Η αύξηση παραγωγής πετρελαίου σε ΗΠΑ και Καναδά αλλάζει τα διεθνή δεδομένα

Η Διεθνής Υπηρεσία Ενέργειας δήλωσε ότι η ταχύτατη αύξηση της παραγωγής πετρελαίου στη Βόρεια Αμερική αναδιαμορφώνει σημαντικά την παγκόσμια αγορά του προϊόντος.


Η αύξηση της παραγωγής πετρελαίου στην Βόρεια Ντακότα στις ΗΠΑ και στον Καναδά «θα μεταμορφώσει» την παγκόσμια αγορά πετρελαίου μέσα στα επόμενα 5 χρόνια, ιδιαίτερα μετά την σημαντική αύξηση της ζήτησης πετρελαίου από μέρους της Κίνας την τελευταία δεκαετία.

Η επικεφαλής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ενέργειας, Μαρία Βαν Ντερ Χόβεν, δηλώνει ότι η αύξηση της παραγωγής πετρελαίου στη Βόρεια Αμερική «έχει προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις σ’ ολόκληρο τον κόσμο». Σύμφωνα με την κ. Βαν Ντερ Χόβεν μέσα στα επόμενα 5 χρόνια, τα δύο-τρίτα της παγκόσμιας αύξησης της παραγωγής πετρελαίου, εκτός ΟΠΕΚ, θα σημειωθεί στη Βόρεια Αμερική.

Νέες τεχνολογίες έχουν παίξει ρόλο κλειδί στην αύξηση της παραγωγής στη Βόρεια Αμερική. Μάλιστα οι αλλαγές είναι τόσο ραγδαίες που, μέχρι το 2020, οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να ξεπεράσουν τη Σαουδική Αραβία ως ο μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου στο κόσμο.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...