Νέες αλλαγές στις τράπεζες. «Κλειδί» το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο

Οι ανακατατάξεις του ελληνικού τραπεζικού συστήματος συνεχίζονται. Σημαντικό ρόλο στην τελευταία φάση αναδιοργάνωσης του συστήματος έχει το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, καθώς η απόκτησή του θα δημιουργήσει νέες συνθήκες στον τραπεζικό χάρτη.

Το ΤΧΣ προσέλαβε την Goldman Sachs με τον διττό ρόλο διερεύνησης ενδιαφέροντος, ενώ συγχρόνως θα παίξει και τον ρόλο συμβούλου πώλησης του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου,
η οποία θα επιτευχθεί κατά πάσα πιθανότητα με διεθνή διαγωνισμό. Ο διεθνής διαγωνισμός φέρνει τους ξένους αντιμέτωπους με το πραγματικό ενδιαφέρον για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα και το ελληνικό τραπεζικό σύστημα αντιμέτωπο με νέα γι΄ αυτό δεδομένα. Είναι φανερό πως ένα ενδεχόμενο ξένο ενδιαφέρον μπορεί να είναι προτιμητέο από τα ελληνικά σενάρια απόκτησης του Τ.Τ.

Το ενδιαφέρον των ξένων funds για το ελληνικό χρηματιστήριο καλλιεργεί συνθήκες οι οποίες δημιουργούν σημαντικές ελπίδες για την εκδήλωση ενδιαφέροντος για το Τ.Τ. από ξένους επενδυτές. Αν η διερεύνηση ενδιαφέροντος στο εξωτερικό παραμείνει άκαρπη, τότε το Τ.Τ. θα οδηγηθεί στην «αγκαλιά» κάποιας εγχώριας τράπεζας.

Η Alpha, η Εθνική και η Eurobank εκτιμάται πως θα εκδηλώσουν σχετικό ενδιαφέρον. Οπως ανακοίνωσε η Eurobank, το ποσοστό του ΤΧΣ στην τράπεζα ανήλθε μετά την αύξηση σε 98,56%. Στην περίπτωση αυτή η καλύτερη προσφορά θα είναι αυτή που θα επιλεγεί. Από την άλλη πλευρά, η πολιτική που θα ακολουθηθεί και για την Eurobank έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Φήμες θέλουν την αναβίωση του deal με την Εθνική. Ωστόσο, πολλοί εκτιμούν πως σε αυτήν την κατεύθυνση τα πράγματα δεν είναι απολύτως απλά, αφού μία τέτοια ενέργεια ασφαλώς απαιτεί τη συναίνεση της τρόικας. Οι συνέργειες για τις περαιτέρω ενέργειες αποτελούν το κατά βάση κριτήριο για τις εξελίξεις.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, κάποιες μικρότερες τράπεζες, όπως η Attica Bank, θα καταφέρουν να παραμείνουν ιδιωτικές. Το ενδεχόμενο αυτό είναι κάτι που και η ΤτΕ δείχνει να επιθυμεί προκειμένου να υπάρξει ένας πλουραλισμός στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα.Οι επόμενες ημέρες θα κρίνουν σε πολύ σημαντικό βαθμό τον τρόπο που οι τράπεζες θα πάρουν τη θέση τους στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα.

Μαζικοί πλειστηριασμοί από το υπουργείο Οικονομικών

Μαζικοί πλειστηριασμοί από το υπουργείο Οικονομικών
Εντολή για μαζικούς πλειστηριασμούς περιουσιακών στοιχείων οφειλετών του Δημοσίου, έδωσε ο γενικός γραμματέας εσόδων κ. Χάρης Θεοχάρης.
Είναι η πρώτη φορά που το υπουργείο Οικονοιμικών ενεργοποιεί μαζικά τις διατάξεις για πλειστηριασμούς περιουσιακών στοιχείων μεγάλων οφειλετών του Δημοσίου. Στο στόχαστρο έχουν μπει 4.000 φυσικά πρόσωπα που χρωστούν στην εφορία πάνω από 1,5 εκατ. ευρώ.

Τα συνολικά τους χρέη αγγίζουν τα 10 δισ. ευρώ σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Χάρη Θεοχάρη.

Ο γενικός γραμματέας έχει δώσει εντολή να προχωρήσουν μέσα στον Ιούλιο οι πλειστηριασμοί στοιχείων έξι μεγαλοοφειλετών, με συνολικές οφειλές 95 εκατ. ευρώ. Από τους έξι, η μεγαλύτερη οφειλή φτάνει τα 28 εκατ. ευρώ και η μικρότερη τα 3,5 εκατ. ευρώ.

Ανάμεσα στους έξι βρίσκεται και πολύ γνωστός επιχειρηματίας που βρίσκεται στον Κορυδαλλό τους τελευταίους μήνες για χρέη στο Δημόσιο.

Οι διαδικασίες αναμένεται να συνεχιστούν για τους υπόλοιπους οφειλέτες το Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο.

phgh

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...