Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ: Μαζί με τον Σκορπιό νοικιάζει και το Λιμενικό!

Ο Ρώσος μεγιστάνας θέλει να κάνει χρήση του νόμου «ενοικίασης αστυνομικών» αλλά ζητά άνδρες του Λιμενικού - Πλάνο ασφαλείας με βατραχανθρώπους και ταχύπλοα την ώρα που οι ένστολοι δεν κρύβουν την προθυμία τους να συνδράμουν για να αυξήσουν το εισόδημά τους
Την επίσημη απάντηση των ελληνικών αρχών, και ειδικότερα του Λιμεναρχείου Λευκάδας, περιμένουν οι υπεύθυνοι ασφαλείας του Ρώσου μεγιστάνα στην αίτηση που κατέθεσαν για την ενοικίαση ανδρών του Λιμενικού

που θα φρουρούν όλο το καλοκαίρι
την περιοχή του Σκορπιού.

Η Μυκήναι Α.Ε., που φέρεται ως ιδιοκτήτρια του Σκορπιού, με έγγραφο που απέστειλε στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας ζητά ένα ταχύπλοο σκάφος επανδρωμένο με έξι λιμενικούς ώστε να περιπολούν γύρω από το νησί από τον Ιούλιο μέχρι και τον Οκτώβριο. Η εταιρεία επικαλείται τον σχετικό νόμο «ενοικίασης αστυνομικών» και δηλώνει διατεθειμένη να πληρώσει τους μισθούς και τα έξοδα κίνησης των ίδιων και του σκάφους για όσο καιρό διαρκέσει η φρούρηση.

Το αίτημα του Ρώσου κροίσου δεν έχει απαντηθεί ακόμα από τις Αρχές, ωστόσο πιθανότατα η απάντηση θα είναι αρνητική. Και αυτό γιατί ο νόμος περί «ενοικίασης», έτσι όπως έχει ψηφιστεί, αφορά άνδρες μόνο της Αστυνομίας και όχι του Λιμενικού Σώματος. Στην περίπτωση αυτή, όπως λένε οι πληροφορίες, ίσως ο κ. Ριμπολόβλεφ εφαρμόσει το plan b και απευθυνθεί στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη ζητώντας να νοικιάσει αστυνομικούς και οχήματα από το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.
Σύμφωνα με νομοσχέδιο που πέρασαν πριν από δύο χρόνια τα υπουργεία Δημόσιας Τάξης και Οικονομικών, υπάρχει η δυνατότητα ιδιώτες να νοικιάζουν προσωπικό και μέσα της ΕΛ.ΑΣ. αντί συγκεκριμένου χρηματικού αντιτίμου. Ειδικότερα, οι τιμές ξεκινούν από 30 ευρώ την ώρα για την ενοικίαση ενός απλού αστυνομικού και φτάνουν μέχρι και τις 1.500 ευρώ την ώρα για την ενοικίαση ελικοπτέρου.

Με 50 ευρώ την ώρα υπάρχει η δυνατότητα ενοικίασης μοτοσικλετιστή αστυνομικού ή αστυνομικού με εκπαιδευμένο σκύλο. Πάντως, οι ένστολοι της Λευκάδας, από την πλευρά τους, όχι μόνο δεν θα απορρίψουν την πρόταση, αν τους γίνει, να δουλέψουν για λογαριασμό του Ρώσου δισεκατομ-μυριούχου, αλλά το επιθυμούν, καθώς όπως λένε το μεροκάματο που θα εξασφαλίσουν θα αποτελεί ένα καλό συμπλήρωμα στους πετσοκομμένους ήδη μισθούς τους.





Το πλάνο ασφαλείας του Ριμπολόβλεφ
Από τη στιγμή που ο Σκορπιός του Αριστοτέλη Ωνάση άλλαξε χέρια, οι συνθήκες που επικρατούν στο νησί είναι τελείως διαφορετικές. Ολη η περιοχή αποτελεί απαγορευμένη ζώνη για τους τουρίστες. Γάλλοι και Αμερικανοί bodyguards ειδικά εκπαιδευμένοι με ειδικό high-tech εξοπλισμό έχουν κάνει απόβαση στο νησί και περιπολούν μέρα νύχτα προκειμένου να αποτρέψουν οποιαδήποτε «περίεργη» επίσκεψη ή εισβολή. Τα μέτρα είναι κάτι παραπάνω από δρακόντεια, ωστόσο οι υπεύθυνοι ασφαλείας του Ρώσου μεγιστάνα θέλουν το κάτι παραπάνω έτσι ώστε ο Σκορπιός να γίνει απόρθητο φρούριο. Ετσι, με έγγραφο επίσημο αίτημα που απέστειλε στο Λιμεναρχείο Λευκάδας η ιδιοκτήτρια εταιρεία του νησιού πριν από μερικές ημέρες, ζήτησε ένα ταχύπλοο σκάφος του Λιμενικού Σώματος με δύο άνδρες να περιπολούν καθημερινά για δύο ώρες γύρω από το νησί από τώρα μέχρι τον Οκτώβριο. Σκοπός είναι να αποτρέπουν τουρίστες ή σκάφη αναψυχής να πλησιάζουν τον Σκορπιό.

Οι πληροφορίες λένε ότι σε πρώτη φάση οι αρμόδιοι θα αρνηθούν να δώσουν στον Ρώσο μεγιστάνα αυτά που ζητά, ωστόσο αφήνουν ένα ενδεχόμενο ανοικτό να επανεξετάσουν το αίτημά του σε περίπτωση που επισκεφθούν το νησί υψηλοί προσκεκλημένοι. Τότε, βατραχάνθρωποι από τις Ειδικές Δυνάμεις του Λιμενικού με ταχύπλοα σκάφη θα περιπολούν γύρω από αυτό, απλώνοντας ένα αόρατο δίχτυ ασφαλείας.

ΖΗΤΑΕΙ
6 λιμενικουσ, 1 σκάφος, 24ωρη περιπολία
ΠΛΗΡΩΝΕΙ
μισθούς, επιδόματα και τα καύσιμα του σκάφους
ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ
Ο νόμος περί ενοικιάσεωΣ αστυνομικών δε περιλαμβάνει τους λιμενικούς

Από την Τζάκι στην ωραία Ελένα
«Αγόρασα έναν επίγειο παράδεισο. Τόση ομορφιά μαζεμένη δεν έχω ξαναδεί», έλεγε και ξανάλεγε φουσκώνοντας από περηφάνια ο νέος ιδιοκτήτης του Σκορπιού, κ. Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ, που αυτή τη φορά ήρθε στο νησί παρέα με τη σύντροφό του Ελένα και λίγους αλλά εκλεκτούς φίλους του από τη Ρωσία.

Ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας έφτασε την περασμένη Κυριακή στην Ελλάδα και με ελικόπτερο αποβιβάστηκε στον Σκορπιό, όπου τον περίμενε ήδη η θαλαμηγός του «Anna», αλλά και ο φίλος του κ. Βλαντιμίρ Ποτάνιν με τη θαλαμηγό του «Ocean Victory».

Ο κ. Ριμπολόβλεφ δεν έφερε μαζί του την κόρη του Εκατερίνα, αλλά τη σύντροφό του Ελένα, για χάρη της οποίας, όπως λένε τα ρωσικά αλλά και τα διεθνή μέσα, πήρε διαζύγιο από τη σύζυγό του η οποία τυγχάνει να έχει το ίδιο όνομα με τη νυν σύντροφό του. Η καστανόξανθη κοπέλα απόλαυσε τα γαλαζοπράσινα νερά του Σκορπιού πότε κάνοντας μπάνιο και πότε χρησιμοποιώντας μερικά από τα θαλάσσια παιχνίδια που διαθέτει η θαλαμηγός τους. Ο φακός του «ΘΕΜΑτος» την απαθανάτισε τη στιγμή που έκανε θαλάσσιο σκι το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης στην πίσω πλευρά του Σκορπιού, στην παραλία όπου πριν από αρκετά χρόνια είχε «συλληφθεί» η Τζάκι Ωνάση να απολαμβάνει το μπάνιο της γυμνή. Μαζί με την όμορφη Ρωσίδα ήταν ένας δάσκαλος του σκι αλλά και δύο άτομα από την προσωπική ασφάλεια του κ. Ριμπολόβλεφ που οδηγούσαν το ταχύπλοο και παράλληλα πρόσεχαν τη όμορφη Ελένα. Μπροστά της προπορευόταν ο Βρετανός παγκόσμιος πρωταθλητής του τζετ σκι Τζέιμς Μπούσελ, ο οποίος έριχνε κλεφτές ματιές στις βουτιές που έκανε Ελένα.





Την ώρα που εκείνη έπαιζε με τα κύματα, ο Ρώσος επιχειρηματίας επέβλεπε τις εργασίες ανακαίνισης που είχαν γίνει στο νησί. Ηδη οι παραλίες όπου μπορούσε κανείς μέχρι και πριν από λίγο καιρό να κάνει μπάνιο έκλεισαν με σημαδούρες, ενώ ταμπέλες που απαγορεύουν στους επισκέπτες την αγκυροβόληση και την κολύμβηση τοποθετήθηκαν κατά μήκος του νησιού. Ο νέος ιδιοκτήτης του έχει δηλώσει στους τοπικούς φορείς, με τους οποίους συνέφαγε την περασμένη Τρίτη, ότι θα αφήσει ελεύθερη για το κοινό «την παραλία της Τζάκι» και ίσως και ένα κομμάτι από την παραλία όπου έκανε μπάνιο η Χριστίνα και ο Αλέξανδρος, στην οποία σήμερα βρίσκονται τα ανακαινισμένα μπανγκαλόου. Πριν από λίγο καιρό τα συνεργεία μεταμόρφωσαν την παραλία σε έναν μικρό παράδεισο. Καθάρισαν την αμμουδιά, έφτιαξαν τους τοίχους των μπανγκαλόου, έφεραν άσπρες ξαπλώστρες και ομπρέλες, ενώ τοποθέτησαν και ξύλινους πασσάλους ντυμένους με λευκά πανάκριβα υφάσματα.

Οι τουρίστες που έφταναν στον Σκορπιό με τα ιστιοφόρα τους και αγκυροβολούσαν στην παραλία με τα μπανγκαλόου απέτρεψαν τον Ρώσο μεγιστάνα και τη σύντροφό του από το να απολαύσουν το μπάνιο τους εκεί.
Στο δείπνο που παρέθεσε στον δήμαρχο Λευκάδας κ. Κώστα Αραβανή, στον  δήμαρχο Μεγανησίου κ. Ευστάθιο Ζαβιτσάνο αλλά και στον εντεταλμένο σύμβουλο του Δήμου Λευκάδας κ. Ιωάννη Καρτάνο, ήταν μαζί του και ο 52χρονος μεγιστάνας της βιομηχανίας εξόρυξης νικελίου με προσωπική περιουσία 14,3 δισ. δολαρίων κ. Ποτάνιν, ο οποίος, αν και έχασε δεκάδες εκατομμύρια από το κούρεμα καταθέσεων στην Κύπρο, δεν πτοήθηκε καθόλου κι έτσι κατέφθασε με την πολυτελή θαλαμηγό του στην Ελλάδα για ολιγοήμερες διακοπές. Ο κ. Ποτάνιν, λάτρης της αρχαίας Ελλάδας, ο οποίος γνωρίζει και αρχαία ελληνικά, εξέφρασε το παράπονό του γιατί όπως είπε στους καλεσμένους του κ. Ριμπολόβλεφ, επισκέφθηκε την Πλάκα και την Ακρόπολη και δεν άκουσε ούτε μία αρχαιοελληνική φράση από κάποιο Ελληνα. Ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος φίλος του νέου ιδιοκτήτη του Σκορπιού ενδιαφέρθηκε για το νησί Θηλιά που βρίσκεται στο θαλάσσιο τρίγωνο Λευκάδας - Ιθάκης - Κεφαλονιάς από την πλευρά του Μεγανησίου, αλλά και για 150 στρέμματα στο Μεγανήσι τα οποία επιθυμεί να αγοράσει.

Οι ρωσικές επενδύσεις στην περιοχή ήταν και το αντικείμενο της συνάντησης που είχε την περασμένη Τετάρτη ο κ. Ριμπολόβλεφ με τον πρωθυπουργό στο  Μαξίμου. Στην ανεπίσημη επίσκεψή του ο Ρώσος μεγιστάνας συζήτησε και το εάν έχει δημιουργηθεί ζήτημα με τη διαθήκη του Αριστοτέλη Ωνάση, καθώς η υπόθεση βρίσκεται στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους. Ο κ. Αντώνης Σαμαράς διαβεβαίωσε τον κ. Ριμπολόβλεφ ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας και τότε ο Ρώσος επιχειρηματίας τον ρώτησε εάν τα νησάκια κοντά και γύρω από τον Σκορπιό ανήκουν στο Δημόσιο. Παράλληλα εξέφρασε τη σκέψη του για τη δημιουργία μαρίνας όπου θα μπορούν να δένουν μεγάλες σε μέγεθος θαλαμηγοί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Ριμπολόβλεφ κάλεσε τον πρωθυπουργό να επισκεφθεί τον Σκορπιό μέσα στο καλοκαίρι. Το μεσημέρι της Τετάρτης ο κ. Ριμπολόβλεφ επέστρεψε στον Σκορπιό όπου τις απογευματινές ώρες έκανε τζετ σκι, ενώ δεν παρέλειψε να παρακολουθήσει και τις επιδείξεις που έκανε ο Βρετανός παγκόσμιος πρωταθλητής Τζέιμς Μπούσελ, τον οποίο και φιλοξενεί ο Ρώσος μεγιστάνας.

Την Παρασκευή το βράδυ ο κ. Ριμπολόβλεφ κάλεσε τοπικούς φορείς στον Σκορπιό, όπου τους παρέθεσε γεύμα, ενώ τους ξενάγησε και σε όσες εγκαταστάσεις είχαν ανακαινιστεί, καθώς και στη θαλαμηγό του, η οποία έχει το όνομα της μικρότερης κόρης του. Οσον αφορά στην κόρη του Εκατερίνα, αυτή αναμένεται μετά τις 15 Ιουλίου μαζί με την παρέα της, χωρίς να αποκλείεται μεταξύ των φίλων της να είναι και η Αθηνά Ωνάση με την οποία άλλωστε είχαν συναντηθεί πριν από έναν μήνα στους ιππικούς αγώνες του Λονδίνου και των Καννών.


πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...