Περιοδεία σε Βραζιλία και Αργεντινή, Συνάντηση και με τον Λούλα ντα Σίλβα. θα έχει ο Τσίπρας..


Να «χτίσει γέφυρες» στη μακρινή Λατινική Αμερική επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς σήμερα ξεκινά πολυμελής αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Αλέξη Τσίπρα δεκαήμερο ταξίδι στη Βραζιλία και την Αργεντινή.Συνάντηση και με τον Λούλα θα έχει ο Τσίπρας..


Οι συναντήσεις της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ με κυβερνητικούς αξιωματούχους των δύο χώρων δεν έχουν ανακοινωθεί, αν και όπως έγινε γνωστό στη Βραζιλία το πρόγραμμα περιλαμβάνει συνομιλίες και με τον πρώην πρόεδρο Λουίς Ινάσιο Λούλα.

Τις προσκλήσεις απέστειλαν τα αντίστοιχα κυβερνητικά κόμματα των δύο χωρών, ενώ το ταξίδι διοργανώθηκε σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του υπουργείου Εξωτερικών και τις κατά τόπους πρεσβείες της Ελλάδας. Ενδεικτικό της σημασίας που αποδίδει η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ στο δεκαήμερο ταξίδι στη Βραζιλία και την Αργεντινή είναι ότι στην αντιπροσωπεία συμμετέχουν ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γ. Δραγασάκης, ο ευρωβουλευτής Ν. Χουντής, ο συντονιστής της Γραμματείας Κ. Αθανασίου και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Ησυχος και Α. Καρίτζης.

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμαναν ότι η αντιπροσωπεία επισκέπτεται δύο χώρες οι οποίες αντιμετώπισαν οικονομικά και κοινωνικά αδιέξοδα και «οι κυβερνήσεις της Αριστεράς οργάνωσαν τη συντεταγμένη και κοινωνικά δίκαιη έξοδο από την κρίση».

Οπως φαίνεται, η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ θα συζητήσει στις συναντήσεις κομματικών και κυβερνητικών αξιωματούχων των δύο χωρών το πώς αντιμετώπισαν την ανθρωπιστική κρίση, όπως νέους θεσμούς κοινωνικής αλληλεγγύης αλλά και πρωτοβουλίες ανασύνταξης και αυτοδιαχείρισης του κατεστραμμένου και εγκαταλελειμμένου παραγωγικού δυναμικού των δύο χωρών.

Εξωτερική πολιτική
Σύμφωνα με την Κουμουνδούρου, η Ελλάδα και ως μέλος της ΕΕ οφείλει να αναπτύξει ενεργή και πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική και να συνομιλεί με χώρες των οποίων οι δυνατότητες είναι μεγάλες, όπως η περίπτωση της Βραζιλίας και της Αργεντινής, καθώς και οι δύο είναι μέλη της ομάδας χωρών G20.

«Η δική μας ενεργητική και πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική είναι δείγμα γραφής», σημειώνουν στελέχη της Κουμουνδούρου, προσθέτοντας πως, σε συνέχεια επισκέψεων σε ευρωπαϊκές χώρες, «είναι η εναλλακτική απάντηση στη μονομέρεια και την υποταγή της κυβέρνησης Σαμαρά στη στρατηγική Μέρκελ για την Ευρώπη». Π. Τσούτσιας
πηγη


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...