Ο ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΘΥΜΙΣΕ ΤΟ ΝΑΖΙΣΤΙΚΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ Κυνική ομολογία μέσα στη Βουλή από τον υμνητή του ναζισμού.

Η κυνική όσο και προκλητική ομολογία του θεωρητικού της Χρυσής Αυγής Χρήστου Παππά για τον θαυμασμό του (ήδη από τα «νεανικά» του χρόνια ) προς τα... ναζιστικά ιδεώδη, χαρακτήρισε την κοινοβουλευτική συζήτηση για την άρση ασυλίας του Πέτρου Τατσόπουλου, ύστερα από μήνυση που του είχε υποβάλει ο ακροδεξιός βουλευτής
.Εκθέτοντας -και εντός του Κοινοβουλίου- τον ινστρούχτορα της Χρυσής Αυγής, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Τατσόπουλος ανέγνωσε από το βήμα της Βουλής κάποια εγκωμιαστικά προς τον ναζισμό κείμενα του Χρήστου Παππά, αντλημένα από τις... πρώιμες θεωρητικές αναζητήσεις του ακροδεξιού βουλευτή, τις οποίες εκτενώς έχει αναδείξει σε πρόσφατα δημιοσιεύματά του το Εθνος της Κυριακής.


Το απόσπασπα που επέλεξε ο Πέτρος Τατσόπουλος ήταν το ακόλουθο:
«Ο Φύρερ του γερμανικού Ράιχ, αυτός ο οραματιστής της Νέας Ευρώπης και η Εύα Μπράουν θα αυτοκτονήσουν στις 15.30 της 30ης Απριλίου 1945.
Την ίδια ημέρα, 30 Απριλίου, μετά από 38 χρόνια, εμείς οι Ελληνες εθνικοσοσιαλισταί, θα σταθούμε προσοχή χαιρετώντας με τον αιώνιο χαιρετισμό και θα κρατήσουμε ενός λεπτού σιγή.
Στις καρδιές μας φουντώνει η πίστη στα λόγια του Φύρερ: «σε μια-δυο γενεές θα μου αποδοθεί Δικαιοσύνη». Στις καρδιές μας φουντώνει η πίστη στη νίκη. Η νίκη θα είναι δική μας. Νίκη που θα σημάνει την εθνικοσοσιαλιστική κοσμογονία και τη συντριβή του δηλητηριαστή όλων των λαών, του διεθνή ιουδαϊσμού.
Ο αγών συνεχίζεται, το μέλλον μας ανήκει».
Η απάντηση του Χρ. Παππά, που βεβαίως δεν μπορούσε παρά να αποδεχθεί την πατρότητα του κειμένου, ήταν μια αμήχανη κια κυνική ομολογία:
«Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον κ. Τατσόπουλο που μας θύμισε από το βήμα αυτό, γραπτά της νιότης μας. Σας ευχαριστούμε κ. Τατσόπουλε και συμπληρώνουμε πως 'τι να κάνουμε; Ο εθνικισμός πράγματι είναι η νιότη του κόσμου και στον εθνικισμό πράγματι ανήκει το μέλλον αυτού του κόσμου'».
Να τον δικάσουμε και για τον Κολοκοτρώνη...
Ο κ. Παππάς εμφανίσθηκε «απειλητικός» και εναντίον βουλευτών που τόλμησαν να γελάσουν όταν αναφέρθηκε σε θέσεις του Π. Τατσόπολου για τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη.
«Θα θέλαμε ο κ. Τατσόπουλος να εγκληθεί όχι για το θέμα της εξυβρίσεως της δικής μου αλλά για το θέμα της εξυβρίσεως του στρατηγού, του «Γέρου του Μοριά», του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη», είπε ο Χρ. Παππάς που λίγο μετά, εγκαταλείποντας το ύφος εθνοαμύντορος, μίλησε για αριστερά των... gay parade
«Ο κ. Τατσόπουλος με την Συριζαίικη παράλογη λογική του, υπερέβη τον εαυτό του και απέδειξε τι σημαίνει η αριστερά των gay parαde. Εξέλιπε ο ανδρισμός. Θα έπρεπε ως βουλευτής που φοράει παντελόνια να πει 'ναι να αρθεί η ασυλία μου'».
Στα γέλια αρκετών βουλευτών οΧρ. Παππάς στράφηκε προς την αριστερή πτέρυγα της Βουλής και είπε: «Γελάτε. Γελάει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος. Και θα κλαίτε κάποτε».
Νωρίτερα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είχε αρνηθεί να συναινέσει σε άρση της ασυλίας του με το εξής αιτιολογικό:
«Δεν ζητάω την άρση της βουλευτικής μου ασυλίας», αφού «στόχος της Χρυσής Αυγής είναι να χρησιμοποιήσει την ενδεχόμενη άρση της προκειμένου να ενισχύσει στη συνέχεια την αστική αγωγή αλλά και να δημιουργήσει κλίμα ποινικοποίησης του πολιτικού λόγου και να δημιουργηθεί μια φάμπρικα αγωγών μέσα στη Βουλή».
Αναφερόμενος στα περιστατικά που οδήγησαν στην υποβολή της χρυσαυγίτικης μήνυσης εις βάρος του, ο κ. Τατσόπουλος θύμησε ότι αυτή υπεβλήθη με αφορμή μία συνέντευξη που εκείνος είχε δώσει στην ηλεκτρονική έκδοση του LIFO και στην οποία αποκάλεσε «νταβατζήδες» τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Όπως εξήγησε, η συνέντευξη δόθηκε λίγες μέρες μετά τα γεγονότα στο «Χυτήριο», που είχαν σαν αποτέλεσμα τη ματαίωση της παράστασης «Corpus Christi».
«Αυτό που έγινε εκείνη τη νύχτα είναι ότι οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής παρατάχθηκαν, εν είδει νταβατζήδων, έξω από το Χυτήριο για να εμποδίσουν την προσέλευση των θεατών. Ηταν μια νύχτα τρόμου. Νταβατζής σημαίνει προστάτης μέσω της βίας», πρόσθεσε ο Π. Τατσόπουλος συμπληρώνοντας ότι η Χρυσή Αυγή είχε αποφασίσει ότι «η παράσταση δεν θα παιχτεί, όπως και δεν δεν παίχτηκε».
Απορρίφθηκε η αίτηση
Η αίτηση άρσης της βουλευτικής ασυλίας Πέτρου Τατσόπουλου απορρίφθηκε με ψήφους 121 υπέρ και 73 κατά. Σύμφωνα με το αποτέλεσμα που ανακοινώθηκε, 4 βουλευτές δήλωσαν «παρών» και υπήρξε και 1 άκυρο.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...