Eίδήσεις-Νews-Eλλάδα-World-ΑΘΗΝΑ:- Δεν έγιναν δεκτές οι τροπολογίες για το θέμα της ΕΡΤ - Αποχώρησαν ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ

Δεν έγιναν δεκτές οι τροπολογίες του ΚΚΕ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων για την κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης, που δίνει την δυνατότητα σε συναρμόδιους υπουργούς να εκδίδουν αποφάσεις για το κλείσιμο ή την συγχώνευση φορέων του δημοσίου και με βάση την οποία αποφασίστηκε το κλείσιμο της ΕΡΤ.

Η κυβέρνηση, διά του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζου, έσπευσε από την αρχή της συζήτησης του νομοσχεδίου για το νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν, στο οποίο κατατέθηκε η τροπολογία του ΚΚΕ, να ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να γίνει δεκτή καμία τροπολογία.

Ο υπουργός Υγείας επικαλέστηκε τα άρθρα του Συντάγματος που επιβάλλουν οι τροπολογίες οι οποίες έχουν οικονομική συνέπεια να συνοδεύονται από έκθεση συνεπειών από τον υπουργό Οικονομικών και από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.


Η απόρριψη της τροπολογίας προκάλεσε την έντονη αντίδραση των βουλευτών της αντιπολίτευσης. Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής από τον ΣΥΡΙΖΑ, υπογράμμισε ότι η τροπολογία πρέπει να συζητηθεί γιατί έχει και τη συναίνεση του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αντίστοιχη θέση διατύπωσε και ο Βασίλης Καπερνάρος από τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Δεν έγιναν δεκτές οι τροπολογίες για το θέμα της ΕΡΤ - Αποχώρησαν ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι εφαρμόζει τον Κανονισμό αλά καρτ και επέμεινε ότι η τροπολογία πρέπει να συζητηθεί και να τεθεί σε ψηφοφορία, ζητώντας μάλιστα και ονομαστική ψηφοφορία. Επειδή το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας επικυρώνει ΠΝΠ για το Ερρίκος Ντυνάν, ο κ. Παφίλης τόνισε ότι και η τροπολογία του ΚΚΕ είναι συναφής αφού ζητεί την κατάργηση της ΠΝΠ.


Κατόπιν της απόρριψης της τροπολογίας, το ΚΚΕ αποχώρησε αμέσως και λίγο αργότερα σε συνομιλία με δημοσιογράφους κατήγγειλε τη στάση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, οι οποίοι δεν πήραν τον λόγο στη συζήτηση για το αν θα συζητηθεί ή όχι η τροπολογία.


Αργότερα και ο κ. Κουρουμπλής κατήγγειλε «την εκκωφαντική σιωπή του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ» και έδωσε το έναυσμα για την αποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας πως «διαπιστώνονται μεθοδεύσεις που δεν συνηγορούν στο να έρθει στη Βουλή η πρόταση νόμου που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ».


Καβγάς Καμμένου με ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ


Στη συνέχεια, νέο γύρο αντιπαράθεσης σε επίπεδο κοινοβουλευτικών εκπροσώπων προκάλεσε παρέμβαση του Πάνου Καμμένου, ενώ οι Ανεξάρτητοι Ελληνες που είχαν φέρει την δική τους τροπολογία για την κατάργηση της ΠΝΠ, αποχώρησαν καταγγέλλοντας ότι καταλύεται και το δικαίωμα της συζήτησης και ακυρώνεται το ίδιο το Σύνταγμα.


Ο κ. Καμμένος αφού είπε πως και το κόμμα του κατέθεσε τροπολογία, κατηγόρησε επίσης το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ ότι δεν τοποθετήθηκαν καν επί του διαδικαστικού για τη συζήτηση επί της τροπολογίας, λέγοντας πως εδώ δεν πρόκειται για συνεταιρισμό αλλά για συγκάλυψη.


Το γεγονός προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Εύης Χριστοφιλοπούλου (ΠΑΣΟΚ) και του Βασίλη Οικονόμου (ΔΗΜΑΡ), με τους δύο κοινοβουλευτικούς εκπρόσωπους των κομμάτων της συγκυβέρνησης να τονίζουν πως έχουν καταθέσει πρόταση νόμου για την ΕΡΤ και να επαναλαμβάνουν πως η δημόσια τηλεόραση πρέπει να ανοίξει τώρα.


«Μέχρι εδώ η σπέκουλα» είπαν και οι δύο, καταλογίζοντας στα κόμματα της αντιπολίτευσης προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσουν με στόχο να αποκομίσουν πολιτικά οφέλη.


«Ξεπεραστήκαν οι προτάσεις νόμου από τα γεγονότα, τώρα μιλούμε για απόφαση του ΣτΕ» σημείωσε η Σοφία Βούλτεψη εκ μέρους της ΝΔ και κατηγόρησε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν συμφωνούν ούτε μεταξύ τους: «ο ένας λέει δικαιώθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ κι άλλος λέει δικαιώθηκε ο Σαμαράς».


- Εξάλλου, ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στην Ελευσίνα, κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι με διαδικαστικά τερτίπια αρνήθηκε τη συζήτηση και τη θέση σε ψηφοφορία της τροπολογίας που κατέθεσε το ΚΚΕ για την κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου. Υπογράμμισε ότι «θα επανέλθουμε, χωρίς φυσικά να έχουμε αυταπάτες».


Πηγή: ΑΠΕ
 

ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΤ

ΠΑΣΟΚ: Κάποιοι παίζουν επικίνδυνα παιχνίδια

Ανεβάζει τους τόνους το ΠΑΣΟΚ με αφορμή τα σενάρια που κυκλοφορούν τις τελευταίες ώρες σχετικά με την ερμηνεία της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση και την..

ΧΩΡΙΣ ΕΛΑΦΡΥΝΤΙΚΑ

Ισόβια στον δολοφόνο του Νίκου Σεργιανόπουλου

Σε ισόβια κάθειρξη καταδίκασε το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας τον Γεωργιανό Νταβίντ Μουρτχικνέλι για τη δολοφονία του ηθοποιού Νίκου Σεργιανόπουλου.

ΓΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΣΤΟ ΠΑΡΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΚΥΚΛΩΜΑ

Καταδικάστηκε ο γαλάζιος πρώην βουλευτής Π.Μαντούβαλος

Ποινή κάθειρξης επτά ετών, με αναστολή, καθώς και τριετή στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων, επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στον δικηγόρο, πρώην βουλευτή της ΝΔ, Πέτρο Μαντούβαλο,...

Η ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΗ

Στο Ελευθέριος Βενιζέλος η «βασίλισσα» της Lufthansa

Τη «βασίλισσα των αιθέρων», το μεγαλύτερο Βoeing 747-800 υποδέχθηκε σήμερα το αεροδρόμιο της Αθήνας «Ελευθέριος Βενιζέλος».

ΕΠΙΣΤΟΛΗ - ΦΩΤΙΑ

Λαγκάρντ προς Σαρκοζί: Κάνε με ό,τι θες...

Αμηχανία προκαλεί το γράμμα «υποταγής» της Κριστίν Λαγκάρντ προς τον πρώην πρόεδρο της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, το οποίο δημοσίευσε χθες η εφημερίδα Le Monde και...

ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΟΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΙ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΙ

G8: Συμφωνία για μέτρα καταπολέμησης της φοροδιαφυγής

Υπέρ της αυτόματης ανταλλαγής πληροφοριών με στόχο «να καταπολεμηθεί η μάστιγα της φοροδιαφυγής» τάχθηκαν οι ηγέτες της Ομάδας των Οκτώ (G8) με κοινή τους δήλωση που δόθηκε στη...

ΣΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΤΩΝ G8

Η μυστική βαρκάδα της Ανγκελα Μέρκελ στη λίμνη Ερν

Τη σύντομη κρουαζιέρα της στα νερά της λίμνης Ερν στην επαρχία Φερμάναγκ όπου πραγματοποιείται η σύνοδος κορυφής των οχτώ πιο ισχυρών οικονομιών του πλανήτη αποκαλύπτει σήμερα το BBC.  ...

ΕΨΑΧΝΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΘΟΠΟΙΟ

Μήνυση στην News Corp. για υποκλοπή κατέθεσε η ντουμπλέζ της Τζολί

Μήνυση υπέβαλε πρώην ντουμπλέζ του Χόλιγουντ κατά της εταιρείας News Corp κατηγορώντας την ότι παρακολουθούσε τις τηλεφωνικές της συνομιλίες αναζητώντας πληροφορίες για τη διάσημη ηθοποιό Αντζελίνα

ΞΕΠΕΡΝΑ ΤΑ 4 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ Η ΖΗΜΙΑ

Διευθύντρια εργαστηρίου του «Ιπποκράτειου» έκανε «πάρτι» με τις προμήθειες

Πάνω από 4 εκατ. ευρώ υπολογίζεται η ζημιά που προκάλεσε στο ελληνικό δημόσιο το «πάρτι» με τις προμήθειες υλικών που φέρεται να είχε στήσει στο εργαστήρι ανοσολογίας...

ΕΚΘΕΣΗ FRA ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΕ

«Δραματικά» τα ποσοστά φτώχειας μεταξύ των παιδιών στην Ελλάδα

Όλο και περισσότερα παιδιά μπορεί να απειληθούν από την φτώχεια ή τον κοινωνικό αποκλεισμό σε πολλά κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης λόγω της οικονομικής κρίσης, προειδοποιεί σήμερα η Υπηρεσία της ΕΕ...

ΕΚΛΕΒΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΡΕΣΒΕΙΩΝ

Υπάλληλος του ΥΠΕΞ κατηγορείται για υπεξαίρεση 466.000 ευρώ

Υπάλληλος του υπουργείου Εξωτερικών συνελήφθη για υπεξαίρεση ποσού πάνω από 466.000 ευρώ, που προοριζόταν για μισθοδοσίες και ανάγκες του υπουργείου στο εξωτερικό, ενώ φέρεται ότι είχε πάθος...

ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ

Σημίτης: Ελπίζω να έχουν μυαλό όσοι διαχειρίζονται την κατάσταση

Στο γραφείο του στη Βουλή βρέθηκε σήμερα, για λίγες ώρες, ο Κώστας Σημίτης. 

ΣΑΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΩΝ

FBI: Αποτρέψαμε μια τρομοκρατική επίθεση στη Wall Street

Η παρακολούθηση των τηλεφωνικών και διαδικτυακών επικοινωνιών από μέρους της κυβέρνησης των ΗΠΑ απέτρεψε συνωμοσίες, μεταξύ των οποίων και ένα σχέδιο βομβιστικής επίθεσης στο χρηματιστήριο της..


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...