Τα πιο περίεργα χειμερινά σπορ


Τα πιο εξωφρενικά χειμερινά σπορ..

Δεν εμπιστεύεστε τον εαυτό σας να γυρίσετε τα σκι προς την σωστή κατεύθυνση ενώ γλιστράτε σ' ένα χιονισμένο μονοπάτι; Γιατί να μην εμπιστευτείτε μία αγέλη από σκύλους να το κάνουν για εσάς; Ή ένα άλογο! Ή ακόμα και μία μηχανή! Το Skijoring προέρχεται από το 'dog-sledding', που είναι ένας κοινός τρόπος μεταφοράς σε παγωμένες περιοχές.
Ωστόσο, το να σε τραβάνε σε μεγάλες ταχύτητες από οχήματα ή ζώα που είναι δεμένα στο σώμα σου από μία ένα σκοινί, είναι σίγουρα πιο τρελό από το να χρησιμοποιήσεις λίγα σκυλιά για να τραβήξουν ένα έλκηθρο και να πας από το ένα μέρος στο άλλο!

 Όσοι από εσάς δεν αισθάνεστε καλά με τα ύψη και τρέμετε στη σκέψη να κατηφορίζετε μία πλαγιά με ένα ζευγάρι σκι, σίγουρα δεν θα θέλετε να εμπλακείτε με το blade running! Το σπορ δημιουργήθηκε το 1996 όταν μία ομάδα από εκλεκτούς αλεξιπτωτιστές αποφάσισε να «ενεργοποιήσει» τα αλεξίπτωτά τους χρησιμοποιώντας τα σκι από την κορυφή των βουνών Μοντάνα και να εφορμήσουν προς την βουνοπλαγιά.

 Εάν δεν ξέρετε τι είναι το broomball, στην ουσία είναι σαν το χόκεϊ στον πάγο. Απλώς αντικαταστήσετε τα πέδιλα με μπότες, το puck με μία μπάλα και το μπαστούνι με ένα διαφορετικό είδους μπαστούνι που μοιάζει με μία σκούπα, αλλά δεν είναι. Εάν μπορέσετε να βρείτε αυτόν τον εξοπλισμό, μία λιγότερο από το συνηθισμένο γλιστερή πίστα και δύο ομάδες από έξι παίκτες τότε είστε έτοιμοι για το πρώτο παιχνίδι broomball. Το σπορ είναι πιο διάσημο στον Καναδά, όπου το Saint-Claude στην Μανιτόμπα, δηλώνει πολύ περήφανα πως είναι η «πρωτεύουσα του Broomball στον Κόσμο».

 Από ένα σπορ που υποστηρίζει πως χρησιμοποιεί σκούπες αλλά δεν το κάνει, σ' ένα που το κάνει πραγματικά. Σαν μία παγωμένη εκδοχή του Γαλλικού παιχνιδιού boules, οι curlers πρέπει να γλιστρήσουν ένα γυαλισμένο κομμάτι γρανίτη σ' έναν στόχο στο απέναντι άκρο μίας παγωμένης πίστας. Οι σκούπες χρησιμοποιούνται όταν δύο μέλη της ομάδας που ακολουθούν την πέτρα ενώ γλιστράει στην πίστα, αρχίσουν να σκουπίζουν σαν τρελοί τον πάγο μπροστά της, σε μία προσπάθεια να αλλάξουν την τροχιά της.

 Οι ρίζες του δίαθλου μπορεί και να φτάνουν πίσω στα βάθη της εκπαίδευσης του Νορβηγικού στρατού, όμως η ένωση αυτών των δύο κατά τα φαινόμενα αυθαίρετων σπορ του ross-country skiing και της σκοποβολής, μπορεί να αποτελέσει μία πηγή σύγχυσης για εκείνους που δεν έχουν επαφή με το είδος.

Θελήσατε ποτέ να κάνετε ιστιοπλοία, αλλά η λίμνη της περιοχής σας είναι παγωμένη; Τότε μην ανησυχείτε καθόλου, αφού υπάρχει πάντα η ιστιοπλοϊα στον πάγο! Εδώ έχουμε να κάνουμε με τις ίδιες βασικές αρχές της ιστιοπλοίας, αλλά χρησιμοποιεί ειδικά σχεδιασμένα σκάφη που μπορούν να γλιστρούν εύκολα επάνω στις παγωμένες επιφάνειες.


Το shovel racing που το εφαρμόζουν σε κάποια μέρη στην Αμερική, θέλει τους θαρραλέους διαγωνιζόμενους να κατηφορίζουν ένα βουνό με τίποτε άλλο ανάμεσα σε εκείνους και τις χιονισμένες πλαγιές, παρά μόνο ένα κοινό φτυάρι. Ενώ ορισμένοι τύποι shovel racing χρησιμοποιεί ένα στάνταρ τύπο φτυαριού, άλλοι χρησιμοποιούν σούπερ, «πειραγμένες» παραλλαγές, όπως αυτό της φωτογραφίας, που θυμίζει ελάχιστα το σκαπτικό εργαλείο που μπορείτε να βρείτε στον κήπο σας. Το shovel racing ήταν κάποτε event στα Winter X Games, αλλά σταμάτησε λόγω της ανησυχίας για το κατά πόσο ήταν ασφαλές.

 Σίγουρα ένας από τους πιο επικίνδυνους τομείς στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς, το Skeleton θέλει τους διαγωνιζόμενους να κατεβαίνουν μία πίστα bobsleigh επάνω σε ένα πολύ στενό έλκηθρο χωρίς φρένα και χωρίς τιμόνι σε ταχύτητες πάνω από 110 χιλιόμετρα την ώρα, με τα πρόσωπά τους να απέχουν εκατοστά από την παγωμένη επιφάνεια. Σίγουρα δεν είναι ένα σπορ για εκείνους που έχουν νευρικές διαταραχές.

Τα βουνά και η ποδηλασία είναι δύο έννοιες που είναι κοινό να τις συνδυάζουν, για να δημιουργηθεί ένα διάσημο είδος ψυχαγωγίας επάνω σε ρόδες. Όμως τι γίνεται όταν όλα τα βουνά στην περιοχή σας είναι καλυμμένα από χιόνι και ακόμα και το στάνταρ mountain biking καθίσταται αδύνατο; Μα αντικαθιστάτε τις ρόδες με τα σκι φυσικά! Το ski-biking είναι τώρα ένα διάσημο χειμερινό σπορ, και βρίσκει τους αναβάτες να κατηφορίζουν πλαγιές με ειδικά σχεδιασμένα ποδήλατα χιονιού, ενώ συχνά έχουν και μικρά σκι επιπλέον δεμένα στα πόδια τους

Λιγότερο ένα σπορ και περισσότερο μία άσκηση σε φυσικό περιβάλλον, το κολύμπι στον πάγο σίγουρα δεν είναι για τους λιπόψυχους. Πρέπει να είστε ένα εξαιρετικά ανθεκτικό άτομο για να βρείτε το κουράγιο να βουτήξετε μέσα στο νερό σ' αυτές τις παγωμένες θερμοκρασίες. 

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...