Ένοπλοι φύλακες σε σχολεία των Ηνωμένων Πολιτειών..

Την απόφαση να δώσει όπλα στους φύλακες των σχολείων της πήρε μια αγροτική κοινότητα του Οχάιο προκειμένου να εγγυηθεί την ασφάλεια των μαθητών της. Αυτό συμβαίνει σχεδόν ένα μήνα μετά τη δολοφονία 26 ατόμων από έναν νεαρό οπλοφόρο σε δημοτικό σχολείο..

του Κονέκτικατ. Σε ένα μήνυμα προς τους γονείς που αναρτήθηκε την Πέμπτη στον δικτυακό τόπο της σχολικής διεύθυνσης του Μονπελιέ, ένας υπεύθυνος εξηγεί ότι το συμβούλιο της τοπικής διοίκησης αποφάσισε να δώσει όπλα στους φύλακες «για να βελτιώσει και να ενισχύσει την ασφάλειά μας». Τα μέλη της ομάδας περιφρούρησης των σχολείων θα φέρουν τα όπλα αφού πρώτα εκπαιδευτούν σε αυτά τον Μάρτιο, ενώ οι δάσκαλοι και τα μέλη του παιδαγωγικού προσωπικού που έρχονται σε άμεση επαφή με τους μαθητές δεν θα είναι οπλισμένοι, διευκρίνισε.

Παρόμοιες αποφάσεις έχουν ήδη ληφθεί σε πολλές άλλες αμερικανικές πολιτείες και η εφημερίδα Washington Post αναφέρει ως παράδειγμα την περίπτωση μιας κομητείας στην Πενσιλβάνια όπου έχουν προσληφθεί συνταξιούχοι αστυνομικοί που φέρουν όπλα και κάνουν περιπολίες μέσα στα σχολεία, ενώ στο Νιου Τζέρσεϊ όλα τα σχολεία στη μικρή πόλη του Μάρλμπορο παρακολουθούνται από ένοπλους αστυνομικούς.
via


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...