[ Κώστας Καραμανλής] [Γιώργος Παπανδρέου] κάνουμε σοβαρή προσπάθεια για να μη τους ξεχνάμε......

Πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής..
«Συζητάμε ό,τι θέλετε, εκτός από πολιτική». Με αυτήν τη φράση έκοψε ο Κ. Καραμανλής την... όρεξη των συνδαιτυμόνων του για πολιτικές κουβέντες, προχθές το βράδυ, στα Βλάχικα της Βάρης...
Το τραπέζωμα έγινε από τον βουλευτή Βοιωτίας Ανδρέα Κουτσούμπα (με τον οποίον ο πρώην πρωθυπουργός ήταν συμφοιτητές στη Νομική) για την ονομαστική του εορτή.
Ηταν εκεί συνολικά τριάντα «γαλάζιοι», βουλευτές και στελέχη, μεταξύ των οποίων οι: Β. Μεϊμαράκης, Κ. Τζαβάρας, Κ. Τσιάρας, Θ. Μπούρας, Γ. Βλάχος και Λ. Ζαγορίτης.
Η συντροφιά μαζεύτηκε κατά τις 9 και σχόλασε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, με τον Κ. Καραμανλή να αποχωρεί από τους τελευταίους. Κουβέντα για πολιτική όντως δεν έγινε.[Τον πρώην πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου, τον Γ. Ραγκούση, αλλά και μια σειρά από υπηρεσιακούς παράγοντες που φέρονται να έχουν σχέση με την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ ζήτησε χθες να κληθούν -διά της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Θ. Δρίτσα- ο ΣΥΡΙΖΑ στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.
 
        Πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου

                                Ζητά κατάθεση Παπανδρέου για τη λίστα Λαγκάρντ

Ζήτησε επίσης να έρθουν να καταθέσουν ο τότε επικεφαλής της ΕΥΠ Κ. Μπίκας και οι υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών κ. Ηλ. Πλασκοβίτης (πρώην γενικός γραμματέας), Αν. Μπάνος (τότε νομικός σύμβουλος του υπουργού Οικονομικών), Δ. Γεωργακόπουλος (πρώην γενικός γραμματέας φορολογικών και τελωνειακών υποθέσεων), καθώς επίσης η διευθύντρια του γραφείου του τότε υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, Χρύσα Χατζή, όπως και ο πρέσβης της Ελλάδας στο Παρίσι Κ. Χαλαστάνης.

Για δε τον Γ. Ραγκούση οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επικαλούνται δήλωσή του περί «ανεξήγητων πολιτικών συμπεριφορών στο κέντρο της κυβέρνησης Παπανδρέου» μετά την παραλαβή της λίστας Λαγκάρντ, ενώ ζητούν επανεξέταση και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλου.

Διαφορά γραμμής
Αίσθηση ωστόσο προκάλεσε το γεγονός ότι για το θέμα της λίστας Λαγκάρντ, η Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Π. Λαφαζάνης... εξέπεμπαν σε άλλο μήκος κύματος.

Η πρώτη ζήτησε εκ νέου να δοθούν στους βουλευτές αντίγραφα της δικογραφίας, ενώ σε δηλώσεις του προς τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο κ. Λαφαζάνης προέκρινε τη λύση τα αντίγραφα των δικογραφιών να σταλούν στα κόμματα, διατυπώνοντας επιφυλάξεις σχετικά με την πρόταση να παραδίδονται σε κάθε βουλευτή ξεχωριστά.

Ενστάσεις εξέφρασε ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κ. Μαρκόπουλος, που ζήτησε να δοθούν στους προέδρους των κομμάτων και η λίστα και η δικογραφία της υπόθεσης και τόνισε ότι τα κόμματα θα πρέπει να απολογηθούν για όσα στελέχη τους περιλαμβάνονται στη λίστα.

τα αθρα απο το Εθνος      Eπιμέλεια planet stars

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...