Ο στενός φίλος του Τσάβες ξανά πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης στη Βενεζουέλα Video.Foto


Ένα πιστό σύμμαχο του Τσάβες Ντιοσντάντο Καμπέγιο επανεξέλεξε για πρόεδρος της η Εθνοσυνέλευση στη Βενεζουέλα. Ο Ντιοσνάτο Καμπέλο έλαβε 97 ψήφους υπέρ, επί συνόλου 165 βουλευτών.
Έξω από το κτίριο της Εθνοσυνέλευσης της Βενεζουέλας συγκεντρώθηκαν υποστηρικτές του προέδρου, φωνάζοντας «είμαστε όλοι Τσάβες, ο Κομαντάντε θα γίνει καλά»..

«Ο στρατηγός Τσάβες, ο αρχηγός της επανάστασης, ο πρόεδρος της Μπολιβαριανής Επανάστασης της Βενεζουέλας, έλαβε την έγκριση της Εθνοσυνέλευσης με ομοφωνία και ακόμα και η αντιπολίτυεση που ήταν στη συνεδρίαση, ψήφισε υπέρ του να του παρασχεθεί η απαραίτητη ιατρική βοήθεια», τόνισε ο Καμπέλο στην ομιλία του.
Σε περίπτωση παραίτησης του Τσάβες, ή θανάτου του, ο Καμπέλο θα ασκήσει ασκεί τα προεδρικά καθήκοντα με τη θεσμική ιδιότητα που μόλις ανανέωσε και εντός 30 ημερών θα διεξαχθούν νέες προεδρικές εκλογές.
Ο Καμπέλο ορκίστηκε με το δεξί χέρι στο κείμενο του Συντάγματος να υπερασπίζει την πατρίδα του, τους θεσμούς, και την επανάσταση με ηγέτη τον Κομαντάντε Ούγκο Τσάβες.
Νωρίτερα, είχε απευθύνει αυστηρή προειδοποίηση στην αντιπολίτευση να μην συνωμοτεί εναντίον του λαού και επανέλαβε ότι ο Τσάβες μπορεί να ορκιστεί μετά τις 10 Ιανουαρίου ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου.









Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...