Τηλεφωνική επικοινωνία Ομπάμα-Πούτιν για τη Συρία

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν απόψε ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και ο Ρώσος ομόλογός του Βλαντιμήρ Πούτιν, καθώς η αμερικανική κυβέρνηση εκφράζει έντονη ανησυχία για τις πληροφορίες που αναφέρουν ότι το καθεστώς Ασαντ στη Συρία έκανε χρήση χημικών όπλων.

Είναι η δεύτερη φορά μέσα στις τελευταίες ημέρες που ο Λευκός Οίκος αναφέρεται επισήμως σε αυτό το ενδεχόμενο, το οποίο εφόσον αποδειχθεί θα μπορούσε να αποτελέσει τη βάση για την υιοθέτηση καταδικαστικού ψηφίσματος από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, ανοίγοντας το δρόμο για αυστηρότερα μέτρα κατά της Συρίας.
Στη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, «ο Πρόεδρος Ομπάμα και ο Πρόεδρος Πούτιν εξέτασαν την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί στη Συρία και ο Πρόεδρος Ομπάμα υπογράμμισε την ανησυχία (που προκαλείται) από τα συριακά χημικά όπλα».
Ο Ρώσος Πρόεδρος από την πλευρά του επαναβεβαίωσε την βούληση της Μόσχας για συνεργασία με την Ουάσινγκτον στα διεθνή θέματα. Διπλωματικός σύμβουλος του Κρεμλίνου ανακοίνωσε μάλιστα ότι ο Βλαντιμήρ Πούτιν και ο Μπαράκ Ομπάμα σκοπεύουν να συναντηθούν, στις αρχές Σεπτεμβρίου, στη Ρωσία, πριν από τη σύνοδο κορυφής της G20.
Ο Ρώσος σύμβουλος διευκρίνισε, με αφορμή την τηλεφωνική συνομιλία των δύο ηγετών, ότι οι δύο ηγέτες επιθυμούν να ενισχύσουν τη συνεργασία τους όσον αφορά τα θέματα της τρομοκρατίας και της αντιμετώπισης της κατάστασης που διαμορφώνεται στη Συρία.
Ο Ουσάκοφ δεν έδωσε καμία άλλη λεπτομέρεια για την επίσκεψη αυτή, σημειώνοντας μόνο ότι θα έχουν άλλη μία επαφή, στο περιθώριο της συνόδου της G8, τον Ιούνιο στο Όλστερ.

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΜΕ ΤΗ ΜΕΡΚΕΛ

Ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Λέτα

Η κυβέρνηση του νέου πρωθυπουργού της Ιταλίας Ενρίκο Λέτα έλαβε απόψε ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή της χώρας.

ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΟΛΑΝΤ

Επιχειρηματική βίζα για μεγάλους επενδυτές στη Γαλλία

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ ανακοίνωσε απόψε μια σειρά μέτρων τα οποία στόχο έχουν να διευκολύνουν τη δραστηριότητα των επιχειρηματιών στη χώρα. Μεταξύ αυτών είναι και η δημιουργία μιας..

ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΤΗΣ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ ΓΙΑ ΤΑ ΧΗΜΙΚΑ ΟΠΛΑ

Τηλεφωνική επικοινωνία Ομπάμα-Πούτιν για τη Συρία

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν απόψε ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και ο Ρώσος ομόλογός του Βλαντιμήρ Πούτιν, καθώς η αμερικανική κυβέρνηση εκφράζει έντονη ανησυχία για τις πληροφορίες που...

ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΟΥΣΚ

Καθαίρεση υπουργού για προκλητικές δηλώσεις στην Πολωνία

Την απομάκρυνση του υπουργού Δικαιοσύνης Γιάροσλαβ Γκοβίν από το αξίωμά του, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Πολωνίας, Ντόναλντ Τουσκ, μετά τις ατυχείς δηλώσεις που έκανε σχετικά...[

ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΜΕΤΑ ΤΗ ΝΟΣΗΛΕΙΑ

Ταλαιπωρημένος αλλά ευδιάθετος ο Νέλσον Μαντέλα

Η δημόσια τηλεόραση της Νότιας Αφρικής SABC μετέδωσε ένα βίντεο στο οποίο εμφανίζεται, για πρώτη φορά από τον περασμένο Αύγουστο, ο πρώην πρόεδρος της χώρας Νέλσον Μαντέλα, 94 ετών, τρεις εβδομάδες...

ΣΟΚ ΣΕ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΙΝΣΙΝΑΤΙ

ΗΠΑ: Μαθητής αυτοπυροβολήθηκε μέσα σε τάξη

Ένας μαθητής λυκείου επιχείρησε να θέσει τέλος στη ζωή του μπροστά στους συμμαθητές του, σε ιδιωτικό σχολείο του Σινσινάτι, όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία και τη διεύθυνση του σχολείου..

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ Ο ΛΕΤΑ

Ιταλία: Ψήφος εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση

Νέα σελίδα ανοίγει η Ιταλία μετά την χθεσινή ορκωμοσία της κυβέρνησης συνασπισμού με επικεφαλής τον κεντροαριστερό Ενρίκο Λέτα, που παρουσιάζει σήμερα το πρόγραμμά του και ζητά ψήφο εμπιστοσύνης...

«ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ» ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

Νέα κυβέρνηση με σφραγίδα Μπερλουσκόνι

Κι όμως, έπειτα από δύο μήνες αβεβαιότητας, αδιέξοδων διαπραγματεύσεων και σεναρίων περί νέας προσφυγής στις κάλπες, η Ιταλία πλέον έχει κυβέρνηση.  ..

ΑΠΟ ΔΙΑΡΡΟΗ ΑΕΡΙΟΥ

Τουλάχιστον 35 τραυματίες από έκρηξη στο κέντρο της Πράγας

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε την Δευτέρα το πρωί σε κτίριο στο ιστορικό κέντρο της Πράγας, η οποία κατά τις πρώτες ενδείξεις οφειλόταν σε διαρροή αερίου, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν...

«ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΟΣ» ΔΗΛΩΝΕΙ Ο ΔΡΑΣΤΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΣΤΗ ΡΩΜΗ

«Ηθελα να χτυπήσω τους πολιτικούς γιατί δεν κάνουν τίποτα»

Τραυμάτισε δυο καραμπινιέρους, αλλά συνελήφθη προτού προκαλέσει μεγαλύτερο κακό. Ο 49χρονος που έσπειρε τον τρόμο χθες το πρωί στην Ρώμη, ανοίγοντας πυρ έξω από το πρωθυπουργικό μέγαρο την..

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...