Λονδίνο: Δείτε το βίντεο-σοκ με τον μακελάρη του στρατιώτη (Φωτό+Βίντεο)

Σε επιφυλακή βρίσκεται η αντιτρομοκρατική υπηρεσία και οι αστυνομικές αρχές στο Λονδίνο μετά το αιματηρό περιστατικό που σημειώθηκε χθες στη βρετανική πρωτεύουσα με θύμα έναν στρατιώτη. Δύο άτομα με μπαλτάδες σκότωσαν τον άνδρα στους δρόμους του νοτίου Λονδίνου με τη βρετανική κυβέρνηση να κάνει λόγο για τρομοκρατική επίθεση.


Ο άνδρας που σκοτώθηκε ήταν ένας στρατιώτης που υπηρετούσε σε κοντινό στρατώνα. Περιγράφεται ως περίπου 20χρονος, ο οποίος φορούσε μια μπλούζα με το λογότυπο Help for Heroes.

Αυτόπτης μάρτυρας, που κατονομάστηκε μόνον ως Τζέιμς, δήλωσε στον ραδιοσταθμό LBC, ότι οι δράστες επιτέθηκαν με μαχαίρια στο θύμα στο Γούλγουϊτς σαν αυτό να ήταν "ένα κομμάτι κρέας".

"Τον πετσόκοψαν, τον έκοψαν κομμάτια", είπε και πρόσθεσε: "Αυτοί οι δύο τύποι ήταν αλλόφρονες". "Τον έσυραν από το πεζοδρόμιο και πέταξαν το πτώμα του στην μέση του δρόμου και το άφησαν εκεί". Αλλοι αυτόπτες μάρτυρες λένε ότι οι δράστες ουσιαστικά αποκεφάλισαν τον άτυχο στρατιώτη.

Στη συνέχεια οι δύο δράστες παρέμειναν στην περιοχή, κραδαίνοντας μαχαίρια και ένα όπλο και ζητούσαν από τους περαστικούς να τους πάρουν φωτογραφία "σαν να ήθελαν να τους δείξει η τηλεόραση ή κάτι τέτοιο", συνέχισε ο αυτόπτης μάρτυρας.

Σε εικόνες που μεταδόθηκαν από το δίκτυο ITV φαίνεται ένας άνδρας που φέρει ένα μεγάλο μαχαίρι και τα χέρια του είναι ματωμένα να φωνάζει: "Ορκιζόμαστε στον παντοδύναμο Αλάχ ότι δεν θα σταματήσουμε ποτέ να σας πολεμούμε".

Οι δράστες της δολοφονίας φώναζαν "ο Θεός είναι μεγάλος" κατά την επίθεση.

Στις εικόνες που μεταδόθηκαν από το ITV News παρουσιάζεται ο ένας από τους δύο δράστες της επίθεσης να προχωράει προς το θύμα που κείτεται στον δρόμο αφού έχει πει: "πρέπει να τους πολεμήσουμε όπως μας πολεμάνε. Οφθαλμός αντί οφθαλμού και οδόντα αντί οδόντος". "Ζητώ συγγνώμη που έπρεπε να το δουν αυτό σήμερα γυναίκες, αλλά και στην δική μας γη, οι γυναίκες μας αναγκάζονται να βλέπουν το ίδιο", πρόσθεσε και κατέληξε: "Δεν θα είσαστε ποτέ ασφαλείς".

Η αστυνομία αντέδρασε, πυροβολώντας και τραυματίζοντας τους δύο άντρες οι οποίοι πλέον έχουν τεθεί υπό κράτηση. Οι αστυνομικές αρχές δεν έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής να μάθουν την ταυτότητα των υπόπτων.




Η αστυνομία ερευνά μια πιθανή νιγηριανή ανάμιξη με τους υπόπτους, δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερς πηγή που σχετίζεται με την υπόθεση.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε "συγκλονισμένος" από το περιστατικό αυτό και έδωσε εντολή για την πραγματοποίηση έκτακτης συνόδου για την αντιμετώπιση κρίσεων ώστε να γίνει ο συντονισμός της αντίδρασης των κυβερνητικών υπηρεσιών. Ο ίδιος σημείωσε εξάλλου ότι υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι η επίθεση αυτή ήταν τρομοκρατική.




















phgh

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...