Η ΑΕΚ μπορεί να προηγήθηκε στο 20' με τον Κουτρουμπή, αλλά φάνηκε ανίκανη να κρατήσει το υπέρ της σκορ, γνωρίζοντας βαριά ήττα με 3-1


Από πού ν' αρχίσεις και που να τελειώσεις...; Η ΑΕΚ γνώρισε την ήττα από τον Αστέρα στην Τρίπολη με 3-1 κι όμως δεν μπορεί να έχει καμία δικαιολογία για τις απουσίες, καθώς κάλλιστα θα μπορούσε σήμερα να πάρει τουλάχιστον τον βαθμό... Αν, όμως υπήρχε η στοιχειώδη οργάνωση στο παιχνίδι της. Τεράστιες είναι οι ευθύνες του Λίνεν.
από την ενδεκάδα κιόλας: Ο Παπαδημητρίου αριστερό μπακ, που το παιδί κάθε άλλο παρά αυτός φταίει... Δεν είναι έτοιμος, δεν είναι η θέση του (ούτε στα ματς με την... Καβάλα δεν έπαιξε εκεί) και τουλάχιστον έβγαλε πάθος. Όμως δεν το... έχει εκεί στην άμυνα και ο Λίνεν έπρεπε να το είχε δει από τις προπονήσεις.
Ο Κορδέρο και ο Γκερέιρο στον πάγκο, ο Φέτσης και ο Ρίκκα ενδεκάδα. Απόφαση που αρχικά φάνηκε να δικαιώνει τον Λίνεν, καθώς ως το 30' η ΑΕΚ ήταν και καλά οργανωμένη (αν και αριστερά... έμπαζε) και επιθετικά προσπαθούσε. Μετά το 0-1 όμως κι ενώ θες έναν παίκτη να κρατήσει τη μπάλα στο κέντρο, οι Ρίκκα και Φέτσης ήταν ανήμποροι να βοηθήσουν και ο Κορδέρο (έστω) να βλέπει το παιχνίδι από τον πάγκο. Ο Μητρόπουλος με τη σειρά του, αν και έδειξε κάπως ανέτοιμος (έχει να παίξει επίσημο ματς 3 μήνες περίπου), έδειξε ένα αμυντικό χαφ που η ΑΕΚ δεν είχε. Ευτυχώς τώρα έχει ένα καθαρό «κόφτης».
Το «εγκλημα» όμως έγινε στις φάσεις των δύο πρώτων γκολ του Αστέρα και τόνισε ο Λίνεν στις δηλώσεις του μετά το ματς. Η ομάδα δεν είχε την ψυχραιμία και την οργάνωση να κρατήσει το υπέρ της σκορ, παίζοντας ψηλά στην άμυνα... Ο Λίνεν το έβλεπε προφανώς, αλλά δεν έκανε τίποτα να το διορθώσει. Είναι απίστευτο πως μία ομάδα που θέλει να παίξει αμυντικά, προηγείται κιόλας, να δέχεται δύο γκολ στην... κόντρα με άδεια την άμυνά της!
Και μέσα σε όλα αυτά ο Πετρόπουλος. Φορ πραγματικός, όμως έκανε μία... τελική σε όλο το παιχνίδι, παρά το πάθος και τη διάθεση που έβγαλε. Τι να φταίει άραγε; Για να μη γίνει λοιπόν ο Πετρόπουλος... Κατσικοκέρης για τον Λίνεν σε λίγο καιρό (αφού η μπάλα δεν φτάνει ποτέ σε αυτόν) θα πρέπει να αλλάξει πολλά ο Γερμανός στον τρόπο ανάπτυξης της ομάδας.
Όπως για παράδειγμα, να τονίσει στον Ταξιάρχη Φούντα πως ούτε ο... Ρονάλντο δεν παίρνει τη μπάλα συνέχεια προσπαθώντας να σουτάρει από κάθε σημείο του γηπέδου, μη δίνοντας σε κανέναν πάσα...
Ο Λίνεν, λοιπόν, ρίσκαρε με την ενδεκάδα. Θέλει... τρέλα να αφήσει στον πάγκο τον Κορδέρο (κυρίως) και τον Γκερέιρο, δύο παίκτες που κρατούν μπάλα και μπορούν να δώσουν το κάτι παραπάνω στη μεσαία γραμμή. Αντί αυτών προτίμησε τους Φέτση και Ρίκκα (αρχηγός μάλιστα!) στο κέντρο, έχοντας μαζί τους και τον Μητρόπουλο, σε μία διάταξη 4-3-3 στην ουσία για την ΑΕΚ. Ήθελε με αυτό τον τρόπο ο Γερμανός να κλείσει τους χώρους προς την άμυνά της Ένωσης. Στα πρώτα 45 λεπτά κάπως του βγήκε αυτό το ρίσκο. Η ομάδα για τα πρώτα 30 λεπτά έδειχνε αφενός να έχει πρόβλημα στο να κρατήσει μπάλα και να αναπτυχθεί σωστά από τα πλάγια (εκεί που ο Φούντας δεξιά και ο Γροντής αριστερά συνέκλιναν προς τον άξονα κυρίως), αφετέρου όμως είχε περιορίσει επιθετικά τους γηπεδούχους.
Παίζοντας λοιπόν, με σφιχτή αμυντική τακτική η ΑΕΚ κρατούσε το μηδέν και με τον Πετρόπουλο κορυφή να κρατά μπάλα, να τη σπάει, όπως μπορεί και να κερδίζει φάουλ, έπαιρνε και μέτρα προς την εστία του Αστέρα. Με τον Έλληνα φορ να κερδίζει στημένες μπάλα και το άριστο αριστερό πόδι του Γροντή, η Ένωση κατάφερε στο 20' να πάρει το προβάδισμα με τον Κουτρουμπή. Ο αμυντικός της ΑΕΚ πλάσαρε εξ επαφής τον Μπαντή, έπειτα από σύγχυση στην άμυνα του Αστέρα σε φάουλ του Γροντή.
Το 0-1 για την ΑΕΚ όμως κράτησε μόλις 9 λεπτά. Το πρόβλημα από τα αριστερά στην άμυνά της ήταν εμφανέστατο. Ο Παπαδημητρίου, που δεν είναι η θέση του παιδιού αριστερό μπακ, έκανε ό,τι μπορούσε, αλλά δυστυχώς δεν... μπορούσε. Ο Τσιώλης είχε δώσει εντολή να πηγαίνει η μπάλα προς την πλευρά του, έβαλε τον Ναβάρο πάνω του και ο Αστέρας πριν την ισοφάριση είχε απειλήσει δύο φορές από εκεί. Φτάσαμε όμως στο 36' για να γίνουν σειρά λαθών στην άμυνα της ΑΕΚ: Η τετράδα είχε ανέβει στη σέντρα, ο Αρκούδας (δεξί μπακ) κάλυπτε τον Περόνε, ο Παπαδημητρίου (αριστερό μπακ) δεν ήταν κοντά στη θέση του και ο φορ του Αστέρα έφυγε μόνος του μπροστά, πάτησε περιοχή, έκανε την παράλληλη μπαλιά εξουδετερώνοντας τον Κωνσταντόπουλο με τον Ντε Μπλασίς από κοντά να κάνει το 1-1. Όλα αυτά κι ενώ τέσσερα λεπτά νωρίτερα ο Τσιώλης είχε κάνει την αλλαγή που χρειαζόταν η ομάδα του, βγάζοντας από το γήπεδο τον κακό Καλαντζή και περνώντας τον Φραγκουλάκη γυρίζοντας τη διάταξη σε 4-5-1, που επιθετικά μετατρεπόταν σε 4-2-3-1.
Μετά το 1-1 η ΑΕΚ έχασε τη συγκέντρωση που είχε στα πρώτο μισάωρο. Λάθη πολλά στο κέντρο, ο Μητρόπουλος αμυντικά ήταν εξαιρετικός στο box to box, αλλά οργανωτικά πολλές φορές η όποια προσπάθεια της ΑΕΚ σταματούσε όταν από τα πόδια των Φέτση και Ρίκκα έφευγε η μπάλα προς την επίθεση...
  Στο δεύτερο ημίχρονο είδαμε μία αγωνιστική κατάρρευση της ΑΕΚ, σε όλα τα επίπεδα. Ο Αστέρας από την πλευρά του απλώς έπαιξε πιο ορθολογικά χωρίς ωστόσο κι εκείνος να κάνει σπουδαία πράγματα. Απλά εκμεταλλεύτηκε στο απόλυτο την τραγική αμυντική λειτουργία της ομάδας. Χαρακτηριστική η φάση του 65' όταν έπειτα από φάουλ υπέρ πλάγια και δεξιά στην επίθεσή της, οι γηπεδούχοι κέρδισαν τη μπάλα, δεν υπήρχε καμία οργάνωση πίσω, ο Παπαδημητρίου είχε μείνει να παλεύει μόνος του και απλά η μπάλα με τρεις πάσες έφτασε στον Ράγιο που εξ επαφής έκανε το 2-1.
Λίγα λεπτά νωρίτερα ο Λίνεν είχε περάσει τον Φέτση εκτός γηπέδου και τον Κορδέρο εντός. Είχε καμία όμως κάθε... επαφή άμυνας - κέντρου και επίθεσης στο παιχνίδι της ΑΕΚ. Η ομάδα δεν έβαζε τη μπάλα κάτω, δεν μπορούσε να «δέσει» αμυντικά και τούτο έφερε ως αποτέλεσμα στο 71' να γίνει και το 3-1 για τον Αστέρα, με τον Περόνε να κάνει σουτ μόνος του μέσα από την περιοχή, πιο εύκολα απ' ότι σε... προπόνηση του Αστέρα.
Η ΑΕΚ λοιπόν, δέχθηκε δύο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο, πάνω τη στιγμή που ο Λίνεν έκανε μαζεμένες τις αλλαγές του στο δεκάλεπτο 60'-70' καθώς είχε αλλάξει και τον Γροντή αντί του Σταματή στο 66'. Μέχρι να βρουν οι παίκτες τα πατήματά τους, η ομάδα ήταν ήδη πίσω στο σκορ με 3-1 και ο αγώνας είχε μπροστά 20 λεπτά...!
Τι μπορούσε να αλλάξει όμως, όταν η ΑΕΚ εμφάνιζε σημάδια... κατάθλιψης; Τίποτα. Η ΑΕΚ δεν έκανε ούτε φάση ως το φινάλε! Ήττα για την ΑΕΚ 3-1 στην Τρίπολη από τον Αστέρα και ακόμα κολλημένη η ομάδα εκεί κάτω...
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Μπαντής, Τσαμπούρης, Φορμίκα, Μπαρτολίνι, Άλβαρες, Κάστελς, Καλαντζής (32' Φραγκουλάκης), Ράγιος, Ντε Μπλασίς, Περόνε (88' Έγκον), Ναβάρο
ΑΕΚ: Κωνσταντόπουλος, Αρκούδας, Παπαδημητρίου, Γιάγκο, Κουτρουμπής, Μητρόπουλος, Φέτσης (60' Κορδέρο), Ρίκκα (70' Γκερέιρο), Φούντας, Γροντής (66' Σταματής), Πετρόπουλος

Διαβάστε περισσότερα ΣΠΟΡ

Δείτε όλες τις φάσεις του Αστέρας Τρίπολης - ΑΕΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...