ΖΗΤΕΙΤΑΙ 1 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ! Ιταλία: Εφάπαξ «χρυσάφι» για τους κληρονόμους του Αντρεότι.

Η γερουσία της Ιταλίας καλείται να καταβάλει τις αμέσως προσεχείς ημέρες ένα εντυπωσιακό ποσό ως εφάπαξ επίδομα στην οικογένεια του χριστιανοδημοκράτη πολιτικού και γερουσιαστή Τζούλιο Αντρεότι, ο οποίος απεβίωσε σε ηλικία 94 ετών πριν από δύο εβδομάδες.

Όπως γράφει σήμερα ο Τύπος, πρόκειται για ένα ποσό-ρεκόρ, το οποίο φέρεται να ανέρχεται, κατά τους ως τώρα υπολογισμούς, σε 1 εκατομμύριο ευρώ.


Ο επτά φορές πρωθυπουργός Τζούλιο Αντρεότι χρημάτισε αδιάκοπα βουλευτής και γερουσιαστής επί εξήντα πέντε χρόνια. Από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου μέχρι την ημέρα του θανάτου του. Το 2001 είχε οριστεί από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας ισόβιος γερουσιαστής.

Η γερουσία της Ρώμης δεν διαθέτει το συγκεκριμένο ποσό. Σύμφωνα με πληροφορίες ζήτησε μια μικρή παράταση για να μπορέσει να καταβάλει τα χρήματα στους κληρονόμους του Ιταλού πολιτικού, ο οποίος ήταν ένα από τα γνωστότερα στελέχη της κεντρώας Χριστιανικής Δημοκρατίας, όπως γράφει η εφημερίδα της Ρώμης Ιλ Μεσατζέρο.

Πρόκειται για αστρονομικό εφάπαξ, που θυμίζει αμοιβές κορυφαίων μάνατζερ, σημειώνουν σχολιαστές.

Το ποσό προέκυψε από καθ' όλα νόμιμες διαδικασίες, στο μέλλον όμως δεδομένης της οικονομικής κρίσης που διέρχεται η χώρα θεωρείται απίθανο να μπορέσει να καταβληθεί ανάλογο σε κάποιο άλλο μέλος του ιταλικού κοινοβουλίου.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...