Ο Βασίλης Τσαμπρόπουλος στο Μέγαρο Μουσικής με έργα Ραχμάνινοφ

Ένας Έλληνας που δέχεται τα κολακευτικότερα σχόλια από την «δύσκολη» κριτικό των Βρετανικών Times του Λονδίνου, ένας πιανίστας, συνθέτης και μαέστρος που έχει «κατακτήσει» τα θέατρα διεθνώς, ο Βασίλης Τσαμπρόπουλος, παίζει την Δευτέρα 14 Ιανουαρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών κομμάτια του Ρώσου συνθέτη Σεργκέι Ραχμάνινοφ..


Ως πιανίστας, ο Βασίλης Τσαμπρόπουλος έχει ερμηνεύσει δεκάδες έργα της πιανιστικής φιλολογίας σε ρεσιτάλ και κοντσέρτα όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Κεντρικό άξονα του ρεπερτορίου του αποτελούν τα έργα των Μπετόβεν, Μότσαρτ και Σοπέν, αλλά και οι συνθέσεις της Ρώσικης Σχολής (έχει παίξει επανειλημμένα έργα Ραχμάνινοφ, Προκόφιεφ, Τσαϊκόφσκυ και Σκριάμπιν).

To ρεσιτάλ του Βασίλη Τσαμπρόπουλου ανήκει στη Σειρά Γέφυρες που διευθύνει ο Δημήτρης Μαραγκόπουλος. Θα ακουστούν αγαπημένα κομμάτια του Ραχμάνινωφ, από την πρώιμη και πιο ώριμη περίοδο του. Ειδικότερα το δεύτερο μέρος του ρεσιτάλ, που ξεκινάει με την Ελεγεία, είναι πολύ αντιπροσωπευτικό του συνθέτη. Ο πιανίστας θα ξεκινήσει με το έργο 3 αρ. 1. Θα ακουστεί επίσης το Πρελούδιο σε ντο δίεση ελάσσονα από την ίδια σύνθεση, μία από τις πιο διάσημες μελωδίες του Ρώσου συνθέτη, μαέστρου και βιρτουόζου του πιάνου.

Είναι η πρώτη από το πενταμερές έργο Κομμάτια Φαντασίας για σόλο πιάνο που γράφτηκε από τον Σεργκέι Ραχμάνινοφ το 1892 και είναι αφιερωμένο στον καθηγητή αρμονίας του συνθέτη Άντον Αρένσκυ. Ωστόσο, ο τίτλος Κομμάτια Φαντασίας έχει σχέση περισσότερο με τις οπτικές ατμόσφαιρες που δημιουργεί το άκουσμα της μουσικής και όχι με τη φόρμα της φαντασίας ως είδους σύνθεσης της Ρομαντικής Εποχής.
Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013, ώρα 20:30 Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης
Οι τιμές των εισιτηρίων είναι 8, 13, 19 και 25 € (Διακεκριμένη Ζώνη)
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...