Κατά την ιστορική ομιλία του στην Πύλη του Βραδεμβούργου -Το στριπτίζ του Ομπάμα που τρέλανε τους Γερμανούς

Η ζέστη τον ανάγκασε να γδυθεί και το πλήθος τον αποθέωσε – Εκφώνησε την ομιλία κλεισμένος σε γυάλινο, αλεξίσφαιρο τείχος.
«Επικίνδυνα» ανέβηκε η θερμοκρασία κατά τη διάρκεια της ιστορικής ομιλίας του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στην Πύλη του Βραδεμβούργου στη Γερμανία την Τετάρτη.


Η μέρα ήταν τόσο ζεστή που ο αμερικανός πρόεδρος άρχισε να αισθάνεται άβολα μέσα στο κοστούμι του. Ετσι όταν άρχισε την ομιλία του ευχαρίστησε τους Γερμανούς για τη θερμή υποδοχή τους και συνέχισε: «Η υποδοχή σας είναι τόσο θερμή που θα βγάλω το σακάκι μου». Μόλις ακούστηκε αυτή η φράση το πλήθος άρχισε να παραληρεί και αποθέωσε τον πρόεδρο των ΗΠΑ.

Εκείνος μάλιστα κάλεσε και όποιον άλλο ήθελε να κάνει το ίδιο και πρόσθεσε με νόημα: «Μπορούμε να είμαστε λιγότερο επίσημοι όταν βρισκόμαστε ανάμεσα σε φίλους» επιβεβαιώνοντας το καλό κλίμα μεταξύ ΗΠΑ-Γερμανίας και τη χείρα βοηθείας που δίνει στην Ανγκελα Μέρκελ ενόψει των εκλογών του Σεπτεμβρίου.

Στο «ζεστό» σκηνικό πάντως ίσως να έπαιξε ρόλο και το τεράστιο αλεξίσφαιρο τζάμι που είχε στηθεί γύρω από τον Ομπάμα προκειμένου εκείνος να εκφωνήσει την ομιλία του με ασφάλεια.


phgh

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...