Ελλάδα: Δικομματική κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ μετά την αποχώρηση ΔΗΜΑΡ

Σε σχηματισμός δικομματικής κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας-ΠΑΣΟΚ θα προχωρήσουν Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος, έπειτα από την απόφαση της Δημοκρατικής Αριστεράς να αποσύρει τους υπουργούς και τους υφυπουργούς της από το κυβερνητικό σχήμα.


Οι υπουργοί της κυβέρνησης που προέρχονται από τη ΔΗΜΑΡ είναι ο Αντώνης Ρουπακιώτης (Δικαιοσύνης), ο Αντώνης Μανιτάκης (Διοικητικής Μεταρρύθμισης), η Φωτεινή Σκοπούλη (υφυπουργός Υγείας) και ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου (υφυπουργός Παιδείας).

Επίσης, από τη ΔΗΜΑΡ προέρχονταν έξι γενικοί και δύο ειδικοί γραμματείς.

Εντός της ημέρας αναμένεται συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, κατά την οποία εκτιμάται ότι θα συζητηθεί η συμμετοχή στελεχών της Ιπποκράτους στην κυβέρνηση. Πολλά είναι τα σενάρια για το εάν ο κ. Βενιζέλος θα αναλάβει υπουργικά καθήκοντα ή ακόμη και καθήκοντα αντιπροέδρου της κυβέρνησης.

Την ίδια ώρα, η αγωνία των εργαζομένων στην ΕΡΤ κορυφώνεται. Αβέβαιο συνεχίζει να είναι το μέλλον μετά και την απόφαση που έλαβε την Πέμπτη το Συμβούλιο της Επικρατείας, η οποία αναστέλλει μόνο την διακοπή του προγράμματος και αναφέρει την ΕΡΤ ως «καταργηθείσα».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...