ΣΤΟ ΕΤΗΣΙΟ ΔΕΙΠΝΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ ΤΟΥ ΛΕΥΚΟΥ ΟΙΚΟΥ Αστεία, κριτική και έπαινοι από τον Μπ. Ομπάμα (Φωτό+Βίντεο)

Σπάνια χάνει την ευκαιρία να προκαλεί την αντιπολίτευση ο Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος επωφελήθηκε από το ετήσιο δείπνο των διαπιστευμένων ανταποκριτών στον Λευκό Οίκο χθες βράδυ για να αστειευτεί αναφερόμενος στον εαυτό του, να ασκήσει κριτική στους αντιπάλους του, να αναφερθεί στα μέσα
ενημέρωσης, να επαινέσει το έργο όσων έσπευσαν να βοηθήσουν μετά τις επιθέσεις στη Βοστόνη και τις εκρήξεις στο εργοστάσιο λιπασμάτων του Τέξας.

Ο Ομπάμα αστειεύτηκε μιλώντας για την επανεκλογή του και το γεγονός ότι κοιτάζοντας τον εαυτό του στον καθρέφτη, και βλέπει πως τα μαλλιά του αρχίζουν και ασπρίζουν. "Πρέπει να παραδεχτώ ότι δεν είμαι πια ο ένθερμος νεαρός σοσιαλιστής μουσουλμάνος που ήμουν", είπε πειράζοντας ορισμένους υπερσυντηρητικούς Αμερικανούς για τις πεποιθήσεις τους.
Μετά έδειξε μοντάζ φωτογραφιών του με φράντζα, όπως αυτή της συζύγου του την ημέρα της ορκωμοσίας.
Ο Μπαράκ Ομπάμα άσκησε κριτική στον δισεκατομμυριούχο Σέλντον Αντελσον που ξόδεψε μια περιουσία (100 εκατομμύρια δολάρια) για να στηρίξει τον Μιτ Ρόμνεϊ και άλλους ρεπουμπλικανούς υποψήφιους στην προεκλογική εκστρατεία για τις προεδρικές εκλογές του 2012, όπως και μεγάλα μέσα ενημέρωσης και αρκετά μέλη του Κονγκρέσου.
Αργότερα μιλώντας σε άλλο τόνο, εξήρε το ρόλο των μέσων ενημέρωσης και αυτό των πρώτων ανθρώπων που έσπευσαν να βοηθήσουν στα σημεία των επιθέσεων του μαραθωνίου της Βοστόνης και εκεί όπου σημειώθηκε η έκρηξη του εργοστασίου λιπασμάτων στο Τέξας στα μέσα Απριλίου και απέτισε φόρο τιμής στα θύματα.
Αστεία, κριτική και έπαινοι από τον Μπ. Ομπάμα
Σε αυτό το ετήσιο δείπνο, στο οποίο παρακάθονται κάθε χρόνο 3.000 καλεσμένοι και οργανώνεται σε μεγάλο ξενοδοχείο της Ουάσινγκτον, επικρατεί γενικά μια ατμόσφαιρα υστερίας στην πόλη αυτή στην οποία η διασημότητα υπολογίζεται περισσότερο σε επίπεδο πολιτικής εξουσίας παρά στις επιδόσεις του box-office.
Εδώ και μερικά χρόνια το δείπνο αυτό κατά το οποίο δημοσιογράφοι, αρχισυντάκτες και διευθυντές εφημερίδων συνήθιζαν να σπάνε τον πάγο με τους αξιωματούχους της κυβέρνησης, έγινε μια συγκέντρωση διασημοτήτων στην οποία χορηγοί είναι όμιλοι του Τύπου, όπως ο Bloomberg, και έχει στόχο να προσελκύει παγκόσμιους αστέρες του θεάματος.
Φέτος παρόντες ήταν ο νοτιοκορεάτης ράπερ Σάι, η Μπάρμπρα Στράιζαντ, οι αστέρες του Χόλιγουντ Μπράντλεϊ Κούπερ, Κέβιν Σπέισι, Μάικλ Ντάγκλας, Νικόλ Κίντμαν και Ντάνιελ Ντέι-Λιούις, οι σκηνοθέτες Στίβεν Σπίλμπεργκ και Τζορτζ Λούκας.
Ωστόσο, φέτος ο πρόεδρος της ένωσης ανταποκριτών του Λευκού Οίκου, ο Εντ Χένρι του Fox News, πήρε μέτρα για να περιορίσει την επιρροή του Χόλιγουντ, κρατώντας τα καλύτερα τραπέζια για τους ανθρώπους του Τύπου που καλύπτουν καθημερινά το ρεπορτάζ του Λευκού Οίκου.
Ο Χένρι υπογράμμισε επίσης ότι το δείπνο αυτό επέτρεψε να συγκεντρωθούν δεκάδες χιλιάδες δολάρια για τη χρηματοδότηση των σπουδών φοιτητών της δημοσιογραφίας.πηγη
President Obama at White House Correspondents Dinner

πηγη- ΒΙΝΤΕΟ- whitehouse.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...