Το Christmas story της VIP πτέρυγας Οι γιορτές των επωνύμων στις φυλακές Κορυδαλλού

Μέχρι και πριν από λίγα χρόνια, όλοι τους θα περνούσαν τις άγιες μέρες των Χριστουγέννων σε σουίτες πολυτελών ξενοδοχείων του εξωτερικού ή σε σαλέ πασίγνωστων χειμερινών θερέτρων… Εκεί, ίσως και να συναντιόντουσαν, να έπιναν κάνα ποτήρι σαμπάνιας αναλύοντας τις οικονομικές εξελίξεις. Τα χρόνια πέρασαν, τα δεδομένα άλλαξαν και πολλοί επώνυμοι, πρώην θαμώνες των πεντάστερων ξενοδοχείων, θα κάνουν φέτος γιορτές όλοι μαζί μεν, αλλά στη VIP πτέρυγα  των Φυλακών Κορυδαλλού..
 

Ακόμα και το πιο ευφάνταστο μυαλό δεν θα μπορούσε να σκεφτεί ότι η πιο ετερόκλητη παρέα της χλιδής θα αντάμωνε -κάτω από αυτές τις συνθήκες- πίσω από τα κάγκελα της φυλακής για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Ακης Τσοχατζόπουλος, πρώην υπουργός και άνθρωπος της πολυτέλειας και του γλεντιού, Μάκης Ψωμιάδης, επιχειρηματίας της νύχτας και μεγαλοπαράγοντας του ποδοσφαίρου, Λάκης Γαβαλάς, από τους πλέον γνωστούς Ελληνες της μόδας και κομμάτι του ντόπιου σταρ σίστεμ, Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, πρώην μεγιστάνας, ιδιοκτήτης τράπεζας, ΜΜΕ και άλλων επιχειρήσεων, Γιάννης Σμπώκος, πρώην γενικός γραμματέας Εξοπλισμών, Νικόλαος Ζήγρας, μπλεγμένος στην υπόθεση με τις μίζες εκατομμυρίων της υπόθεσης Τσοχατζόπουλου, όπως και οι Γιώργος Σαχπατζίδης και Αστέριος Οικονομίδης, επιχειρηματίες από τη Θεσσαλονίκη μπλεγμένοι στο ίδιο σκάνδαλο. Μαζί τους στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι και ο υπέργηρος στρατηγός της χούντας Νικόλαος Ντερτιλής, όπως και ο νεαρός γιος του Μάκη, Σταύρος Ψωμιάδης.

Ολοι μαζί, λοιπόν, σε μια μίνι πτέρυγα των Φυλακών Κορυδαλλού, υπόδικοι, απομονωμένοι από τους υπόλοιπους, βλέπουν τις μέρες να περνούν και εκείνοι να χάνουν ακόμη και τα προνόμια που είχαν ως VIP κρατούμενοι. Τα  πριβέ κελιά έγιναν τετράκλινα, αφού η πτέρυγα των επωνύμων δέχεται συνεχώς νέους «πελάτες».  Η σχετική ηρεμία που επικρατούσε παλαιότερα, λοιπόν, τελείωσε, με τους προνομιούχους να έχουν πληθύνει και να έχουν ξεκινήσει ήδη οι μάχες για μια θέση μπροστά στο καρτοτηλέφωνο. Από την προηγούμενη εβδομάδα, λόγω του συνωστισμού που παρατηρείται στη νέα πτέρυγα του Κορυδαλλού, αλλά και εν όψει νέων αφίξεων, η διεύθυνση των Φυλακών αποφάσισε να αφαιρέσει όλα τα ηλεκτρικά σώματα καλοριφέρ που είχαν οι VIP κρατούμενοι για να ζεσταίνονται.
Μάλιστα, όπως λένε σωφρονιστικοί υπάλληλοι, οι λογαριασμοί της ΔΕΗ έρχονταν φουσκωμένοι λόγω της συνεχούς χρήσης που έκαναν όλοι όσοι διέθεταν πριβέ θερμάστρες. Ετσι, λοιπόν, από δω και στο εξής και οι επώνυμοι κρατούμενοι θα ζεσταίνονται όταν θα ζεσταίνονται και οι υπόλοιποι εντός των Φυλακών.
 πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...