ΛΙΝΦΙΛΝΤ-ΞΑΝΘΗ 1-2 Χόρεψε σάμπα με Μαρσελίνιο και προκρίθηκε!

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μαρσελίνιο που σκόραρε δις, η Ξάνθη πήρε πανηγυρική πρόκριση, στην παράταση, μέσα στην έδρα της Λίνφιλντ επικρατώντας στο Μπέλφαστ με 2-1!

Επόμενος αντίπαλος για την ελληνική ομάδα η Σταντάρ Λιέγης, στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League, με το πρώτο ματς να διεξάγεται στην Ξάνθη (1/8) και την ρεβάνς στο Βέλγιο!

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή ήταν η πρώτη ευρωπαϊκή νίκη για την ακριτική ομάδα μετά από οκτώ αναμετρήσεις!


Η ομάδα του Καραγεωργίου μπήκε δυνατά στο ματς και κατάφερε να ισοφαρίσει το σκορ του πρώτου αγώνα με τον Μαρσελίνιο να παίρνει κάθετη πάσα από τον Μάνταλο, να μπαίνει από δεξιά στην περιοχή και να πλασάρει από δύσκολη γωνία τον αντίπαλο κίπερ κάτω από τα πόδια!
Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να ισοφαρίσουν όμως οι προσπάθειές τους δεν βρήκαν στόχο. Ωστόσο, στο φινάλε του ημιχρόνου οι ισορροπίες άλλαξαν. Στο 45' η ακριτική ομάδα έμεινε με 10 παίκτες. Ο Φλίσκας έκανε ένα αντιαθλητικό μαρκάρισμα στον Κάρβιλ και είδε την απευθείας κόκκινη κάρτα του διαιτητή.
Όπως γίνεται εύκολα κατανοητό, η Λίνφιλντ πίεσε με την έναρξη της επανάληψης και οι παίκτες του Καραγεωργίου είχαν ως κύριο μέλημά τους να διατηρήσουν ανέπαφη την εστία τους. Κάποιες ευκαιρίες χάθηκαν εκατέρωθεν, ωστόσο, η πιο καλή των γηπεδούχων ήρθε στο 84', όταν ο Βάλλας έκανες λάθος, ο Μακάλιστερ έκανε το πλασέ, αλλά ο αρχηγός των ακριτών πριν περάσει η μπάλα την γραμμή του τέρματος διόρθωσε το λάθος του απομακρύνοντας.
Στο 88' ο Μάλγκριου έκανε το σουτ με την μπάλα να φεύγει άουτ, ενώ στο επόμενο λεπτό μετά από σέντρα του Μαρσελίνιο ο Βασιλακάκης δεν έπιασε καλά την κεφαλιά με την μπάλα να φεύγει άουτ χάνοντας τεράστια ευκαιρία να καθαρίσει την πρόκριση!
Ετσι, οδηγηθήκαμε στην παράταση… Στο 99' μετά από εκτέλεση φάουλ ο Γκοχουρί δεν έδιωξε καλά την μπάλα, η μπάλα έμεινε στην περιοχή της Ξάνθης κι ο Γκολτ με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1. Παρόλα αυτά, η Ξάνθη στο 104' αν και με παίκτη λιγότερο, λίγο έλειψε να πάρει εκ νέου κεφάλι στο σκορ, όμως το φάουλ του Ντιέ απέκρουσε εντυπωσιακά ο αντίπαλος κίπερ.
Ωστόσο, στο επόμενο λεπτό η ομάδα του Νίκου Καραγεωργίου πήγε στα ουράνια! Ο Μαρσελίνιο έγινε κάτοχος της μπάλας από αριστερά, μπήκε στην περιοχή και με δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της Λίνφιλντ για δεύτερη φορά!
Η ψυχρολουσία ήταν μεγάλη για τους Βορειοϊρλανδούς που δεν κατάφεραν να αλλάξουν την εις βάρος τους κατάσταση στο φινάλε και η Ξάνθη πανηγύρισε τεράστια πρόκριση!
ΛΙΝΦΙΛΝΤ: Τάφι, Έρβιν, Γκολτ, Μπ. Μπερνς (91' Μακόλ), Κλαρκ, Γουόρντ, Νόουλς (46' Μάλγκριου), Λόρι, Κάρβιλ, Α. Μπερνς (70' Μακάλιστερ), Τόμπσον.
ΞΑΝΘΗ: Κυριακίδης, Κομεσίδης, Βάλλας, Γούτας, Παϊτο, Ντιε, Φλίσκας, Μαρίν (57' Μπέρτος), Μάνταλος (56' Μπαξεβανίδης), Μαρσελίνιο, Βασιλακάκης (98' Γκοχουρί).
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...