Θέμα για το περιβάλλον, το Διαδίκτυο και την αποξένωση έπεσε στη Ν. Γλώσσα-Eίδήσεις-Νews-Eλλάδα-World.

Θέμα για το περιβάλλον, το Διαδίκτυο και την αποξένωση των ανθρώπων έπεσε στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας (Γενικής Παιδείας) με το οποίο ξεκίνησαν σήμερα οι Πανελλαδικές εξετάσεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα ήταν ένα απόσπασμα από το βιβλίο του καθηγητή Πανεπιστημίου Γ. Γραμματικάκη « Ενας αστρολάβος του ουρανού και της ζωής» και ήταν ιδιαίτερα προσπελάσιμο από τους υποψήφιους, σαφές, κατανοητό και μέσα στις δυνατότητες τους.


Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Παιδείας, στις ερωτήσεις οι εξεταστές ζητούσαν από τους υποψήφιους να αναπτύξουν το θέμα τους γύρω από την επικοινωνία και τη μοναξιά του ανθρώπου. Ζητούσαν ακόμη να αναπτύξουν οι υποψήφιοι και το ότι ο άνθρωπος, αναγνωρίζοντας τον αντικειμενικό κόσμο του σύμπαντος, μπορεί να σφραγίσει την ιστορική του πορεία είτε θετικά είτε αρνητικά, είτε με αγαθά είτε με πολέμους.

Οι εξετάσεις άρχισαν χωρίς προβλήματα λίγη ώρα μετά τις 8 το πρωί και σύμφωνα με το υπουργείο, οι καθηγητές ήταν από νωρίς στις θέσεις τους σε όλα τα εξεταστικά κέντρα.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι κάθε χρόνο, περίπου το 12% των καθηγητών που ορίζονταν για επιτηρητές δήλωναν κώλυμα και αντικαθίσταντο από τους αναπληρωτές τους. Φέτος, μόνο δύο εκπαιδευτικοί, ένας σε εξεταστικό κέντρο στην Ιθάκη δεν κατόρθωσε να μεταβεί εγκαίρως στο εξεταστικό κέντρο καθώς και ένας ακόμη σε περιοχή των Αθηνών.

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Αθ. Κυριαζής θα ανακοινώσει τα θέματα μετά τις 10 το πρωί, ενώ από στιγμή σε στιγμή αναμένεται να εξέλθουν από τις αίθουσες οι πρώτοι υποψήφιοι, καθώς δεν μπορεί κάποιος να φύγει πριν περάσει μία ώρα από την έναρξη της εξέτασης.

Το μεσημέρι, αναμένεται να κάνει δηλώσεις σχετικά με την πορεία των εξετάσεων ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος.

Οι εξετάσεις θα συνεχιστούν τη Δευτέρα 20 Μαΐου με τα μαθήματα Γενικής Παιδείας, Βιολογία, Φυσική, Μαθηματικά και Ιστορία.

Κοντά στην πρώτη μεγάλη μάχη των υποψηφίων είναι το «protothema.gr» που θα τους ενημερώνει για τις λύσεις των θεμάτων. Κάθε πρωί στις 11:00 έμπειροι καθηγητές της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδας (ΟΕΦΕ) αναλαμβάνουν να παρουσιάσουν τις απαντήσεις σε όλα τα προς εξέταση μαθήματα με σχόλια και παρατηρήσεις.

Πάντως, για πρώτη φορά φέτος δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα ο ακριβής αριθμός των εισακτέων. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η επεξεργασία των Προεδρικών Διαταγμάτων που αναφέρονται στο σχέδιο «Αθηνά», με την αναμόρφωση του χάρτη της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, βάσει του οποίου οι υποψήφιοι θα κληθούν να δηλώσουν σχολές και τμήματα.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις οι εισακτέοι θα φτάσουν περίπου τους 77.000 ενώ στη μάχη των Πανελληνίων μπαίνουν από σήμερα Παρασκευή 110.000 υποψήφιοι.

Για τους περισσότερους υποψήφιους οι εξετάσεις θα ολοκληρωθούν στις 31 Μαΐου, ωστόσο για εκείνους που εξετάζονται σε ειδικά μαθήματα και ανήκουν σε ειδικές κατηγορίες θα συνεχιστούν και μέσα στον Ιούνιο.
Σε σταθερή αλλά κρίσιμη κατάσταση ο 12χρονος Ρώσος

Σήμερα οι γιατροί θα τον «ξυπνήσουν»
Σε σταθερή αλλά κρίσιμη κατάσταση ο 12χρονος Ρώσος
Η μητέρα του δεν θέλει να μεταφερθεί σε ρωσικό νοσοκομείο – Το παιδί μου είναι αυτιστικό, λέει η μάνα του Ολλανδού μαχαιροβγάλτη 
Ο Ιερώνυμος στο χώρο της βομβιστικής επίθεσης στη Βοστώνη
Ο Ιερώνυμος στο χώρο της βομβιστικής επίθεσης στη Βοστώνη
Τέλεσε τρισάγιο στη μνήμη των θυμάτων της τρομοκρατικής επίθεσης 
Χάλκη: Νεκρός επιβάτης στο πλοίο «Πρέβελης»
Χάλκη: Νεκρός επιβάτης στο πλοίο «Πρέβελης»
Ο άνδρας έχασε ξαφνικά τις αισθήσεις του και λίγο αργότερα εξέπνευσε 
Ψυχρός εκτελεστής ο Ολλανδός ανιματέρ

Βοηθούσε στις έρευνες ο 20χρονος
Ψυχρός εκτελεστής ο Ολλανδός ανιματέρ
Συνεχίζεται η αγωνία για την κατάσταση της υγείας του 12χρονου αγοριού- Οι γιατροί δεν είναι ιδιαίτερα αισιόδοξοι- «Το παιδί μου είναι αυτιστικό» υποστηρίζει η μητέρα του μακελάρη 
Καταδικάστηκε σε 401 χρόνια ο Σειραγάκης!

Ομόφωνη απόφαση
Καταδικάστηκε σε 401 χρόνια ο Σειραγάκης!
«H ακραία σωματική επαφή ήταν "κώδικας" των ίδιων των παιδιών», κατέθεσε ο παιδεραστής εκπαιδευτικός  
Μετ' εμποδίων οι πτήσεις λόγω ισχυρών ανέμων στο «Νίκος Καζαντζάκης»

Στο λιμάνι του Ηρακλείου Κρήτης, τα πλοία έδεσαν κανονικά σήμερα το πρωί
Μετ' εμποδίων οι πτήσεις λόγω ισχυρών ανέμων στο «Νίκος Καζαντζάκης»
Οι θυελλώδεις νοτιάδες προκάλεσαν την πρώτη προώθηση πτήσης στο αεροδρόμιο "Ιωάννης Δασκαλογιάννης" των Χανίων, μία πτήση προερχόμενη από τη Βιέννη 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...