Στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ συζητούν εν όψει Συνδιάσκεψης.

Με ορίζοντα τη 2η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη κινείται η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, καθώς το κείμενο των Θέσεων της Κεντρικής Συντονιστικής Επιτροπής του σχήματος συζητείται ήδη στις κλαδικές και τοπικές επιτροπές. Πέρα από οργανωτικά ζητήματα και ζητήματα τακτικής στο κίνημα, στο εσωτερικό του σχήματος, κρίσιμης σημασίας αναδεικνύεται η συζήτηση για τη μετωπική συνεργασία με τις άλλες δυνάμεις της Αριστεράς.

Βασική επιδίωξη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι να αποτελέσει έναν διακριτό αντικαπιταλιστικό πόλο στα αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ και ως εκ τούτου καλεί σε συμπαράταξη αντικαπιταλιστικών, αντι-Ε.Ε. και αντιιμπεριαλιστικών δυνάμεων της Αριστεράς στη βάση ενός κοινού μεταβατικού αντικαπιταλιστικού προγράμματος.
Με βάση τα παραπάνω που καλούν σε μια έξοδο από το ευρώ και την Ε.Ε., η οποία θα στοχεύει σε αντικαπιταλιστική ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής, αντιμετωπίζεται με σχετική επιφύλαξη και αποστάσεις το Σχέδιο Β’, ο πολιτικός φορέας που συγκροτεί ο Αλέκος Αλαβάνος, με κεντρική θέση την έξοδο από το ευρώ, χωρίς να θέτει ιδεολογικά και ταξικά προαπαιτούμενα.
Την ίδια ώρα, όμως, δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ (ΑΡΑΝ, ΑΡΑΣ) επιλέγουν, παράλληλα με τη δραστηριοποίησή τους εντός της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, τη συμπόρευση και με το Σχέδιο Β’.

Σπίθα... ξανά
Την επανενεργοποίηση της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών «Σπίθα» προανήγγειλε ουσιαστικά ο Μίκης Θεοδωράκης με κείμενό του με το οποίο ασκεί αιχμηρή κριτική προς τον ΣΥΡΙΖΑ (κυρίως) και τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Σημειώνει πως «από τη στιγμή που η Αντίσταση κατά του Μνημονίου έγινε αντικείμενο διαπραγμάτευσης, δεν είναι πια Αντίσταση αλλά παγίδευση στη λογική του Μνημονίου».
Επικρίνει με άλλα λόγια τον ΣΥΡΙΖΑ για «κυβερνητισμό» και καταλογίζει συνολικά στους «ηγέτες της Αριστεράς» την καθίζηση του μαζικού κινήματος διαμαρτυρίας. Κάνει λόγο για «μέθη της βουλευτικής εξουσίας» και επιτίθεται σε όσους «ονειρεύονται το φάντασμα της κυβέρνησης της Αριστεράς».
Όσον αφορά τη Σπίθα, αναφέρει: «θα ξεκινήσουμε μεθοδικά από την αρχή», όχι για να δημιουργηθούν «αγανακτισμένα ρυάκια που τα πίνει το αποξηραμένο χώμα της ιδεολογικής φτώχειας και του πολιτικού αποπροσανατολισμού», αλλά μικροί χείμαρροι που θα σμίξουν στο «μεγάλο ποτάμι» της Αντίστασης, της Ανεξαρτησίας και της Εθνικής και Λαϊκής Κυριαρχίας.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...