Νεκρός έπεσε ο εισαγγελέας που ερευνούσε την υπόθεση της δολοφονίας Μπούτο Video.

Δολοφονήθηκε στο Ισλαμαμπάντ ο εισαγγελέας που είχε αναλάβει την έρευνα για τη δολοφονία της πρώην πρωθυπουργού του Πακιστάν Μπεναζίρ Μπούτο.
Ο Τσόντρι Ζουλφικάρ οδηγούσε το αυτοκίνητό του όταν δέχτηκε πολλές σφαίρες από αγνώστους που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα.


Οι ένοπλοι γάζωσαν με 12 σφαίρες το αυτοκίνητό του σε δρόμο με μεγάλη κυκλοφορία μιας συνοικίας της πρωτεύουσας.

Ο εισαγγελέας, που δέχθηκε την επίθεση λίγο μετά την αναχώρησή του από το σπίτι του, υπέκυψε στα τραύματά του στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με αξιωματικό της τοπικής αστυνομίας ο σωματοφύλακάς του τραυματίστηκε και μια περαστική σκοτώθηκε, όταν έπεσε πάνω της το αυτοκίνητο.

Πακιστάν: Δολοφονία εισαγγελέα αρμόδιου για την υπόθεση Μπούτο

Νεκρός από πυρά αγνώστων έπεσε ο ειδικός εισαγγελέας, υπεύθυνος για τη διερεύνηση της δολοφονία της πρώην πρωθυπουργού του Πακιστάν, Μπεναζίρ Μπούτο. Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, οι δράστες, που επέβαιναν σε μηχανή, γάζωσαν με 12 σφαίρες τον Τσόντρι Ζουλφικάρ, έξω από το σπίτι του, σε συνοικία της πρωτεύουσας Ισλαμαμπάντ. Ο εισαγγελέας υπέκυψε στα τραύματά του στο νοσοκομείο. Η Μπούτο, που είχε διατελέσει πρωθυπουργός της χώρας δύο φορές, δολοφονήθηκε σε επίθεση αυτοκτονίας, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας το 2007, λίγο μετά την επιστροφή της από την εξορία.
Ο ειδικός εισαγγελέας μετέβαινε ως εκπρόσωπος της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ερευνάς (FIA) σε μια νέα ακροαματική διαδικασία για τη δολοφονία της Μπούτο, στο δικαστήριο που εξετάσει υποθέσεις τρομοκρατίας στην πόλη Ραβαλπίντι.

Εκεί δολοφονήθηκε η Μπεναζίρ Μπούτο στις 27 Δεκεμβρίου του 2007, ενώ ηγείτο αντιπροσωπείας του κόμματός της, του Λαϊκού Πακιστανικού Κόμματος (ΡΡΡ) στη διάρκεια προεκλογικής εκστρατείας. Η Μπούτο έγινε στόχος βομβιστικής επίθεση που είχε αποδοθεί στους Ταλιμπάν.
Πακιστάν: Νεκρός ο εισαγγελέας που ερευνούσε τη δολοφονία Μπούτο

Δολοφονήθηκε στο Ισλαμαμπάντ ο εισαγγελέας που είχε αναλάβει την έρευνα για τη δολοφονία της πρώην πρωθυπουργού του Πακιστάν Μπεναζίρ Μπούτο. Ο Τσόντρι Ζουλφικάρ οδηγούσε το αυτοκίνητό του όταν δέχτηκε πολλές σφαίρες από αγνώστους που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα. Οι ένοπλοι γάζωσαν με 12 σφαίρες το αυτοκίνητό του σε δρόμο με μεγάλη κυκλοφορία μιας συνοικίας της πρωτεύουσας.
Για τη συγκεκριμένη υπόθεση είναι σε κατ' οίκον περιορισμό ο πρώην πρόεδρος Περβέζ Μουσάραφ από τον περασμένο μήνα, οπότε επέστρεψε στο Πακιστάν μετά την αυτοεξορία του, με στόχο να μετάσχει στις βουλευτικές εκλογές της 11ης Μαΐου.

Ο στρατηγός Μουσάραφ είναι ύποπτος γιατί δεν εγγυήθηκε επαρκώς την ασφάλεια της Μπούτο, είχε δηλώσει ο εισαγγελέας Τσόντρι Ζουλφικάρ.

Τουλάχιστον πέντε χρόνια μετά, ουδείς έχει καταδικαστεί για τη δολοφονία της Μπούτο, ο γιος της οποίας ηγείται σήμερα της προεκλογικής εκστρατείας του ΡΡΡ, αποφεύγοντας ωστόσο τις μεγάλες πολυπληθείς συγκεντρώσεις για λόγους ασφαλείας.

Πακιστάν: Ξέσπασμα πολιτικής βίας πριν τις εκλογές

Εντείνεται η πολιτική αστάθεια στο Πακιστάν μια εβδομάδα πριν τις εκλογές της 11ης Μαϊου.Σήμερα ένας ακόμα υποψήφιος προστέθηκε στη λίστα των θυμάτων της πολιτικής βίας, ενώ στο στόχαστρο μπήκε και ο αρμόδιος εισαγγελέας για τη διερεύνηση της δολοφονίας της πρώην πρωθυπουργού, Μπεναζίρ Μπούτο. Άγνωστοι δράστες, γάζωσαν με δώδεκα σφαίρες το αυτοκίνητο που επέβαινε ο Τσάντρι Ζουλφικάρ, ο οποίος κατευθυνόταν από το σπίτι του προς το δικαστήριο, στο κέντρο του Ισλαμαμπάντ . Το άψυχο σώμα του άτυχου δικαστικού μεταφέρθηκε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της πρωτεύουσας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Η υποψηφιότητα στις εκλογές του Μουσάραφ -που κατέλαβε την εξουσία το 1999 με στρατιωτικό πραξικόπημα και παρέμεινε πρόεδρος της χώρας έως το 2008 οπότε και παραιτήθηκε- απορρίφθηκε από την εκλογική επιτροπή η οποία κρίνει ότι ο υποψήφιος παραβίασε το Σύνταγμα, κυρίως στην υπόθεση της αποπομπής των δικαστών την εποχή που κυβερνούσε τη μόνη μουσουλμανική χώρα που είναι εξοπλισμένη με πυρηνικά όπλα.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...