Επτά χρόνια φυλακή στον Καβαλιέρε για το σκάνδαλο «Ρούμπι - γκέιτ»

Επταετή φυλάκιση και δια βίου αποκλεισμό του από κάθε δημόσιο αξίωμα επέβαλε στον πρώην πρωθυπουργό της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, το Δικαστήριο του Μιλάνου, κρίνοντάς τον ένοχο για ερωτική συνεύρεση επί πληρωμή με ανήλικη και κατάχρηση της εξουσίας, αναφορικά με το σκάνδαλο που έχει γίνει γνωστό διεθνώς ως «Ρούμπι-γκέιτ».


Αξίζει να σημειωθεί, ωστόσο, ότι ο «Καβαλιέρε» δεν θα εκτίσει κάποια από τις ποινές, αφού αναμένεται η επικύρωσή τους και κατόπιν εφέσεως. Οι συνήγοροι του Μπερλουσκόνι αναμένεται να κάνουν προσφυγή στο Εφετείο του Μιλάνου.

«Πρόκειται για εξωπραγματική ετυμηγορία αλλά κατά κάποιο τρόπο την αναμέναμε», σχολίασε ο συνήγορος υπεράσπισης του Μπερλουσκόνι, Νικόλο Γκεντίνι, ενώ ο κεντροδεξιός πρώην πρωθυπουργός αναμένεται να εκδώσει γραπτή ανακοίνωση, στην οποία εκτιμάται ότι θα χρησιμοποιήσει ιδιαίτερα υψηλούς τόνους.

Στα πρώτα σχόλιά τους, πάντως, τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για «σκληρή απόφαση». Μένει να δούμε αν η απόφαση θα προκαλέσει και πολιτική αστάθεια καθώς το κόμμα του Καβαλιέρε στηρίζει την παρούσα κυβέρνηση.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...