, εσύ διόρισες συλλήβδην κόσμο στον δήμο και τον κατάντησε στο σημερινό σημείο που δεν μπορεί η δημοτική αρχή να πληρώσει τους υπαλλήλους» (όπου γκαφάλι στην τρικαλινή διάλεκτο σημαίνει «άτομο χαμηλής αντίληψης)».

Τα αποτελέσματα της θητείας του στον δήμο Αφησε χρέη 66 εκατ. και 1.200 υπαλλήλους

Ως δήμαρχος Τρικκαίων για δύο θητείες, ο Μ. Ταμήλος άφησε πίσω έναν χρεοκοπημένο δήμο -ανάμεσα στους πέντε με τις μεγαλύτερες οφειλές σε όλη τη χώρα- και με έναν στρατό από συμβασιούχους που προσλάμβανε ρουσφετολογικά. Από τα 78 εκατ. ευρώ που έχει άνοιγμα ο δήμος τα 66 εκατ. αφορούν τη δική του θητεία. Ο σημερινός δήμαρχος Χρ. Λάπας όταν ανέλαβε το 2010 βρήκε 1.200 υπαλλήλους και αναγκάσθηκε να τους μειώσει σε 760. Μόνο από τους συμβασιούχους το μισθολογικό κόστος μειώθηκε από 23 εκατ. ευρώ σε 13 εκατ.



Ο Μ. Ταμήλος αρέσκεται στο να δίνει συχνά… ρεσιτάλ στα τοπικά ΜΜΕ και οι πολιτικές αναλύσεις του και όσα λέει «κουφαίνουν» πολλούς. Και μπορεί ο ίδιος να μη δέχεται να συμμετάσχει σε συνεδριάσεις επιτροπών της Βουλής όταν δεν παίρνει αποζημίωση, όμως ο ίδιος εμφανίζεται συχνά τιμητής των πανεπιστημιακών, των δικαστικών κ.ά. για τα οικονομικά τους. Πρόσφατα καλούσε από τα ερτζιανά τους δικαστικούς να παραιτηθούν και να πάνε να γίνουν δικηγόροι αν δεν είναι ικανοποιημένοι με τα λεφτά που παίρνουν.

Εντονη δυσφορία Ακόμα και οι «δικοί του» του γυρίζουν την πλάτη

Το τελευταίο ατόπημα του Ταμήλου στη Βουλή έκανε πολλούς και στα Τρίκαλα να πουν «ως εδώ και μη παρέκει». Και ανάμεσά τους και αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού του, αφού μέχρι το 2010 και για δύο θητείες υπήρξε δήμαρχος Τρικκαίων, ενώ όταν εκλέχτηκε βουλευτής τον περασμένο Ιούνιο συνέχισε να διατηρεί τη θέση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης.

Ο Μ. Ταμήλος ήταν υποψήφιος και τον Μάιο αλλά ήρθε τρίτος κατά σειρά στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ και δεν εκλέχτηκε, ωστόσο αυτό πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο, όταν το κόμμα αύξησε τη δύναμή του παίρνοντας και τρίτη έδρα. Μετά την αποτυχία του να εκλεγεί, ο Μ. Ταμήλος είχε σπεύσει να αμφισβητήσει τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά, κάνοντάς του υποδείξεις ώστε να ανοιχτεί σε Καρατζαφέρη κ.ά., αναφέροντας: «Και λέω να ανοιχτεί γιατί πρόεδροι της ΝΔ χρημάτισαν πολλοί και το θέμα είναι μην του μείνει μόνο ο τίτλος του προέδρου».

Δεσποτική… επιμονή Η αμ­φισβήτηση δημοτικών συμβούλων της παράταξής του στο πρόσωπό του αυξάνεται τους τελευταίους μήνες, με αποτέλεσμα κάποιοι από αυτούς να πάρουν ήδη αποστάσεις, ενώ μετά τα τελευταία ντροπιαστικά «κατορθώματά» του το χτένι έφτασε στον κόμπο.

Η επιμονή του να κρατά και τη θέση του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης στον δήμο Τρικκαίων και να τους συμπεριφέρεται δεσποτικά και απαξιωτικά, καλώντας τους να συνεδριάσουν όποτε του καπνίσει -και μάλιστα στο πολιτικό του γραφείο και χωρίς ούτε αυτή την αμοιβή του… ενός ευρώ- οδήγησε ήδη στην αποχώρηση 5 από τους 14 συνολικά συμβούλους.

«Δεν θα πω το »μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι», θα πω όμως ότι τέτοιες συμπεριφορές απαξιώνουν τα πρόσωπα και τους πολιτικούς» ανέφερε αιχμηρά ο δημοτικός σύμβουλος Κ. Πατέρας.

ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΕΛΙΔΗΣ – ΕΘΝΟΣ, 2/12/2012



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...