Καιάδας: Το σκοτεινό πρόσωπο ενός «πιστολέρο» της πολιτικής

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο χρυσαυγίτης βουλευτής Γιώργος Γερμενής, γνωστός στους μουσικούς κύκλους και ως «Καιάδας», αποκαλύπτει το βίαιο και αποκρουστικό πρόσωπό του.
Για τους... παροικούντες την Ιερουσαλήμ το χθεσινό επεισόδιο ήταν απλώς άλλος ένας κρίκος στην αλυσίδα των βιαιοπραγιών και των προκλήσεων που έχουν δει το φως της δημοσιότητας από τη στιγμή που αναδείχτηκε σε ένα από τα «πουλέν» του Νίκου Μιχαλολιάκου.

Η... καριέρα του Eλληνα αρτοποιού στην παγκόσμια ειδησεογραφία ξεκίνησε στις περσινές εκλογικές αναμετρήσεις, όταν ελληνικά και διεθνή ΜΜΕ προσπαθούσαν να επεξεργαστούν το γεγονός πως ο μπασίστας ενός ερεβώδους και ακραίου μπλακ μέταλ συγκροτήματος θα καθίσει στα έδρανα της ελληνικής Βουλής.
Μπλακ μέταλ και σατανισμός
Ο Γιώργος Γερμενής, ο «Καιάδας» των Naer Mataron, εξελέγη τελικά στη Β' Περιφέρεια Αθηνών... Για όσους δεν είναι μύστες πρέπει να διευκρινιστεί πως το μπλακ μέταλ είναι ένα είδος μουσικής με ρίζες στις σκανδιναβικές χώρες, που έχει συνδεθεί ουκ ολίγες φορές με τον σατανισμό. Θιασώτες του είδους έχουν κατά καιρούς καταδικαστεί για εμπρησμούς εκκλησιών και δολοφονίες.
Καιάδας: Το σκοτεινό πρόσωπο ενός «πιστολέρο» της πολιτικής
Στην Ελλάδα είναι κοινό μυστικό πως η μπλακ μέταλ σκηνή φλερτάρει έντονα με τον χώρο της ακροδεξιάς. Προφανώς δεν είναι τυχαίος ο τίτλος «Σκότος Αέναον» παλαιότερου δίσκου των Naer Mataron, που συνοδευόταν από εικαστικό με αναφορές στον εωσφόρο. «Πολιτικά ήταν περισσότερο φανατισμένος από τα υπόλοιπα μέλη», έχουν δηλώσει στο «Εθνος της Κυριακής» άνθρωποι που γνωρίζουν την ανθρωπογεωγραφία του συγκροτήματος.
Καιάδας: Το σκοτεινό πρόσωπο ενός «πιστολέρο» της πολιτικής
Ο ίδιος ο «Καιάδας» είχε... εξομολογηθεί στο rockap.gr τον Αύγουστο του 2009 πως «πάντα μας γοήτευαν το αντιχριστιανικό πνεύμα και η αρχαιότητα», ενώ είχε διευκρινίσει πως το μπλακ μέταλ είναι παγανιστικό και αναζητά την κατάργηση του χριστιανικού συστήματος.
Σε κάθε περίπτωση είναι απορίας άξιον πώς συνυπάρχουν οι... αντιχριστιανικές καταβολές του με τα πιστεύω της Χρυσής Αυγής. Υπενθυμίζεται πως βουλευτές και μέλη του κόμματος μαζί με μέλη παραθρησκευτικών οργανώσεων είχαν προσπαθήσει να σταματήσουν την πρεμιέρα της παράστασης «Corpus Christi» στο θέατρο «Χυτήριο» προκαλώντας επεισόδια και απειλώντας σκηνοθέτη και ηθοποιούς. Κι όλα αυτά επειδή θεωρούσαν ότι το περιεχόμενο του έργου ήταν βλάσφημο...
Ο Γ. Γερμενής ήταν ένας από τους χρυσαυγίτες βουλευτές που συμμετείχαν στα γνωστά επεισόδια της Ραφήνας τον περασμένο Σεπτέμβριο. Τότε οι χρυσαυγίτες, με επικεφαλής τους βουλευτές Γ. Γερμενή και Π. Ηλιόπουλο, επιχείρησαν να υποκαταστήσουν θεσμούς του κράτους, αναποδογυρίζοντας επιτιθέμενοι πάγκους μικροπωλητών σε πανηγύρι στη Ραφήνα. Η ενέργειά τους, που είχε χαρακτηριστικά... στρατιωτικής επέμβασης, προκάλεσε τότε την καταδίκη όλων των δυνάμεων του δημοκρατικού τόξου.
Ο σκοτεινός «Καιάδας» ήταν άλλωστε αυτός που έκανε δεκάδες δημοσιογράφους από την Ελλάδα και το εξωτερικό να ανατριχιάσουν με το γνωστό παράγγελμα «εγέρθητω» που ούρλιαξε σε συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της Χρυσής Αυγής το βράδυ των εκλογών του περασμένου Μαΐου, απαιτώντας από όλους να σηκωθούν όρθιοι επειδή έμπαινε στην αίθουσα ο Νίκος Μιχαλολιάκος...
«ΕΓΕΡΘΗΤΩ»
Ο σκοτεινός «Καιάδας» ήταν αυτός που έκανε δεκάδες δημοσιογράφους από την Ελλάδα και το εξωτερικό να ανατριχιάσουν με το γνωστό παράγγελμα «εγέρθητω» που ούρλιαξε σε συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της Χρυσής Αυγής το βράδυ των εκλογών του περασμένου Μαΐου
Η ΔΗΛΩΣΗ
«Πάντα μας γοήτευαν το αντιχριστιανικό πνεύμα και η αρχαιότητα» είχε... εξομολογηθεί το 2009 σε συνέντευξή του ο Γ. Γερμενής, μπασίστας τότε ενός ακραίου μπλακ μέταλ συγκροτήματος. Οι φωτογραφίες προέρχονται από την καλλιτεχνική και πολιτική σκηνική του παρουσία
ΓIANNHΣ ΦΩΣΚΟΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...