Γ. Στουρνάρας: «Το Ζάππειο δεν πωλείται»...........

Τέλος στα σενάρια πώλησης του Ζαππείου Μεγάρου έβαλε ο Γιάννης Στουρνάρας.

Το θέμα ξεκίνησε μέτα την εγκύκλιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης στην οποία πρότεινε την κατάργηση του Εθνικού Κληροδοτήματος.

Απαντώντας σε ερώτηση βουλευτών, ο υπουργός οικονομικών ξεκαθάρισε πως τέτοιο θέμα δεν υφίσταται. Ο Γιάννης Στουρνάρας σημείωσε πως η κατάργηση του Εθνικού Κληροδοτήματος του Ζαππείου, αντίκειται στο Σύνταγμα.


Ο υπουργός Οικονομικών με έγγραφο που διαβίβασε στη Βουλή τονίζει ότι με βάση το Σύνταγμα (άρθρο 109 παρ. 1) «δεν επιτρέπεται η μεταβολή του περιεχομένου ή των όρων διαθήκης, κωδικέλλου ή δωρεάς, ως προς τις διατάξεις τους υπέρ του Δημοσίου ή υπέρ κοινωφελούς σκοπού».
«Σύμφωνα με τη βούληση του διαθέτη Ευαγγέλη Ζάππα, όπως αυτή προκύπτει από τη διαθήκη του, η διοίκηση της περιουσίας του ανήκει στην Επιτροπή Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων. Συνεπώς η κατάργηση της Επιτροπής και η μεταφορά της αρμοδιότητας της διοίκησης της περιουσίας του Ευαγγέλη Ζάππα σε άλλο φορέα αντιβαίνει στη βούληση του διαθέτη και άρα στο άρθρο 109 παρ. 1 του Συντάγματος», υπογράμμισε ο υπουργός.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...