H AEK πέτυχε τεράστια νίκη επί του πολύ καλού ΠΑΣ Γιάννενα (2-1)

Μπορεί να λείπουν πολλά από αυτή την ομάδα, όμως αν μη τι άλλο περισσεύει η ψυχή αυτών των παικτών... Πολλά τα αγωνιστικά προβλήματα και απόψε, όμως μίλησε η ψυχή αυτών των παιδιών της ΑΕΚ, η φανέλα και το... DNA του Σταματή (ο πατέρας του, Σταύρος είχε σηκώσει τέσσερα πρωταθλήματα με την ΑΕΚ) για να κερδίσει μία καλά δουλεμένη ομάδα, όπως είναι ο ΠΑΣ του Χριστόπουλου. Το τελικό 2-1 έγινε στο 82' με τον Σταματή να λυτρώνει τους πάντες..
Μέχρι σε αυτό το σημείο όλα ήταν ρευστά. Προσπάθεια υπήρξε, έλειπε η φρεσκάδα όμως. Ο ΠΑΣ είχε καταφέρει να φέρει το ματς στα μέτρα του, να φτάσει στην ισοφάριση στο 26' κι ενώ η ΑΕΚ είχε προηγηθεί μόλις στο 2' και να σταθεί όρθιος στο 37' χάρη στον Φεγκρούς που στο 37' έπιασε το πέναλτι του Γκερέιρο.
Σε κάθε παιχνίδι της ΑΕΚ γίνεται και κάτι... Συνήθως αρνητικό. Δεν χάλασε αυτή η κακή συνήθεια και σε αυτό το παιχνίδι. Πριν το ματς ξεκίνησαν όλα με τον αποκλεισμό του Κατίδη. Αναγκαστικά ο Λίνεν άλλαξε κάποιες από τις σκέψεις του. Έβαλε τον Παυλή στην κορυφή της επίθεσης, τον Φουρτάδο αριστερό εξτρέμ, τον Φούντα δεξί, τον Γκερέιρο επιτελικό χαφ και στα δύο αμυντικά χαφ επέλεξε τον Κοτσαρίδη να παίξει δίπλα στον Φέτση. Στην άμυνα ο Κοντοές αγωνίστηκε ξανά στα στόπερ δίπλα στον Κουτρουμπή, ο Αρκούδας ξεκίνησε αριστερό μπακ και ο Βλάχος δεξί. Κι όμως το ξεκίνημα ήταν ιδανικό για την ΑΕΚ. Ένα τέλειο ξεκίνημα, όταν μόλις στο 2ο λεπτό, Γκερέιρο και Φουρτάδο συνδυάστηκαν άψογα, ο τελευταίος έκανε την παράλληλη μπαλιά στο δεύτερο δοκάρι εκεί όπου ο Φούντας κάνοντας σωστή κίνηση χωρίς τη μπάλα, απλώς εκτέλεσε εξ επαφής τον Φεγκρούς. Έγινε αυτό που ήθελε και ζητούσε συνεχώς ο Λίνεν στα ματς: ένα γρήγορο γκολ από την ΑΕΚ για να παίξει σωστά την τακτική στην πορεία και να ελέγξει το παιχνίδι. Δεν έγιναν όμως έτσι ακριβώς τα πράγματα...
Όσο περνούσε η ώρα ο ΠΑΣ, παρά το 1-0 εις βάρος του, ανέβαινε επιθετικά. Με τον Ντε Βινσέντι να κάνει καλό παιχνίδι από τα αριστερά κατάφερε να κερδίσει πολλές στημένες μπάλες. Σε μία εξ αυτών, στο 26', τα μαρκαρίσματα δεν βγήκαν σωστά, ήταν ανεπίτρεπτο αντίπαλος παίκτης να βρίσκεται μόνος του στο δεύτερο δοκάρι και τελικά η ΑΕΚ το πλήρωσε, με τον Μιχαήλ να κάνει από πολύ κοντά με κεφαλιά το 1-1!
Η ΑΕΚ δεν «πάγωσε» πάντως μετά την ισοφάριση. Ανέβασε ρυθμό, πίεσε, κέρδισε ξανά τα ηνία του αγώνα, προσπαθώντας να ελέγξει τον ρυθμό και κυρίως από τα αριστερά να απειλήσει. Τελικά φτάσαμε στο 36' όπου έγινε η φάση του πρώτου ημιχρόνου... Ο δραστήριος και ψυχωμένος Παυλής (δεν άφησε μπαλιά που να μη τη διεκδικήσει και το κυριότερο που πρέπει να έχουν οι φορ έκανε κάθετη κίνηση προς το τέρμα - κάτι που δεν έχουμε δει φέτος ούτε από τον Φουρτάδο, ούτε από τον Κατσιοκέρη) κέρδισε τη μπάλα από τον Φεγκρούς, ο οποίος τον ανέτρεψε και τον διαιτητή σωστά να καταλογίζει το πέναλτι.
Ο Γκερέιρο όμως στάθηκε άτυχος. Ο Φεγκρούς τον «ψάρεψε» έπεσε σωστά και παρά το γεγονός ότι η μπάλα πήγε πολύ γωνία, έπιασε το πέναλτι κρατώντας το 1-1 στο ΟΑΚΑ, που έμελε να ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου. Γενικά το ματς μοιράστηκε στα πρώτα 45 λεπτά. Ο ΠΑΣ είναι πολύ επικίνδυνος στην κόντρα και κάθε λάθος έδειχνε πως μπορεί να πληρωθεί. Όπως έγινε τη στιγμή του 1-1, όπως συνέβη και στη φάση που κέρδισε η ΑΕΚ το πέναλτι. Η διαφορά είναι ότι ο ΠΑΣ εκμεταλλεύθηκε το μοναδικό λάθος της άμυνας της Ένωσης, ενώ οι «κιτρινόμαυροι» πέταξαν μία σπάνια ευκαιρία να πάρουν ξανά κεφάλι στο σκορ με το χαμένο πέναλτι.
Στο δεύτερο ημίχρονο είδαμε ένα άλλο ματς. Όσο περνούσε η ώρα και το 1-1 παρέμενε η πίεση μεγάλωνε, η κούραση αυξανόταν. Και όταν πίεση και κούραση γίνονται «ένα» σε αυτή την ΑΕΚ κυριαρχεί μία ποδοσφαιρική αναρχία... Μπορεί η ομάδα να είχε την κατοχή της μπάλας, οι παίκτες να έβγαζαν διάθεση και πείσμα στο γήπεδο, ωστόσο έλειπε ο τρόπος να φτιάξει η ΑΕΚ φάσεις. Ο Λίνεν προχώρησε σε αλλαγές από τον πάγκο. Πέρασε στο ματς τον Γιάγκο στο 63' αντί του Κοτσαρίδη, σε θέση αμυντικού χαφ, για 17' λεπτά. Σε αυτό το διάστημα μέχρι το 80' όταν και ο Λίνεν έριξε στον αγώνα τον Ρίκκα αντί του Αρκούδα, ο Γιάγκο πέρασε στόπερ δίπλα στον Κουτρουμπή, ο Κοντοές πήγε αριστερό μπακ και ο Ρίκκα δίπλα στον Φέτση. Η «χρυσή» αλλαγή όπως αποδείχθηκε ήρθε από τον Γερμανό στο 67'. Ο Σταματής μπήκε στον αγώνα αντί του Φουρτάδο, έπαιξε ως δεξί εξτρέμ, με τον Φούντα να πηγαίνει αριστερά. Η ομάδα έδειχνε κουρασμένη, ο ΠΑΣ με σωστή αμυντική τακτική περίμενε την Ένωση στα καρέ του και προσπαθούσε να χτυπήσει στην κόντρα. Και εκεί που μόνο το πάθος και το πνεύμα των παικτών του Λίνεν, κυριαρχούσαν, αντίθετα με τις δυνάμεις και το σωστό ποδόσφαιρο, φτάσαμε στο 82'.
Ο Φούντας εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά, οι κόντρες ευνόησαν τον Σταματή ο οποίος εξ επαφής με σουτ έκανε το 2-1 για την ΑΕΚ, μέσα σε αποθέωση. Σαν λύτρωση ήταν αυτό το γκολ για όλη την ΑΕΚ! Καθώς ως εκείνο το χρονικό σημείο η ομάδα δεν είχε πατήσει την αντίπαλη περιοχή, καθώς μόνος ο Παυλής να παλεύει με τα θηρία, ήταν λογικό να κουραστεί. Μετά το 2-1 τα τελευταία λεπτά κύλησαν... αργά. Ήταν τόσο μεγάλη η ανάγκη γι' αυτή τη νίκη, που το άγχος είχε κυριεύσει τους πάντες. Τότε ανέλαβε δράση όλο το στάδιο... Ο κόσμος στήριξε απόλυτα τους παίκτες βοηθώντας τα μέγιστα να φτάσει η ΑΕΚ σε αυτή την τεράστια σημασίας νίκη.
Αυτοί οι τρεις βαθμοί δίνουν δικαίωμα στην ΑΕΚ να αποκτήσει δύναμη για τη συνέχεια, καθώς την ξεκολλάει από την τελευταία θέση, όντας ισόβαθμη με 11 πόντους μαζί με Βέροια, Αρη (τους έχει από κάτω στην ισοβαθμία) και Ξάνθη.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΑΕΚ: Κωνσταντόπουλος, Βλάχος, Αρκούδας (80' Ρίκκα), Κοντοές, Κουτρουμπής, Φέτσης, Κοτσαρίδης (63' Γιάγκο), Γκερέιρο, Φούντας, Φουρτάδο (67' Σταματής), Παυλής
ΠΑΣ: Φεγκρούς, Λίλα (81' Κεϊτά), Πάντος, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Ίλιτς, Ντε Βινσέντι, Γεωργίου (81' Βίλα), Τσουκαλάς (87' Γιάκος), Κολοβέτσιος, Κοροβέσης

 Ο Λίνεν αποφάσισε να ξεκινήσει το ματς με τον Κωνσταντόπουλο κάτω από τα δοκάρια, τον Βλάχο δεξί μπακ, τον Αρκούδα αριστερό μπακ, τους Κοντοέ – Κουτρουμπή στα στόπερ, τους Φέτση – Κοτσαρίδη – Γκερέιρο στα χαφ και τους Φούντα – Φουρτάδο – Παυλή στην επίθεση.
 
 
ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ
21.27 Οι παίκτες στο φινάλε πηγαίνουν εκ νέου μπροστά στο πέταλο και τη φωτογραφία του Πάνου, αφιερώνοντάς του την αποψινή νίκη
21.11 Aκούγονται συνθήματα κατά των μετόχων - αμετόχων
20.00 Και πάλι το πέταλο προσπαθεί με συνεχή φωνή και τραγούδι να στηρίξει την ομάδα
19.30 Τώρα βγαίνουν οι δύο ομάδες στην επίσημη είσοδό τους στον αγωνιστικό χώρο. Αρχηγός της ΑΕΚ σήμερα είναι ο Ρότζερ Γκερέιρο
19.28 Έκπληξη αποτελεί η παρουσία του Γιάννη Ιωαννίδη στα επίσημα του ΟΑΚΑ. Ο Υφυπουργός Αθλητισμού πήρε θέση στην πρώτη σειρά των επισήμων συνοδευόμενος από τον Ανδρέα Δημητρέλο.
19.24 Στο γήπεδο είναι ο Γιώργος Κατίδης και συνοδευόμενος από τον μάνατζέρ του, Θεόφιλο Καρασσαβίδη, θα παρακολουθήσει τον αγώνα από τα επίσημα του ΟΑΚΑ
19.19 Παιδιά από τις Ακαδημίες της ΑΕΚ στην Αυστραλία βρίσκονται στο γήπεδο. Στην Ελλάδα θα παραμείνουν ως την Κυριακή, δίνοντας αυτές τις ημέρες φιλικά παιχνίδια με τις ομάδες από τις Ακαδημίες της Ένωσης στην Αθήνα.
19.15 Μετά από πολύ καιρό βλέπουμε λίγο κόσμο σε ματς της ΑΕΚ! Είναι και αυτό ένα μήνυμα προς όλους... Η προσέλευση δεν πρέπει να ξεπερνά τις 3.500
19.08 Ο Έβαλντ Λίνεν παρακολουθεί μέσα από τον αγωνιστικό χώρο την προθέρμανση των παικτών του
18.51 Η ΑΕΚ κάνει την εμφάνισή της. Λιγοστός ο κόσμος στο ΟΑΚΑ
18.41 Στο πέταλο της ORIGINAL έχει αναρτηθεί ένα μεγάλο πανό που γράφει: «Βάζουμε φωτιά, στήνουμε γιορτή για την εξεγερμένη σου ζωή».
18.40 O Kωνσταντόπουλος βγαίνει για ζέσταμα
18.29 Σε κακή κατάσταση ο αγωνιστικός χώρος. Από ψηλά φαίνονται τα μπαλώματα που έχουν γίνει στο κέντρο του γηπέδου και μπροστά από τις δύο εστίες.
18.26 Ελάχιστος κόσμος στο ΟΑΚΑ σχεδόν μία ώρα πριν την έναρξη του παιχνιδιού
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...