Θετικές οι συνομιλίες Ομπάμα – Τζινπίνγκ

Η οικονομία, το περιβάλλον, η Βόρεια Κορέα και η κυβερνοπειρατεία βρέθηκαν στο επίκεντρο των συνομιλιών του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα με τον Κινέζο ομολογό του Σι Τζινπίνγκ, στην Καλιφόρνια.

Σύμφωνα με τον Κινέζο πρόεδρο, στόχος της συνάντησης ήταν να χαραχτεί το μέλλον των σινοαμερικανικών σχέσεων.


Όπως ήταν αναμενόμενο το θέμα που κυριάρχησε δεν ήταν άλλο από αυτό της κυβερνοπειρατείας.

«Σε ότι αφορά το θέμα της ασφάλειας στο διαδίκτυο η κινεζική πλευρά έχει τονίσει ότι είναι μείζονος σημασίας για την κυβέρνηση της Κίνας. Εναντιώνεται σε κάθε μορφής διαδικτυακών επιθέσεων. Και η Κίνα έχει πέσει θύμα κυβερνοπειρατείας και είναι ένθερμος υποστηρικτής της ασφάλειας» δήλωσε ανώτατος σύμβουλος σε θέματα εξωτερικής πολιτικής της Κίνας.

Και οι δύο πλευρές κάλεσαν επίσης τη Βόρεια Κορέα να απαλλαγεί από τα πυρηνικά της όπλα.

«Συμφώνησαν ότι η Βόρεια Κορέα πρέπει να αποπυρηνικοποιηθεί. Καμιά χώρα δεν θα δεχθεί τη Βόρεια Κορέα οπλισμένη με πυρηνικά. Συμφώνησαν ότι οι δύο χώρες θα συνεργαστούν στενά για να πετύχουν την αποπυρηνικοποίηση» ανέφερε ο Τομ Ντόνιλον, σύμβουλος σε θέματα εσωτερικής ασφάλειας των ΗΠΑ.

Οι δύο πρόεδροι συμφώνησαν επίσης να συνεργαστούν για τη μείωση της κατανάλωσης ορισμένων αερίων του θερμοκηπίου, στην προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η κλιματική αλλαγή.

President Obama and President Xi Jinping of China Make a Statement

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...